Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
je tu taky nějaká mamka, které miminko přes den spí mnimálně? Malá (půl roku) přes noc spí v pohodě, i když se na to kojení ještě vzbudí, ale přes den hrůza. Spí 2× 30 minut a to je vše. Ani houpání v kočáře ji nezdolá…
Spinkat ji dávám do ložnice do postýlky pravidelně, když vidím, že je ospalá a přesto, padne třicátá minuta a je vzhůru. A to skoro vždy tomu předchází pláč..
Piji bezkofeinové kafe, nepiji černé čaje..
Je tu taky někdo, komu mimi přes den spí malinko či ještě mín? ![]()
Spí skoro ještě míň (před obědem 20 minut, po obědě 20 minut), ale tak co bys po nich chtěla, když spí přes noc? ![]()
Malej usíná úderem osmé, budí se ráno v osm, nemůžu po něm chtít ještě spánek přes den ( a ani ho nenutím, nesnažím se uspat pokud si vyloženě nemžourá oči)..
xangel87 píše:
Spí skoro ještě míň (před obědem 20 minut, po obědě 20 minut), ale tak co bys po nich chtěla, když spí přes noc?
Malej usíná úderem osmé, budí se ráno v osm, nemůžu po něm chtít ještě spánek přes den ( a ani ho nenutím, nesnažím se uspat pokud si vyloženě nemžourá oči)..
malá si vyloženě oči mžourá a přesto když ji odnesu do pelechu, to si teda dovolím… ![]()
No můžu ti říct, že posl.dobou musím mít při uspávání hooooodně silné nervy…Nemůže zabrat, řev řev, ještě k tomu se permanentně přetáčí na bříško, kde ale nemůže usnout…No prostě uspávání se teď u nás rovná kohoutím zápasům ![]()
Ahojky, mě malá taky nespí. Má zítra 6. měsíců a když dá 2×30 minut je to úspěch. Před 2. týdny jsem začala přikrmovat, protože už jsem 2 měsíce kojila co 1,5 hodiny a do dneška mi po ty dva týdny spala přes den aspoň 1× hodinu (3× dokonce 2 hodiny v kuse
). No a dneska nedala ani 2× 30 minut, ale 2× 15minut
. Pořád nějak doufám, že až těch příkrmů bude víc a taky jak bude víc řádit, že si před den více schrupne. Vždyť i děti ve školkách spí po obědě
.
Jo a kočárek s ní taky nic nedělá. Kámoška přejede práh domu a malý je tuhý a ten můj prcek si lebedí ![]()
Kafe, černý čaj nic z toho taky nepiju. Některé děti prostě méně spí
.
Jo u nás je to to samé. Většinou spí 3× 20 minut sem tam i dýl ale to pak většinou jen 2×. V noci se tak 3× vzbudí na jídlo ale hned spí dál aspoň že tak.
Ani kočár ho nezdolá dnes jsem zrovna vyjela mnul si oči protivnej a usnul až po hodině pak 20 min. spal a potom už ho v kočáře neudržím ani za nic ječí až se lidi otáčí ![]()
xangel87 píše:
No můžu ti říct, že posl.dobou musím mít při uspávání hooooodně silné nervy…Nemůže zabrat, řev řev, ještě k tomu se permanentně přetáčí na bříško, kde ale nemůže usnout…No prostě uspávání se teď u nás rovná kohoutím zápasům
u nás večer v poho, to už po celém nespavém dni díky bohu padne, ale právě přes den - je evidentně ospalá, oči červené, mžourá si v nich, zívá, dám ji do pelechu a řev. už i chodím s ní si lehat, ale dnes taky - oči ospalé a přesto řev a řev…nakonec zdolala a usnula…25 minut… ![]()
jéééžiš, tak je nás víc…
no jo, hlavně že spí v noci..nespat v noci, tak nevím, nevím…
a to ječení v kočáře moc dobře znám
tím jsme tady u nás na vesnici známé s malou. Když jdeme my a malá prostě ležet nechce, tak řve tak, že překřičí i psy okolo. A když usne, lidi okolo když procházíme, i někdy vypnou sekačky, aby malou nevzbudili..
