5leté dítko a předpuberta?

203
27.8.10 22:00

5leté dítko a předpuberta?

Ahoj, máme problém s dcerou. teď jí bylo 5 let, chodí do školky. akorát mi přijde, že poslední dobou se chová hrozně. pořád odmlouvá, když jí něco řeknu, tak neposlechne a klidně si to udělá podle ní. i když dostane, tak řekne jenom „au“ a to je všechno. dělá i dost naschvály ostatním dětem, je na ně protivná. když někdo umí něco, co ona ne, tak se nafoukne a nechce se s ním bavit. prostě, vůbec nevim, jak na ni… :( přijde mi, že se chová jak nějaká puberťačka… pořád se uráží a podobně. přitom, když se rozhlídnu kolem sebe, tak mi přijde, že tyhle děti už jsou takový rozumnější… 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rozmary
27.8.10 22:32

Ahoj Orpet,to samé jsem měla doma se svou dcerou 5.Propadala jsem se hanbou na ulici,protože si fakt dělala co chtěla a mě měla v paži :oops: :cert: .Myslela jsem si že už to nikdy neskončí bylo to pořád horší :cert: a najednou fakt jako mávnutím proutku je posledních 14 dní milionová :andel: ,poslechne mě podstatně míň se vzteká a dá se s ní normálně mluvit,což před tím opravdu nešlo.Nevím jak k tomu došlo,prostě se jedno ráno probudila úplně jiná a já doufám že jí to už zůstane :palec: .Všude píšou že v předškolním věku je ta předpuberta přejde,já jsem tomu už vážně nevěřila,bylo mi do breku,že nejsem schopná zkrotit pětiletou holku :cry: :roll: .Asi je to opravdu jen nějaké období vzdoru,které každé dítě prožívá jinak,u nás to byla fakt katastrofa :cert: ,babičky odmítaly ten náš živel hlídat a je to pryč.Hlavu vzhůru,bude to v pohodě :wink: Držím palce ať to přežijete ve zdraví :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5533
27.8.10 22:46

V předškolním věku přejde puberta? Tak to je u nás něco špatně :think: :think: :think:
Na Martínka před pár týdny teprve přišla, ve středu jde do školy - pochybuji o tom, že ho to přejde tak rychle (i když jeho tatínek je v pubertě dodnes, takže se koukám mám na co těšit :zed: :zed: :zed: :lol: ).
Prcek umí být strašně hodnej, úplný zlatíčko, ale během chvíle se všechno otočí a dítě je na vraždu :zed: . A když to po něm potom zkouší i to tříleté škvrně, tak se divím, že jsem si ještě nehodila mašli :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.8.10 22:48

Pořiďte jí sourozence, přijde mi, že je spíš rozmazlená. Já byla úplně stejná, přiznávám naprosto sebekriticky :oops: Jedináček, věčně uražená. Bohužel mi to vydrželo dost dlouho, vlastně až manžel mě srovnal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
27.8.10 23:06

ona sourozence má, 2letýho bráchu. ale musim říct, že jsme jí asi dřív rozmazlovali. Prostě mi nevadilo, že dělá určitý věci, když je chce dělat… co na tom,že skáče po ustlaný posteli? se přece nic neděje, že jo… jenom že, te´d jsou dva, dva skákat po posteli, to už je něco jinýho… prostě mi už vadí věci, které dřív dělala. Ale myslím, že už je veliká, aby to pochopila, že už některý věci vadí…
mě jenom trošku utěšil příspěvek Rozmary, že to snad přejde.
dneska jsem jí dokonce 2× dala facku, což jsem nikdy neudělala, ale mě už dovádí k šílenství… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.8.10 23:30

V predskolnim veku to neprejde, predskolni vek je od 3 do 6ti :D A sourozencema to taky nebude, ani rozmazlenim, muj uz skoro skolak ma sourozence dva, rozmazleny neni ani omylem a predpuberta s nim mava cca od 4-5 doted :D To je vyvoj, to prejde…nebo se to transformuje a prejde na vyssi level, coz ted pozoruju u nas…neco jako rannou pubertu, hehe :roll: :mrgreen: Uz to hazi klasicky ksichty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.8.10 08:02

Moje malá neteř tohle taky dělávala, ve školce jí řekli, že je to opravdu taková „malá“ puberta a že to přejde. A opravdu. Rozmazleností to není, její máma je z těch přísnějších, rozhodně si holka nemůže dělat co chce.

• Citovat
  • Upravit
10351
28.8.10 10:40

Tak potom si asi obleč teplý ponožky, do ruky vem silný kafe a čokošku a obrň se uuukrutnou trpělivostí a nadějí :mrgreen: Ne, já vim, teď mám kecy, ale kdoví, co sem za pár let napíšu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
28.8.10 11:34

Orpet uplně tě chápu,taky jsem jí kolikrát šoupla facku,protože to už nebylo k vydržení,domluva nepomáhala,na vejprask na zadek mi se smíchem na rtech řekla že to stejně nebolí a podobně,nejlepší bylo když se do mě pak pustila tchýně,nebo můj táta,že přes hlavu jí teda mlátit nebudu :cert: :cert: :cert: oni si asi mysleli že mi to dělá radost,fakt to dost polevilo,trvá to chvilku,ale to je takovej balzám :lol: :hug: Taky jsem zjistila že se to dost odvíjí od toho,jestli je s náma táta doma nebo ne,když jsme samy,tak je to uplně super,jak jsme všichni,už s ní šijou čerti :zed: :cert: připadá mi že na něj možná žárlí,to jsem zvědavá co se bude dít až se nám to narodí :pocitac: :wink:

