Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak dnes mi došla trpělivost a zakládám téma - malý bude mít příští týden 3 měsíce a neustále jen řve a řve. Nejhorší to je v noci a hlavně od 5 hod.ráno. Až do teď jen řval a řval. Jíst chce snad každou půl hodinu a jen pocucá a zase nic. Už fakt nevím. U kojení se vzteká, takže někdy kojíme jen 5 min, někdy 10 min a dokrmujeme odstříkaným MM, jednou denně Nutrilonem. Už fakt nevím, co s ním. Blbne tak od 6 týdnů. Pomoooc, nevíte, co s ním a čím to je??? Asi už padnu únavou. Přes den taky moc nespí v kočárku, mlíčko se mu vrací a tak zuří. Jinak bojujeme s prdíky, ale někdy mi připadá, že to prdíky není.
Mlíčko se mu vrací - a nemá reflux? Moje holčičky ho mají, než na to MUDra přišla, taky mi řvaly a řvaly. Chce to trpělivost, a po jídle chovat a chovat, určitě bych nekrmila tak často, ono se sice mimi u prsu uklidní, ale pak je to ještě horší! Při chování držet v co nejsvislejši poloze, klidně jako při odříhávání nebo obráceně, zádíčkama k sobě. A poradit se s doktorkou, jestli by nemohl mít ten reflux a kdyžtak nasadit nutriton, nám okamžitě pomohl a teď mám klid, berušky spí a spí, a když nespí, jen leží v postýlkách a koukají na svět ![]()
Trpělivost! ![]()
Ahojky tak se zase vidíme v diskusi co?
já to teda tak strašný nemám, ale včera jsem taky byla na švestku. Malého jsem měla u prsou snad přes hodinu, pořád se vztekal a nechtěl se přisát, ale když jsem mu přejela kolem pusy, tak se moh zbláznit. Většinou ho dokrmuju 80ml, ale občas už jsem začala dělat 100 protože mu to nestačí a včera vyžah 100 během snad půl minuty a řval. Tak jsem přidělala 30. Vyžah to a řval
tak jsem udělala ještě jednu 30 a pak teprve byl klid. Prdíky taky má, ale dávám mu laktobacílky a od té doby je to celkem v poho
mě přijde, že mám možná málo mlíčka, protože on by se občas rád přisál, ale když to udělá, tak se vzteká, stejně jako když ho třeba chci ochcat dudlíkem, ze kterýho mu nic neteče ![]()
Jo a kvůli tomu refluxu se mi berušky taky kroutily jako u prdíků, ale prdíky neměly…
Ublinkává ti chlapeček?
Mi teda pripada, ze to prdiky a bolesti briska je
Nas koliky nastesti v nejake obri mire minuly, ale kamoska tim trpela dlooouho:-(
Nevim co bych ti poradila, na koliky (pokud to tedy jsou) plati jen cas! Masiruj Pupikem, nahrivej brisko, cvic nozickami, hlidej si jidlo (i kdyz to z vlastni zkusenosti az tak nepomaha), pokladej na brisko, zkus kapicky nebo fenyklovy cajik po lzickach… a asi bych nedavala jist tak casto, to se potom bije v brisku:-( zkus mu prodlouzit intervaly mezi jidlem, at ma cas travit.
Samozrejme vim, ze se lehceji pise nez dela, ale projde si tim snad kazde mimi, tak hlavu vzhuru, nejsi v tom sama!
Musis zkouset - jestli nedavas plenku spatne a nereze ho, neni zima, neni horko, neni zizen v tech vedrech, jestli se nenudi a nebo jestli jen nechce byt s tebou ![]()
A pokud si myslis, ze ho trapi neco vaznejsiho, navstevou u DR. nic nezkazis - alespon budes mit jistotu!
Jejda, to jsem se rozepsala ![]()
Moje malá taky pořád vyváděla,ale nás teda strašně trápily prdíky.Pomohly nám kapičky Baby calm a nasazení Nutrilonu,teď nevím přesný název,na bolení bříška je.A od té doby je klid.Jen bych taky nekrmila pak často,pak mají ještě větší bolení.Přeju hodně sil
Mám to zažitý
Ahojek, moc neporadím, takové problémy jsme neměli, ale taky nějaké ano, našla jsem super stránky, kde jsem hledala rady. Je tam už databáze zodpovězených otázek, tak snad i ty tady najdeš radu.
www.kojeni.net
Beed píše:
Jo a kvůli tomu refluxu se mi berušky taky kroutily jako u prdíků, ale prdíky neměly…
Ublinkává ti chlapeček?
Kvuli tomu refluxu bych taky skakla k Dr!!! A nebo nemuze blinkat, protoze moooc casto ji a ma v brisku maglajs?
![]()
BaraDolezal píše:Beed píše:Kvuli tomu refluxu bych taky skakla k Dr!!! A nebo nemuze blinkat, protoze moooc casto ji a ma v brisku maglajs?
