Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, dnes jsme zistili, že našemu skoro 6tiletému synovi vylezly z dásniček druhé zuby - obě dolní jedničky. Zatím jen trochu čouhaj, ale venku jsou znatelně. No jo, jenže jemu ještě nevypadl žádný první zub a tyhle lezou v řadě schované za těma prvníma.
Zítra budu hned volat zubaři. Ale jsem z toho trochu v šoku, tak se ptám tady.
Zažila jste to některá? Že by nové zuby vytlačily staré a bylo vše v pořádku? Nebo bude mít zuby křivý?
Jsem si vždycky říkala, že je to tak torchu upír. ![]()
Aladina,
neboj,je to normalni
.Synovi taky vylezly obe spodni jednicky jeste,kdyz tam mel mlecnaky-dle me zubarky naprosto vporadku.A az vypadly ty mlecne,ty stale se posunuly do spravne rady-a jsou rovne a tam kde maji byt.Od te doby uz to pada jeden za druhym ![]()
Já teď trochu googlim a oni někomu ty zuby i trhaj, aby udělaly místo těm novým a ty nebyly křivé.
Doufám, že jsem jen hysterka. Ale ty starý zuby mu držej fakt pevně. Žádný náznak, že by byly jen trošinku volnější. ![]()
Any- děkuju, děkuju.
Naší dceři se mléčný už i kýval a za ním se vyklubal druhý, ale ten první né a né ven.
Nakonec se trhla - injece a bylo..
Neboj..Ale určitě je lepší mléčný zub odstranit, at může ronvě růst další..
Kamarádky holčička měla fakt velký druhý zub jedničku a první furt držel. Zubařka jim řekla, že určitě vytrhnout, už by jí lezl trochu šejdrem. Když už vykujují, je lepší to asi nechat vytrhnout. Ty mléčné nemají hluboké kořeny, takže to je raz dva. Neboj, nic jsi nezanedbala, je právě čas k návštěvě zubaře. ![]()
me kdysi trhali…pry by mohl vyrust ten druhy krivo…no stejne mam krivy zuby… ![]()
No, nepotěšily jste mě. Tak uvidíme, jaký názor bude mít náš pan zubař.
Díky.
Nasi mlade takhle rostly obe spodni dvojky, k zubarovi jsme v te dobe jit nemohli, byla zrovna dlouhodobe v nemocnici kdyz jsem to zjistila. Ale mlecnaky casem vypadly samy a druhy zoubky se hodne rychle zaradily samy, ma je pekne v rade. Klid, je to ok, ale k zubari zajdete, bude to aspon pod kontrolou a nemusis se stresovat ![]()
Any píše:
Aladina,
neboj,je to normalni.Synovi taky vylezly obe spodni jednicky jeste,kdyz tam mel mlecnaky-dle me zubarky naprosto vporadku.A az vypadly ty mlecne,ty stale se posunuly do spravne rady-a jsou rovne a tam kde maji byt.Od te doby uz to pada jeden za druhym
Jééj Any, vy už máte nové zuby?
U nás všetky držia ako židovská viera, o nových ani nechyrovať… Z prvákov je snáď jediný, kto má ešte všetky… ![]()
Gabika,Sebimu narostli ty spodni dve jednicky uz pred rokem
,pak narostli 2 dospelacke sestky,ted uz ma novou jednicku vrchni a kyve se druha horni jednicka a obe spodni dvojky.Pocitam,ze tento tyden,bude u nas zase behat „zubni myska“ ![]()
my byli dnes u zubaře s dcerou-zub za zubama-dr přední mléčnej vytrhla a novej zubík se prý na své místo napasuje ![]()
Takže včera jsme byli u zábařky a verdikt je, že jeden „starý“ zub se kýve a druhý ještě pevně drží. Dáme prý zoubkům čas ještě 1 měsíc. Už jsme objednaný a pak se zoubky vytrhnou. Pokud do té doby nevypadnou sami. Dr nechtěla Vítka trhat a rovnou ho naštvat, když jsme u ní byli poprvé(chodili jsme dřív jinam). A říkala, že ten jeden zub by šel dobře, ale ten druhý, že by musela dát injekci a že se ji do toho právě nechce.
Aladina píše:
Ahoj holky, dnes jsme zistili, že našemu skoro 6tiletému synovi vylezly z dásniček druhé zuby - obě dolní jedničky. Zatím jen trochu čouhaj, ale venku jsou znatelně. No jo, jenže jemu ještě nevypadl žádný první zub a tyhle lezou v řadě schované za těma prvníma.
Zítra budu hned volat zubaři. Ale jsem z toho trochu v šoku, tak se ptám tady.
Zažila jste to některá? Že by nové zuby vytlačily staré a bylo vše v pořádku? Nebo bude mít zuby křivý?Jsem si vždycky říkala, že je to tak torchu upír.
Moji neteři prý taky rostou zuby v druhé řadě. Sestra je z toho hodně ujetá. Ona ale bydlí v UK. Je vždy nutné vytrhnout ty mlíčňáky u zubaře?