Bolesti bříška po kašičce

24
30.1.14 12:38

Bolesti bříška po kašičce

Potřebuji poradit, prosím. Včera večer před spaním :roll: jsem dala malé (za dva dny pět měsíců) první kašičku od Hami. Vypila 150ml lahvičkou a v deset se mi probudila se strašnými bolestmi, oči vytřeštěné a absolutně k neuklidnění. Asi až po dvou a půl hodinách pláč přestal, ale celkově měla strašně neklidné spaní. Mám jí přestat dávat kašičku? Nebo méně, nebo jak jste to prosím dělaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
30.1.14 12:41

Jo to je běžné, že je kaše zabetonuje. Já bych nedávala.. Můžeš to zkusit zase za pár týdnů. Začni raději zeleninou - třeba dýní atd. Mrkev jí může zabetonovat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
30.1.14 12:42

Ta kaše je rýžová? Ta prý způsobuje bolesti bříška a zacpává.
Já teď dávám jáhlovou z DM, dávám ji lžičkou. Nebo se doporučuje dávat kaši dřív než před spaním, třeba kolem 16hod.
Zkusila bych ji dát dřív, dát ji méně a uvidíš. Případně vyměnit za tu jáhlovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

Zkusila bych dát méně kaše a řidší - i když jestli jsi jí dávala flaškou, tak asi řídká byla. A hlavně nedávat na noc :palec: Třeba odpoledne, aby se případně pak v klidu vyspala. Kdyby se to nelepšilo, tak bych jí ještě nedávala :think:
Dáváš kaši kvůli lepšímu spaní, nebo jako první příkrm? kolikrát totiž na lepší spaní nepomáhá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies

Zkoušela jsem různé druhy kaší.. Nestlé nic moc na to, Hipp katastrofa a až po kaši Nutrilon krásně spí bez bolestí… Ale zase jen rýžová a vanilková, jak je to nějaká ta víceobilná či co, tak to měl bolení také

• Citovat
  • Upravit
24
30.1.14 12:49

Zkoušela jsem jen tuhle a dávám jí proto, aby mi spinkala déle v noci. :( Mám tu rýžovou. Dala jsem jí to v sedm, po koupání a hned před spaním, což tedy byla asi pěkná blbost!! :x Zkusím jí to dát tedy ke svačině pár lžiček a na to mléko. Jinak už jsme měsíc na příkrmech (zeleninka), protože jsem neměla mléko a jsme už od začátku na Nutrilonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.1.14 13:05

Jo, to je běžné. Některé děti kaše pěkně betonuje. Takže pokud chceš kaši dávat, tak určitě né na noc, na noc dej normálně mléko a kaši dřív. Já ji třeba dávala u prvního kluka kolem 17h., a v 19h. před spaním měl normálně ještě mléko.

Příspěvek upraven 20.06.16 v 19:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
30.1.14 13:18

U staršího to v 6m proběhlo podobně (akorát byl kojený a jemnou kukuřičnou nemléčnou kašičku dostal lžičkou). Odložila jsem podávání kaší až na 9m. Mladší začal s příkrmy trošku dřív, ale kaše stejně až mezi 8 a 9m. Potom už bylo všechno v pořádku. Kaši měli kolem 18h, a po 19h ještě dokojení před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.1.14 14:12

Takže co tu tak čtu, tak bude lepší s kaší ještě alespoň měsíc počkat a potom pomalu dávat jen před koupáním a před spaním mléko. Já jsem právě nevěděla, protože jsem někde četla, že se napřed začíná s kašičkou a poté až s příkrmy, tak jsem si řekla, že jsem trochu ve skluzu!! :roll: A ještě jen jedná otázečka ohledně kukuřičných křupek. Ty bych jí už mohla takhle dávat do ručičky, ať si pořád nestrká do pusy plíny a brindáky?? Nemůžu ji tím ublížit takhle brzo? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
30.1.14 14:28

Ublížit asi ne, ale přijd emi to zbytečné, když ještě ani nejí normální jídlo..zaplácnout jí žaludek..nebude to umět kousat..napřed ať s enaučí na lžičku.
A ano, dá se začít buď kaší večer, nebo příkrmem v poledne..ale některým dětem ty večerní kašičky nesedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.1.14 14:43

My už jíme přes měsíc lžičkou zeleninové a ovocné přesnídávky od ukončeného 4. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32918
30.1.14 14:57

@casper aha..ale tak kašička jí nedělá dobře, a jestli dobře přibírá a v noci slušně spí (i když kolikrát ani na to kaše nemá vliv) tak bych ji nedávala. Na 5m mimčo toho jí až dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.1.14 15:06

Budí se tak dvakrát až třikrát za noc a přibíráme až dost!! :) Asi ale máte pravdu, myslím, že toho nového na ní až dost, takže ještě s kašičkou vydržím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
10.1.16 22:33

Ahoj, obnovuji diskuzi…je možné aby malou po kaši bolelo bříško až po nějakých 12ti hodinách :think: 2 dny po sobě kolem 16 dostala kaši a ráno kolem 4 neuvěřitelný řev a kroucení. Včera sem kaši nedala a byla ok. Ale těch 12h mi příjde moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
10.1.16 23:17

@Lenek možné to je. Já dala kaši, ze bud líp spát a ve finále se mi mimino budí častěji, protože tlačí, pravidelne kolem 2h ranní (kaši mívala v 19h) :roll: A pak ma samo hned zas hlad, takže efekt spise opačný, tak to kašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí