Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem v 5 tt a začala jsem krvácet. Bohužel mám pozitivní testy na covid-19 tak nemůžu nikam k lékaři. Vůbec nevím co mám dělat
![]()
I kdyby si mohla, tak s tím doktoři nic neudělají. Na začátku to je buď a nebo. Můžeš jen cekat, bohužel ![]()
S tim stejne nic nenadelas, pokud jde o potrat, tak nic nenadelaji, ani kdyby si te nechali v nemocnici. Staci lezet a cekat jak to dopadne no.
Je mi to lito
at ti nekdo skoci pro ascorutin a mozna recept na utrous. Ale jestli je to jasna cervena, tak se s tim asi nic neudela ![]()
V tomto případě bych to nechala na přírodě. Těžko říct, co by teoreticky mohl covid způsobit vyvíjejícímu se embryu v takto časném stádiu těhotenství. Buď krvácení ustane a těhotenství bude pokračovat a bude vše v pohodě, nebo se embryo nevyvíjí správně a tělo se ho zbaví. Každopádně zavolej svému gynekologovi a on ti řekne, jak se zachovat a postupovat. Dopřej si klidový režim, kdyby se objevilo masivní krvácení a silné bolesti břicha, tak volej na gynekologickou pohotovost, ale oznam, že máš covid. Držím pěsti, ať to dopadne pro tebe co nejlépe.
Jen chci připomenout, samozřejmě, že se osetruji i ženy pozitivní na covid. Bez pomoci nezustanete. Pokud krvacite silné, volejte na gyn. ambulanci do nemocnice a poraďte se o postupu.
Do nemocnice jsem už volala. Můžu přijet až pokud půjde o život ohrožující stav. Sice nevím jak mám poznat kdy to bude až tak vážné. Nejhorší na tom je, že se covid-19 potvrdil až dneska, takže mně teď minimálně 10 dní nikdo nic víc neřekne. Nevíte někdo za jak dlouho po potratu bych měla negativní test?
@Anonym164 počkat.. Max zavolat dr.. Ale i kdyby se něco dělo, dr ti v tomto tt moc nepomůžou ![]()
@Anonym164 je mi to moc líto, ale v 5 tt není co dělat.
Byť to zní hrozně, tak pokud to mělo odejít, tak super, že teď. V postatě opožděná MS a můžete zkoušet znovu
kde je opravdu krvácení, nepomůže ani ascorutin, ani utroš.
@Anonym164 ještě dotaz..v 5 tt..měla jsi to již potvrzené od gyndaře? Myšleno utz
Na ultrazvuku ještě nebylo téměř nic vidět, mám ale cyklus 38 dní tak doktorka říkala že ještě brzo na to aby šlo vidět. Ale změřeno HCG a hodnota 1875
A jak moc krvácíš?.. Jasně červenou krví?.. Máš bolesti, křeče?.. Nemusí to být nutně potrat hned.. Lehni si do postele a vyčkávej.. Lékaři by teď s tebou stejně nemohli nic udělat, je moc brzo no.. Život ohrožující stav, poznáš podle masivního nezastavitelného krvácení a podle bolestí.. V tom případě na nic nečekej a volej rychlou.. Jinak hcg může klesat i několik týdnů.. Je mi to moc líto, tak se hlavně drž.. Bude zase lépe.. ![]()
@Anonym164 ptala jsem se proto, zda se může vyloučit mimoděložní.
Krvácíš moc? Hm..nic neviděla při skoro 2000 jednotkách? Ani tecku?
@Anonym164 teď čtu znovu..skoro nic..takže v děloze váček byl?
@Anonym164 jo, holka, přesně takto jsem potratila. Promiň, že Tě musím zklamat, ale máš začínající potrat. To už nezachráníš.