Nespavé miminko

10142
18.5.11 20:55

Nespavé miminko

Ahoj maminky,

je tu taky nějaká mamka, které miminko přes den spí mnimálně? Malá (půl roku) přes noc spí v pohodě, i když se na to kojení ještě vzbudí, ale přes den hrůza. Spí 2× 30 minut a to je vše. Ani houpání v kočáře ji nezdolá…
Spinkat ji dávám do ložnice do postýlky pravidelně, když vidím, že je ospalá a přesto, padne třicátá minuta a je vzhůru. A to skoro vždy tomu předchází pláč.. 8-o Piji bezkofeinové kafe, nepiji černé čaje..
Je tu taky někdo, komu mimi přes den spí malinko či ještě mín? 8-o

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6555
18.5.11 21:01

Spí skoro ještě míň (před obědem 20 minut, po obědě 20 minut), ale tak co bys po nich chtěla, když spí přes noc? :lol:
Malej usíná úderem osmé, budí se ráno v osm, nemůžu po něm chtít ještě spánek přes den ( a ani ho nenutím, nesnažím se uspat pokud si vyloženě nemžourá oči)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
18.5.11 21:03
xangel87 píše:
Spí skoro ještě míň (před obědem 20 minut, po obědě 20 minut), ale tak co bys po nich chtěla, když spí přes noc? :lol:
Malej usíná úderem osmé, budí se ráno v osm, nemůžu po něm chtít ještě spánek přes den ( a ani ho nenutím, nesnažím se uspat pokud si vyloženě nemžourá oči)..

malá si vyloženě oči mžourá a přesto když ji odnesu do pelechu, to si teda dovolím… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.5.11 21:07

No můžu ti říct, že posl.dobou musím mít při uspávání hooooodně silné nervy…Nemůže zabrat, řev řev, ještě k tomu se permanentně přetáčí na bříško, kde ale nemůže usnout…No prostě uspávání se teď u nás rovná kohoutím zápasům :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
18.5.11 21:09

Ahojky, mě malá taky nespí. Má zítra 6. měsíců a když dá 2×30 minut je to úspěch. Před 2. týdny jsem začala přikrmovat, protože už jsem 2 měsíce kojila co 1,5 hodiny a do dneška mi po ty dva týdny spala přes den aspoň 1× hodinu (3× dokonce 2 hodiny v kuse 8-o ). No a dneska nedala ani 2× 30 minut, ale 2× 15minut :-? . Pořád nějak doufám, že až těch příkrmů bude víc a taky jak bude víc řádit, že si před den více schrupne. Vždyť i děti ve školkách spí po obědě :roll: .
Jo a kočárek s ní taky nic nedělá. Kámoška přejede práh domu a malý je tuhý a ten můj prcek si lebedí :-)
Kafe, černý čaj nic z toho taky nepiju. Některé děti prostě méně spí :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
18.5.11 21:09

Jo u nás je to to samé. Většinou spí 3× 20 minut sem tam i dýl ale to pak většinou jen 2×. V noci se tak 3× vzbudí na jídlo ale hned spí dál aspoň že tak.
Ani kočár ho nezdolá dnes jsem zrovna vyjela mnul si oči protivnej a usnul až po hodině pak 20 min. spal a potom už ho v kočáře neudržím ani za nic ječí až se lidi otáčí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
18.5.11 21:10
xangel87 píše:
No můžu ti říct, že posl.dobou musím mít při uspávání hooooodně silné nervy…Nemůže zabrat, řev řev, ještě k tomu se permanentně přetáčí na bříško, kde ale nemůže usnout…No prostě uspávání se teď u nás rovná kohoutím zápasům :roll:

u nás večer v poho, to už po celém nespavém dni díky bohu padne, ale právě přes den - je evidentně ospalá, oči červené, mžourá si v nich, zívá, dám ji do pelechu a řev. už i chodím s ní si lehat, ale dnes taky - oči ospalé a přesto řev a řev…nakonec zdolala a usnula…25 minut… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
18.5.11 21:12

jéééžiš, tak je nás víc… :think: :think: no jo, hlavně že spí v noci..nespat v noci, tak nevím, nevím…
a to ječení v kočáře moc dobře znám :-D tím jsme tady u nás na vesnici známé s malou. Když jdeme my a malá prostě ležet nechce, tak řve tak, že překřičí i psy okolo. A když usne, lidi okolo když procházíme, i někdy vypnou sekačky, aby malou nevzbudili.. :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.05.11 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
18.5.11 21:12