Ublinkává ti chlapeček?![]()
Jo jo, existuje i reflux, při kterým se neblinká… mně teda holky pak začaly blinkat ostošest, ale ze začátku jen řvaly a řvaly ![]()
No ublinkává. Někdy i před dalším jídlem. A je to vážné onemocnění ten reflux? A jak se to zjišťuje, ultrazvukem? Jinak někdy když ho vysleču bez pleny na přebalováku, tak je spokojený a dokonce se směje. Tak nevím, jestli mu ty pleny vadí. Jak je nepřitáhnu dost, tak se pročůrá ![]()
Liduš88 píše:
Moje malá taky pořád vyváděla,ale nás teda strašně trápily prdíky.Pomohly nám kapičky Baby calm a nasazení Nutrilonu,teď nevím přesný název,na bolení bříška je.A od té doby je klid.Jen bych taky nekrmila pak často,pak mají ještě větší bolení.Přeju hodně silMám to zažitý
Baby Calm nepomáhá a Nutrilon comfort je asi snad nejhorší UM co jsme dávali. Tak už nevím ![]()
xxpetka píše:
No ublinkává. Někdy i před dalším jídlem. A je to vážné onemocnění ten reflux? A jak se to zjišťuje, ultrazvukem? Jinak někdy když ho vysleču bez pleny na přebalováku, tak je spokojený a dokonce se směje. Tak nevím, jestli mu ty pleny vadí. Jak je nepřitáhnu dost, tak se pročůrá
Neřekla bych že je to plenkama… s tím ublinkáváním bych šla k doktorce, ona ti řekne, jestli je to reflux nebo ne… není to ani tak vážné, ono to časem přejde samo, ale je to pro mimi nepříjemné - vrací se mu mlíčko a je to jako když dospělého pálí žáha, asi tak. Opravdu pomáhá nosit ve vzpřímené poloze, zvednout matraci, aby ležel na šikmině, a když ti to Dr. potvrdí, dávat Nutriton, nebo v tvém připadě Nutrilon AR - nám to fakt pomohlo okamžitě. Zahustí to mlíčko v žaludku a ono pak nevystřikuje zpátky.
xxpetka píše:Liduš88 píše:Baby Calm nepomáhá a Nutrilon comfort je asi snad nejhorší UM co jsme dávali. Tak už nevím
Moje malá taky pořád vyváděla,ale nás teda strašně trápily prdíky.Pomohly nám kapičky Baby calm a nasazení Nutrilonu,teď nevím přesný název,na bolení bříška je.A od té doby je klid.Jen bych taky nekrmila pak často,pak mají ještě větší bolení.Přeju hodně silMám to zažitý
Tak bych asi zašla k doktorce,za to nic nedáš a určitě vám něco poradí ![]()
Pájinka25 píše:
Ahojky tak se zase vidíme v diskusi co?já to teda tak strašný nemám, ale včera jsem taky byla na švestku. Malého jsem měla u prsou snad přes hodinu, pořád se vztekal a nechtěl se přisát, ale když jsem mu přejela kolem pusy, tak se moh zbláznit. Většinou ho dokrmuju 80ml, ale občas už jsem začala dělat 100 protože mu to nestačí a včera vyžah 100 během snad půl minuty a řval. Tak jsem přidělala 30. Vyžah to a řval
tak jsem udělala ještě jednu 30 a pak teprve byl klid. Prdíky taky má, ale dávám mu laktobacílky a od té doby je to celkem v poho
mě přijde, že mám možná málo mlíčka, protože on by se občas rád přisál, ale když to udělá, tak se vzteká, stejně jako když ho třeba chci ochcat dudlíkem, ze kterýho mu nic neteče
Ahojky
to jsem ráda, že se opět vidíme
no to je děsný s ním už fakt. Ráno jsem udělala mlíko a nechtěl ho a to tak dlouho nejedl. A výjimečně se ráno kojil, ale pak měl stejně hlad, takže to je začarovaný kruh s tím dokrmováním. Někdy chytne takový záchvat, až zfialoví a dlouho se nanadechne. Pakárna jsem už na prášky
![]()
xxpetka píše:
No ublinkává. Někdy i před dalším jídlem. A je to vážné onemocnění ten reflux? A jak se to zjišťuje, ultrazvukem? Jinak někdy když ho vysleču bez pleny na přebalováku, tak je spokojený a dokonce se směje. Tak nevím, jestli mu ty pleny vadí. Jak je nepřitáhnu dost, tak se pročůrá
No, ja mam o neco starsi holcicku nez ty a stale postupuju metodou pokus omyl… place, dam napit, place porad, ok, zizen to neni. Zkusim zabavit, place, ok nuda to neni… a tak dale, vetsinou na to prijdu ![]()
Nemyslim si, ze by reflux byl nejak EXTRA zavazne onemocneni. Ve vetsine pripadu staci koupit special. mlicko a je klidek! Casem to samo odezni - teda pokud mam dobre info.
Taky je mozne, ze mas doma uplakane miminko a jak zacne zkoumat vse okolo, plac ho prejde!!!