• Citovat
  • Upravit
2901
28.8.10 13:36

Ježkovy oči, jak jsem ráda, když čtu o vašich dětech!!! Já myslela, že na prepubertu je v 5 - 6 ti letech ještě brzo, a že mám divný dítě.
Přesně jak píšete, furt xichty, furt se šprajcuje, pořád se mě snaží „vytlačit“ z role matky rodu a přebrat ji … Ach jo.
A ty kecy občas :twisted: Nedávno jsem jí za něco vyhubovala, ona neuvěřitelně držkovala a i přes moje upozorňování nepřestávala, tak jsem jí dala přes pusu, ale opravdu něžně, skoro jsem se jí nedotkla. To bylo potom čóro! Hysterák jako kráva, co jsem si to vůbec dovolila, sáhnout na Její Výsost!!! Odkázala jsem jí do pokoje s tím, ať přijde, až se uklidní… Ty hlášky, co se odtamtud nesly :roll:
Nakonec usnula a když se vzbudila, byla jako beránek.

Jinak se mnou mluví tónem, který používám já - to mě neuvěřitelně vytáčí, protože tón je to, přiznávám, povýšený. Používá i stejné fráze a gesta - zkrátka mám doma svou kopii :roll: A je hrozný koukat, jak od rána do večera jen peskuje panenky, poroučí, křičí … Vždycky je mi z toho děsně, protože se v tom zkrátka vidím. A zkoumám sama sebe, jestli jsem fakt tak děsná, a jenom křičím… Myslím, že ne, že jsem i vstřícná, milá, obětavá … jen ta moje malá kopie si libuje v mým horším já:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
28.8.10 15:40

baghira :-D :palec: tak koukám že je to všude stejný,ta naše kolikrát když jednu chytla začla na celej barák ječet,že jsem jí vyrazila všechny zuby,zlámala jí ruku,málem jí zabila,nebo onehdy pro ní musel letět tatínek ven páč za žádnou cenu nechtěla jít domů,plazila se jako slimák tak jí táta postrčil a dal jí na prdel,to celou cestu řvala jak jí táta nakopal do zad :oops: :pocitac: člověk by to chvílema fakt zabil,jen mě uklidňuje že ty její děti jí to vrátí i s úrokama,už teď jí to přeju a těším se na vnoučátka,ty už se snad naroděj rohatý :cert:Jinak je docela hustý slyšet sebe sama v dětským podání,kolikrát si řikám že musím bejt děsná hysterka :roll: ty trpaslíci to krásný a dobrý v nás vůbec neviděj :-?

• Citovat
  • Upravit
2901
28.8.10 15:53

rozmary - já si tak trochu myslím, jestli ji proti mně neočkuje i tchýně … začala jsem nad tím přemýšlet, když zhruba ve 4 letech z ní začaly padat věty jako: Co ty seš to za mámu? nebo Teda to jsem to chytla, takovouhle mámu!
Nevím, je hodně sociálně a komunikačně na výši, ale tohle mi zní jako věta, co někde musela zaslechnout… :cert:
Ani bych se nedivila, zhruba v těch 3 až 4 letech se před ní tchán nechal slyšet, že maminka (teda já) má ráda sebe, pak tatínka, pak psa a nakonec ji :cert: :cert: :cert: Potom jsem jí dlouho mnusela přesvědčovat, že to takhle vůbec není, dlouho to v ní hlodalo:(
U tchánů je často, bydlíme v jednom domě. Úplně se v nich vidí - a oni, no nevím, jsou to takoví divný lidi, nikdy jsem si s nimi nepadla do oka a ani to nemám v plánu. A když slyším, jak veřejně pomlouvají vlastního syna - jedináčka, se kterým mají podle mně vztah poměrně dobrý, tak si říkám, co asi musí trousit o mně.. :roll: A holka to nejspíš jenom opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.8.10 16:01

Tak tohle teď začíná dělat Anežka taky, ale nedávno jí byly 4. Jestli se to bude stupňovat, tak se teda máme (hlavně já) na co těšit. :-?

Dneska ráno jsem zrovna říkala manželovi, že nejspíš období vzdoru právě přebíhá do malé puberty, ze které za pár let bude klasická puberta a jestli bude jako moje ségra, tak se jí puberta bude držet minimálně do 30 :roll: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
28.8.10 16:22

baghira tak to je síla,to ti teda vůbec nezávidim a jestli tohle dělají tak bych se snažila aby s nima byla ve styku :mrgreen: co nejmíň,co na to manžel?Mě zase tchýně cpe jak je malá rozmazlená,asi je ale pochybuju že mou vinou :-? a když jí začnu před ní vychovávat,tak mě před malou pokaždý zprdne ať jí nechám bejt že jí furt sleduju,ať si hraje a podobně,ale je jí pět a když si spočítám kolikrát jí hlídali,tak by to šlo spočítat na prstech jedné ruky a to jenom proto že je zlobivá :cert: .Kolikrát mi připadá,že vychovává tchýně mě před malou,to taky není příjemný :oops: :twisted: ,ale ty to máš teda pěkně na pytel.Děti všechno papouškujou,teď ještě jestli tvá tchýně chce aby ti to malá řekla,nebo jí to před malou jen ulítlo :nevim: ,každopádně je to hnusný :poblion:

• Citovat
  • Upravit
3112
28.8.10 16:56

Ahoj holky.

¨To se tak krásně čte,když vidím že to není jen u nás :mrgreen:
Věčně otrávenej,pořád se chudák děsně nudí,a když se mu něco řekne tak držkuje tak že se musím opravdu krotit a už sem mu jí i párkrát natáhla.
Chová se jak hajzlík a dělá samý naschvály.
Přitom umí bejt milionovej a sladkej.
Už aby to přešlo.
Teda jestli to plynule nenaváže ještě do něčeho horšího :zed: bych si šla asi hodit mašli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí