6měsíční na UM a jídlo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
6m., UM a jídlo...?
Ahoj, ráda bych se zeptala jak na příkrmy, kolik a co snědí vaše děti? Mám půlroční holčičku, je na UM a od 5.měsíce jsem začla dávat malé skleničky - mrkev od Alnatury. Mléko dostává 4krát denně, dopoledne a odpoledne dostávala příkrm - nejdřív na třetiny a teď má jednu malou skleničku na den, ale pořát mi přijde, že je to málo. Nikde jsem nenašla info o množství, kolik by takové dítko mělo sníst? Vím, že každý mimi je jinej jedlík, ale ráda bych věděla kolik toho snědí vaše děti a co všechno dáváte? Předem díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V 6 měsících už můžeš začít dávat i ovoce. Syn sní 100 - 200 ml příkrmu. Záleží, jak mu právě chutná. Jinak můžeš dávat spoutu zeleniny - květák, brambory, brokolice, mrkev, hrášek atd. Ovoce je dobré jablíčko, banán. Ovocné příkrmy kupuji - Hamánek. To sní i celou skleničku. UM dostává 3× denně a někdy trochou zapijí ovoce. Dávám i jogurty. Kupuji bílou activii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá měla v tomhle věku ráno UM, pak svačinu přesnídávku nebo jogurt, k obědu skleničku - už normálně směs s masem, vařila jsem jí doma, k svačině UM a k večeři kaši. Většinou snědla vždy celou skleničku těch 190g.
Příspěvek upraven 31.01.14 v 11:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám půlročního chlapečka, přikrmujeme od 5 měsíců, je kojený. Vařím teda doma, skleničku dávám vyjímečně, on to ani moc nechce. Dělávám příkrm do Avent kelímků, sní mi jeden ten plný kelímek, nějakých 190-200 g. V podstatě toto množství začal jíst asi po týdnu od začátku přikrmování. Dávám ještě ovoce odpoledne, jak pak zavedu jogurt, tak mu ovoce přesunu na dopoledne, ale momentálně mi to lépe sedí na tom odpoledni. Ovoce sní též Avent kelímek. Kojím zhruba 5 x denně (dávám podle toho, jak si řekne) + několikrát za noc. Během dne dávám kukuřičnou křupku. V podstatě je na tom stejně jako prvorozený s tím rozdílem, že ten začal o měsíc dřív (byl na UM) a jedl mi navíc kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za info, já teda nejsem nijak velký příznivec instantních potravin ani kupovaných skleniček, ale třeba té Alnatuře věřím. Teď v zimě jsem nesehnala dobrý zdroj na kvalitní zeleninu a kupovat to jen tak v obchodě se mi nechce.. Jinak jsem zkoušela i hrušku, ta jí chutná moc, ale vyjde na 27,–ta malá sklenka. Máme startovací sadu od Aventu a také jí to odebírám do těch malých flašek. Napadlo mně třeba tu hrušku rozmixovat s uvařenou basmati rýží a udělat jí z toho kaši..? Bio brambory jsem sehnala, začnu vařit k té mrkvičce.. Jsem z toho trochu „olaf“, není, kdo by poradil, tak mockrát děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas to ceka za chvili a ac uz mam jedno ditko odrostly tak si ted zase pripadam jako kdyby jsem nikdy neprikrmovala
asi mliko na mozku nebo co..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet13 Já kupuju mraženou, čerstvou teď v zimě taky ne. Přeci jen to mražené bylo sklizené a zamražené v sezoně, teď v zimě se mi čerstvá mrkev tady dvakrát kupovat nechce. Ovoce teda kupuju v obchodě, v ovozelu, beru tam teda i červenou řepu, tu mraženou nekoupím. Hrušky jsem zrovna dělala naposled s jablkem, ono to vyjde pořád levněji jak ta sklenka, hlavně mě prudí, že v hodně těch sklenkách je stejně 60% jablek a toho ostatního je tam jen kydnuto. Ale zase je to omezené, vlastně kupuju jen hrušky a jabka, ostatní teď člověk nesežene. Mě to teda nevadí, já mám kluka atopika, takže stejně pořád jedu jen jabko, hrušku a banán. Vyzkoušela jsem švestku od Hippu a po ní měl brutální reakci a to ovoce alergen bývá, takže na nic dalšího si momentálně netroufám. Ze zeleniny dávám mrkev, zelené fazolky, květák. Červenou řepu měl tři dny za sebou, přijde mi, že byl po ní osypaný kolem pusy, ale chci to právě ještě zkusit, jestli opravdu reagoval na ni, brokolici jsem zatím nezkoušela, on až do těch 5 měsíců hrozně trpěl na koliky, takže jsem neměla odvahu. Ale už jsem zkusila ten květák a dobré, tak se odhodlám i k té brokolici. Občas dávám ještě špenát, ale ten teda jen skleničkový, kvůli dusitanům. Zatím dělám všechno jen s bramborem, několikrát do týdne přidávám krůtí maso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rano mléko, dopoledne 100-130g ovocne presnidavky, obed 120-150g masozeleninoveho jidla, odpoledni svacina mlečny dezert 100g + banan nebo susenky, vecere 150ml mlečne kaše, pred spanim ještě mliko… pres den 150-250ml čaje/vody /za par dni 7 měsícu/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design koukam, ze se za posledni roky prikrmovani zmenilo, kojeny deti zacinaly v pul roce, a kamaradka co ma ted rocniho kluka, kojila a dle dr zacinala uz od 4.mesice, nekdo zacina v 5., mala ma 5 mesicu za 14 dni tak premyslim jestli budem taky zacinat nebo to jeste necham…obcas mi prijde hladovejsi tak nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenholka Jo, ono se to mění co dva roky.
Já mám staršího 2,5 letého, ten byl teda na UM, tak začínal ve 4 měsících, ale kojené děti začínaly v tom půlroce. No a druhý je teď kojený a v podstatě mi řekl pediatr i kožní, že máme začít v 5 měsících, že i kojené děti začínají teď dřív, kvůli tolerančnímu oknu, které tam je. Tak si vyber.
Já myslím, že nejlepší je se řídit tak nějak svou intuicí (nemyslím tím strčit mrkev 2-měsíčnímu, že jo), tím, jak dítě je nebo není hladové… apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design me se prave zacala dost budit v noci, ale nerada bych dokrmovala um, to radsi zacnu driv s prikrmy, tech 14dni to jeste vydrzim a uvidim co mi rekne mudra no, dik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej (7 měs) sní tu velkou skleničku (190g).. a tu jedl prakticky od začátku přikro´mování ve 4,5 měs.
@lenholka moje zkušenost s buzením v noci
Je teda od narození na UM, ale v 6 měsících se začal v noci budit 3× na jídlo a to má příkrmy dopoledne, v poledne a odpoledne. A nepomůže ani kaše na večer
a to do půl roku spal krásně od 18 do 7 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
7,5 měsíce, má dva příkrmy denně (zelenina, ovoce), sní toho jak kdy a jak co. 80-180 ml/g na jednu porci. Plus má přes den ještě 6 x kojení a 1-2 kojení v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet13 Sinlac, malej má ABKM a jinou nemléčnou stejně nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit