Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
S ohledem na zkušenosti nesouhlasím s @yellowyedna potrat to být může, prodělala jsem tři a bylo to pokaždé jiné, jednou bez bolestí a jen špinění, v každém případě jakékoli krvácení v těhotenství je signál k odjezdu na pohotovost. Uvidíš, co bude na utz, dálnici na testu můžeš mít i kdyby už žádné embryo v děloze nebylo několik dní, hcg určitou dobu zůstává v těle. Měli by ti i nabrat krev, uvidí hodnotu hcg a z toho taky lecos vyčtou. Srdíčko být nemusí, je brzy. Pokud by bylo hcg dost vysoké, zašla bych si v pondělí na další odběr pro svůj klid, obden by se měla hodnota zdvojnásobit. Hodně štěstí
A jam jsi teda vypudila plod, jenom špiněním?
pokud se tělo zbavuje plodu, potřebuje k tomu stahy a ty teda podle mě cítit jsou ![]()
A mate některá zkusenosti s potratem, holky, jak to vypadá od nástupu do vypuzeni? Mne je taky divny, ze bych jen spinenim potratila. Jak říkám, je to na slipovku.
5plus 4 podle čtvrtečního ultrazvuku. Ascorutin jsěm včera koupila. Za jak dlouho by měl zabrat?
Utrogestan máš, Ascorutin taky, v téhle fázi nic moc víc nenadělají. Že není v 5+2 vidět embryo, je úplně normální, nález gestační váček se žloutkovým odpovídá (měla jsem třikrát identický nález v 5+3, 5+4 a 5+0, v prvých dvou případech těhotenství na den přesně jisté, jednou to nedopadlo, zbytek dvě zdravé děti). O dva dny později by něco být vidět mohlo, ale taky možná ne. Jiný doktor, jiný ultrazvuk, těžo porovnávat rozdíl dvou dnů. Špinila jsem takhle brzy ve třech ze čtyřech těhotenství (v obou úspěšných a jednom neúspěšném, ve druhém neúspěšném jsem ani nezašpinila) a vyfasovala jsem Utrogestan a hotovo, ten začátek je prostě strašně křehký.
V každém případě moc držím palce!
@ugluk moc Dekuju. A spineni taky čistá krev bez bolesti? Jak dlouho? Přemýšlím, jestli mám jet na pohotovost, aby se podívali, jestli to tam ještě je ![]()
@Anonymní píše:
@ugluk moc Dekuju. A spineni taky čistá krev bez bolesti? Jak dlouho? Přemýšlím, jestli mám jet na pohotovost, aby se podívali, jestli to tam ještě je
Vydrž do pondělí alespon, stejně, co si pomůžeš, uvidí podle mě to samé a budeš na tom stejně s výsledkem počkat… špiněním jsi určitě nepotratila, určitě ne v 6tt…
Potrat v 7tt, co si vybavuju, tak jsem začla špinit, druhý den už s krví a přidaly se bolesti, pak i pravidelné, jako malé stahy…
Při potratu jsem paradoxně špinila málo, hnědě, s přestávkama asi týden, než se to rozjelo… Já už jsem v tomhle dost otrlá a nikam bych nejela, ale to jsem já a netroufám si to rozdávat jako univerzální moudra. Protože já vidím několik možných scénářů:
U mě se vždycky řídili pravidlem těhotenství je chtěné = pokud si nejsme jistí, uděláme maximum, aby se udrželo. To maximum je teď Utrogestan, no.
@ugluk takže nějakou šanci snad mám
…žádné bolesti jsem zatím neměla. Já vím, ze je to teď buď a nebo. Nejhorší je, ze člověk neví, co se děje a jak to dopadne. Ještě jednou moc děkuji ![]()
Moje zkušenost - měla jsem jasně pozitivní test, doktor na UTZ nic neviděl, a měla jsem mimoděložní těhotenství… krvácela jsem jasně červenou krví. Dle mého ti MUDr měl odebrat HCG, jak stoupá.. Být Tebou, jela bych na pohotovost. Mne to doma pak prasklo za necelé dva týdny a nikomu bych to nepřála. Prasklý vejcovod a masivní krvácení do břicha..Držím palce, abys byla ok a těhotenství se potvrdilo..
@lucije28 je to uložené v děloze, ve ct jsem byla na ultrazvuku. Dr mimodelozni vyloučil.
Když jsem prvně otěhotněla, tak jsem krvácela v 6tt. Od té doby jsem krvácela čtvrt roku. Bylo to špatné už od počátku. nejdřív teda ze mně vypadlo kus sliznice. kdybychom neměli ten typ záchodu s takovou tou „plošinou“ a měli ten, kde to jde rovnou do kanálu, tak bych nepostřehla tu sliznici, ale protože jsem to tam viděla, tak jsem začala panikařit. Následně jsem začala krvácet. Nakonec jsem jela do nemocnice. Tam mi řekli jen, že ta krev byla pravděpodobně stará a dali mi ascorutin a ještě jeden lék. gestační váček byl vidět, ale ten tvar byl už takový pochybný. A následně moje gynekoložka řekla, že se jedná o neprosperující těhotenství a volili jsme přirozenou cestu.
Obrečeli jsme to, přetrpěli jsme to, ale nakonec to šlo ven všechno a vytvořila se mi po tom akorát 5cm cysta, která se naštěstí vstřebala.
No a ani jsem nečekala na další menstruaci, dvakrát jsme na to hupsli a voalá, jsem nyní v 10tt a vypadá to dobře.
Takže z mojí zkušenosti si myslím, že se u tebe jedná o samovolný potrat a že to prostě bylo už při založení špatné, tak se to tělo samo snaží zbavit.
Bude to dobré, uvidíš. ![]()
@Anonymní píše:
@lucije28 je to uložené v děloze, ve ct jsem byla na ultrazvuku. Dr mimodelozni vyloučil.
Tak to joooo, když mimoděložní vyloučil, já měla za to, že jsi psala, že doktor nic v děloze neviděl…
Tak to držím palce
@lucije28 píše:
Tak to joooo, když mimoděložní vyloučil, já měla za to, že jsi psala, že doktor nic v děloze neviděl…
Tak to držím palce
Psala gestační váček a v něm žloutkový, jen zatm nebyl embryonální pól, takže naštěstí tohle fakt mimoděložní nebude.