![]()
Příspěvek upraven 18.05.11 v 21:13
Mě sice spí v noci od 18:30, ale pořád se budí na kojení ve 2, 4 a v 6 a pak už většinou neusne. Tak to tím určitě nebude
.
Oči si mžourá taky, má vaky pod očima a prostě nezabere ať dělám co dělám. Kdyby mohla, tak si tam snad strčí sirky, mezi ty víčka
.
Tak malýmu je taky půl roku..Spí maximalně 2-3× denně po půl hodince a noc prospí celou..Ale on už od uplnyho miminka nebyl žádný spáč..taky ho dávám spát,když si mžourá očička,ale většinou to nemá smysl..Všechno je zajímavější než postýlka…
V kočárku mi ještě občas usne,ale to ještě na kratší dobu..těch 15minut dá…ale asi mu to stačí..všechno ho zajímá,i si hraje..Kamarádka má opačný případ..její prcek prospí půlku dne,ale i celou noc..což nedokážu pochopit ![]()
My jsem to měly podobné. Od 4 měsíce jsme přes den nespaly vůbec, potom kolem 6 měsíce jsem daly tak 2× 30min a kolem 8 měsíce se nám to zlomilo a spíme kolem oběda 2 hodiny a pak kolem 16h ještě hodinku. Ono ty miminka asi ví, co potřebují. Když jsem jí to chtěla jakkoliv změnit, vždy jsem dopadla hůř, než to bylo. Třeba nespavostí i v noci. Takže já už nechávám jak chce ona. Jen večer, když by chtěla jít ještě spát, tak už teda zabavím ať jde spát až večer, jak má.
No já pořád doufám že až bude větší a ve sporťáku v sedu tak uvidí a třeba bude pozorovat a vydrží tam bez ječení víc jak půl hodiny
.
Docela hodnej je v autě tam i někdy usne mimo své obvyklé časy.
Tak jsem ráda že v tom nejsem sama zas lepší než kdyby spal přes den a v noci ne ![]()
Miminka daná do kočárku a 3 hodiny spící ale i tak tiše závidím ![]()
Mě spí celou noc a vzbudí se ráno v 6 a pak ještě hodinku spinká.
V tomhle období mi spala taky takhle málo. A za měsíc se to zlepšílo. Spí 3× denně a někdy vydrží spát i hodinku.
Držím palečky, aby se Ti to zlepšilo. Mě pomohlo, že jsem ze začátku chodila s malou do ložnice spát a když se vzbudila a mě tam viděla spala dál. Teď ji tam uspím a vydrží spát i tu hodinku. Jinak spávala taky 30 min.
petratavali píše:xangel87 píše:u nás večer v poho, to už po celém nespavém dni díky bohu padne, ale právě přes den - je evidentně ospalá, oči červené, mžourá si v nich, zívá, dám ji do pelechu a řev. už i chodím s ní si lehat, ale dnes taky - oči ospalé a přesto řev a řev…nakonec zdolala a usnula…25 minut…
No můžu ti říct, že posl.dobou musím mít při uspávání hooooodně silné nervy…Nemůže zabrat, řev řev, ještě k tomu se permanentně přetáčí na bříško, kde ale nemůže usnout…No prostě uspávání se teď u nás rovná kohoutím zápasům
Mě řve někdy třeba i 15 min a je k neutišení. Takže po 15min řvaní usne. Ale je to boj. Dopoledne usne bez problému, ale nejhorší je to navečer. řev a řev.
No tak já mám sice 6. měsíčního „spáče“ - ráno vstává v 7, dopoledne si schrupne tak 1,5 hod (9-10:30) a odpoledne ještě 2× (12-13:30 a 16-16:30) to je báječný
, ale ty „kojící“ noci to je věc. Večer v 8 hezky usne, ale nevím co to je spát déle než max 3 hod v kuse, ještě ani jednou nedal tomu jídlu delší pauzu (kratší samosebou často). Takže já zase závidím ty miminka co vám dopření 6, 8, 10 … hodin spánku v kuse ![]()