Mě sice spí v noci od 18:30, ale pořád se budí na kojení ve 2, 4 a v 6 a pak už většinou neusne. Tak to tím určitě nebude :wink: .
Oči si mžourá taky, má vaky pod očima a prostě nezabere ať dělám co dělám. Kdyby mohla, tak si tam snad strčí sirky, mezi ty víčka :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.5.11 21:18

Tak malýmu je taky půl roku..Spí maximalně 2-3× denně po půl hodince a noc prospí celou..Ale on už od uplnyho miminka nebyl žádný spáč..taky ho dávám spát,když si mžourá očička,ale většinou to nemá smysl..Všechno je zajímavější než postýlka… :-D V kočárku mi ještě občas usne,ale to ještě na kratší dobu..těch 15minut dá…ale asi mu to stačí..všechno ho zajímá,i si hraje..Kamarádka má opačný případ..její prcek prospí půlku dne,ale i celou noc..což nedokážu pochopit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
18.5.11 21:23

My jsem to měly podobné. Od 4 měsíce jsme přes den nespaly vůbec, potom kolem 6 měsíce jsem daly tak 2× 30min a kolem 8 měsíce se nám to zlomilo a spíme kolem oběda 2 hodiny a pak kolem 16h ještě hodinku. Ono ty miminka asi ví, co potřebují. Když jsem jí to chtěla jakkoliv změnit, vždy jsem dopadla hůř, než to bylo. Třeba nespavostí i v noci. Takže já už nechávám jak chce ona. Jen večer, když by chtěla jít ještě spát, tak už teda zabavím ať jde spát až večer, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
18.5.11 21:25

No já pořád doufám že až bude větší a ve sporťáku v sedu tak uvidí a třeba bude pozorovat a vydrží tam bez ječení víc jak půl hodiny :roll: .
Docela hodnej je v autě tam i někdy usne mimo své obvyklé časy.
Tak jsem ráda že v tom nejsem sama zas lepší než kdyby spal přes den a v noci ne :-)
Miminka daná do kočárku a 3 hodiny spící ale i tak tiše závidím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
18.5.11 21:45

Mě spí celou noc a vzbudí se ráno v 6 a pak ještě hodinku spinká.
V tomhle období mi spala taky takhle málo. A za měsíc se to zlepšílo. Spí 3× denně a někdy vydrží spát i hodinku.
Držím palečky, aby se Ti to zlepšilo. Mě pomohlo, že jsem ze začátku chodila s malou do ložnice spát a když se vzbudila a mě tam viděla spala dál. Teď ji tam uspím a vydrží spát i tu hodinku. Jinak spávala taky 30 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
18.5.11 21:47
petratavali píše:
xangel87 píše:
No můžu ti říct, že posl.dobou musím mít při uspávání hooooodně silné nervy…Nemůže zabrat, řev řev, ještě k tomu se permanentně přetáčí na bříško, kde ale nemůže usnout…No prostě uspávání se teď u nás rovná kohoutím zápasům :roll:
u nás večer v poho, to už po celém nespavém dni díky bohu padne, ale právě přes den - je evidentně ospalá, oči červené, mžourá si v nich, zívá, dám ji do pelechu a řev. už i chodím s ní si lehat, ale dnes taky - oči ospalé a přesto řev a řev…nakonec zdolala a usnula…25 minut… :roll:

Mě řve někdy třeba i 15 min a je k neutišení. Takže po 15min řvaní usne. Ale je to boj. Dopoledne usne bez problému, ale nejhorší je to navečer. řev a řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
18.5.11 22:08

No tak já mám sice 6. měsíčního „spáče“ - ráno vstává v 7, dopoledne si schrupne tak 1,5 hod (9-10:30) a odpoledne ještě 2× (12-13:30 a 16-16:30) to je báječný :huban: , ale ty „kojící“ noci to je věc. Večer v 8 hezky usne, ale nevím co to je spát déle než max 3 hod v kuse, ještě ani jednou nedal tomu jídlu delší pauzu (kratší samosebou často). Takže já zase závidím ty miminka co vám dopření 6, 8, 10 … hodin spánku v kuse :cry:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure