Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
mam 5mesicniho chlapecka a uz 6 dni ma teploty. U doktorky jsme byli, ale moc je v poradku (na kultivaci jeste poslana nebyla) i CRP je v poradku. Pry zoubky to nejspis nejsou, protoze po 6 dnech teplot uz by neco bylo videt, ale zatim zadny zoubek nemame. Zadnou vyrazku nemame. Teploty se pohybuji jako na houpacce, od 37,2 az 38 a to behem celeho dne.
Chtela bych se zeptat jestli nekdo z vas nema stejnou zkusenost se stalou teplotou ale nevi se proc
?
kattkka píše:
Takova blbost a odecitas?? kde meris teplotu a cim.
No blbost to neni!!! Teplotu merit taky umim, mam rektalni teplomer.
A odečítáš půl stupně? Mě těploměr taky měřil furt zvýšenou teplotu ale malé nic evidentně nebylo nakonec jsem zjistila, že teploměr měří o 0,2 stupně více, takže v zadečku 37,7 je rovných 37. Někdy je to teploměrem, zkusila jsi jiný? Oni si ty digitální taky měří jak se jim zrovna chce.
smilen.m píše:kattkka píše:No blbost to neni!!! Teplotu merit taky umim, mam rektalni teplomer.
Takova blbost a odecitas?? kde meris teplotu a cim.
Katka nemyslela, ze je to blbost…
jen ze ji napadlo, jestli nezapominas odcitat pul stupne…
Anielkha píše:smilen.m píše:Katka nemyslela, ze je to blbost…kattkka píše:No blbost to neni!!! Teplotu merit taky umim, mam rektalni teplomer.
Takova blbost a odecitas?? kde meris teplotu a cim.jen ze ji napadlo, jestli nezapominas odcitat pul stupne…
Tak jsem to myslela.Jestli nezapominas odecitat pul stupne.
u toho teplomeru co mam se neodecita, ale stejne me to nedalo a zkusila jsem to jinym a mel 37,5.
LadyRebeka píše:
U každého se proboha v dupce odečítá půl stupně.
jak jsem psala mam rektalni teplomer! a u jinych co jsem odecitala mel porad teplotu zvysenou! takze diskuzi jsem nezalozila o teplomerech!
Smile: ono i v tech teplomerech byt muze pokud nemeris klasickym rtutakem - ten ted neni ale je v nem neco jineho tak jsou hodne nepresne nekde jsem mela testy a vetsina tech teplomeru ukazuje spatne.Vecer je teplota nejvyssi.
a co te primelo k mereni teploty ? byl malej mrzutej, jevil se ‚nemocne‘ ? jak se chova ted ?
ja jen, ze nekteri jedinci maji svoji telesnou teplotu vyssi a je to pro ne normalni .
kattkka píše:
Smile: ono i v tech teplomerech byt muze pokud nemeris klasickym rtutakem - ten ted neni ale je v nem neco jineho tak jsou hodne nepresne nekde jsem mela testy a vetsina tech teplomeru ukazuje spatne.Vecer je teplota nejvyssi.
Diky Katko, no snad to bude v teplomerech, mame doma 3, ukazuji vsechny jinak, ale vsechny ukazuji zvysenou teplotu i kdyz v rozdilech az 0,4. Bohuzel klasicky nemam.
adys píše:
a co te primelo k mereni teploty ? byl malej mrzutej, jevil se ‚nemocne‘ ? jak se chova ted ?ja jen, ze nekteri jedinci maji svoji telesnou teplotu vyssi a je to pro ne normalni .
no primo horel, a je jen obcas mrzuty
smilen.m píše:LadyRebeka píše:jak jsem psala mam rektalni teplomer! a u jinych co jsem odecitala mel porad teplotu zvysenou! takze diskuzi jsem nezalozila o teplomerech!
U každého se proboha v dupce odečítá půl stupně.
A to se musíš jako rozčilovat? Omlouvám se, ale netušila jsem, že existuje nějaký speciální jen rektální. Někdo v rodině nemá starý klasický rtuťový teploměr? Mimčo je ještě malinké, takže než ti to naměří tak to vydrží. Nejlepší by byla rtuťová rychloběžka, třeba se poptat. Držím palce ať to nic není, jen špatný teploměr.