Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte maminy,tak si nějak nevím rady ![]()
Karolínka začala šíleně slintat,být nevrlá a neustále vyžaduje dudlíka,když ho nemá tak má narvanou pomalu celou pěstičku v pusince,do lahvičky mi „kouše“ dásněma.Moje mamča včera když jí viděla konstatovala,že se jí klube zoubek i kůli tomu,že di spodní dáseň obrušuje jazýčkem.Večer mi to nedalo,tak jsem malé přejela po dolní dásni prstem a opravdu jsem cítila docela ostrý hrbolek na dásni a malá na to velmi bolestivě reagovala. ![]()
Zdá se mi to ale děsně brzo,kam ta naše holka spěchá a je to vůbec normální???
![]()
ahojky, no já jsem nekde i četla ze se mýže mimi i narodit se zoubkem tak asi to normalni je…
mě malej tedka děla to stejne je mu 9tydnu ale ze by mu rostli zoubky me nenapadlo, taky potrebuje porad dudlik, slinta a dokonce ma i prujem tak jdu zkontrolovat pusinku jestli se tam neco neklube.. ![]()
Myslim, ze je to normalni vzhledem k tomu, ze nektere deti se se zoubkem uz narodi…napr. ja ![]()
Jo jo, je to normální, respektive netabulkové
Kamarádka má stejně starého klučíka a ten se se dvěma narodil a třetí mu vylezl do 3.měsíců, no a my jsme holodásňový a slintáme jak bernardýni. Doktorka říkala, že se zatím ani nic nechystá ![]()
freeonit píše:
ahojky, no já jsem nekde i četla ze se mýže mimi i narodit se zoubkem tak asi to normalni je…mě malej tedka děla to stejne je mu 9tydnu ale ze by mu rostli zoubky me nenapadlo, taky potrebuje porad dudlik, slinta a dokonce ma i prujem tak jdu zkontrolovat pusinku jestli se tam neco neklube..
petrusepetrus píše:freeonit píše:
ahojky, no já jsem nekde i četla ze se mýže mimi i narodit se zoubkem tak asi to normalni je…mě malej tedka děla to stejne je mu 9tydnu ale ze by mu rostli zoubky me nenapadlo, taky potrebuje porad dudlik, slinta a dokonce ma i prujem tak jdu zkontrolovat pusinku jestli se tam neco neklube..
Tak co,klube se tm něco? Mě by to taky nenapadlo,ale moje mamina je chytrá hlavička
Čoveče nechtěl mi dát dudlík a usnul tak nevim, ale asi bych to citila pri kojeni kdyby klubalo, no musim to zjistit, protože už nevim proc je to takovej nervacek uplakanej a užužlanej ![]()
freeonit píše:petrusepetrus píše:Čoveče nechtěl mi dát dudlík a usnul tak nevim, ale asi bych to citila pri kojeni kdyby klubalo, no musim to zjistit, protože už nevim proc je to takovej nervacek uplakanej a užužlanejfreeonit píše:
Tak co,klube se tm něco? Mě by to taky nenapadlo,ale moje mamina je chytrá hlavička
No já to při kojení vůbec necítím tak nevím
Ale jak dokrmuju a dám lahvičku tak je malá jak u vytržení,kouše mi do savičky a nechce a nechce pustit
A že je užužlaná to jí říkám už docela dlouho ![]()
Freeoit: Při kojení bys to pravděpodobně necítila. Synkovi vyrostl první zub 3 dny před tím, než mu byly 4 měsíce (pro mě nečekaně)…při kojení jsem cítila prd, našla jsem ho až když jsem mu dávala Vigantol na lžičce a ono to cinklo
![]()
Palina.zl píše:
Freeoit: Při kojení bys to určitě necítila. Synkovi vyrostl první zub 3 dny před tím, než mu byly 4 měsíce (pro mě nečekaně)…při kojení jsem cítila prd, našla jsem ho až když jsem mu dávala Vigantol na lžičce a ono to cinklo![]()
Aha tak to teda budu muset důmyslně prozkoumat, každopádně jestli to budou zoubky tak to neeee, ja se tesila ze tak do 6 mesicu budeme mit klid… me zacali rust zoubky ve 13 mesicich tak jsem doufala ze bude po me!!… ![]()
Palina.zl píše:
Freeoit: Při kojení bys to pravděpodobně necítila. Synkovi vyrostl první zub 3 dny před tím, než mu byly 4 měsíce (pro mě nečekaně)…při kojení jsem cítila prd, našla jsem ho až když jsem mu dávala Vigantol na lžičce a ono to cinklo![]()
O cinknutí mi říkala i mamča,ale zatím je cítit jen když přejedu bříškem prstu po dásni.Nevím kam ta naše slečna chvátá
Když jí dáme na bříško nejraději by se odstrčila nožkama a snad asi lezla ![]()
Jsem zvědavá jestli se nám ten zoubeček vyklube,nebo ne…S lžičkou si jistá nejsem,do pusinky jí nevezme ani bohovy
Lvice a ještě tvrdohlavá po mě no ![]()
freeonit píše:Palina.zl píše:Aha tak to teda budu muset důmyslně prozkoumat, každopádně jestli to budou zoubky tak to neeee, ja se tesila ze tak do 6 mesicu budeme mit klid… me zacali rust zoubky ve 13 mesicich tak jsem doufala ze bude po me!!…
Freeoit: Při kojení bys to určitě necítila. Synkovi vyrostl první zub 3 dny před tím, než mu byly 4 měsíce (pro mě nečekaně)…při kojení jsem cítila prd, našla jsem ho až když jsem mu dávala Vigantol na lžičce a ono to cinklo![]()
Mě právě první vylezl ve dvou měsících říkala mamina.Ale tak zase to ber pozitivně,budem to mít dřív za sebou
![]()
myslis ze zacnou rust hned vsechny nebo jenom tedka jako ze par a zbytek za delsi dobu??.. no jestli tedka tak to je super, kdyz jsme prekonali prdiky a byl klid tak nastanou zoubky!
freeonit píše:
myslis ze zacnou rust hned vsechny nebo jenom tedka jako ze par a zbytek za delsi dobu??.. no jestli tedka tak to je super, kdyz jsme prekonali prdiky a byl klid tak nastanou zoubky!
Nám vylezly všechny tak nějak po sobě bez delší pauzy…bohužel nejsem zrovna doma, jinak bych písla datumy, mám je zapsané v Matyho deníčku. Když tak to napravím odpoledne. Jinak synka trápily koliky taky - ale (asi) jako bonus jsme neměly žádné extra problémy u zoubků. Tak se utěšuju, že u dcery, která má taky koliky, by to mohlo být totéž ![]()
no my jak jsme pocitili prvni naznaky kolik tak jsme nasadili baby calm a byl klid ale teda jestli to budou zuby… a jak dlouho to tak trva nez se vsechny vyklubou?
freeonit píše:
no my jak jsme pocitili prvni naznaky kolik tak jsme nasadili baby calm a byl klid ale teda jestli to budou zuby… a jak dlouho to tak trva nez se vsechny vyklubou?
Mám pocit, že do roku a půl jsme měli všechny…nicméně střílím od boku. Určo sem odpoledne písnu přesné datumy, podle toho si uděláš lepší obrázek (i když je to samozřejmě hodně individuální) ![]()