Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla bych se optat, jestli je tu někdo, kdo měl (má) „takhle moc“ dlouhé mimi a jestli se ten růst potom nějak zastavil a nebo jsou pak 90cm roční mimča?
Jsem z toho docela vykulená a nevím co mám čekat. Teda Leontýnce už je 4,5 měsíců a teď jsem ji přeměřovala a má teď 75. Takže to jsou 3cm za 2 týdny
. Je to normální? Máme úplně neschopného doktora, který mi na to pouze řekl, že se to občas stává
. To byla odpověď za všechny prachy. ![]()
Tak jak to je u vás? Předem dík ![]()
tessika píše:
Ahoj holky,
chtěla bych se optat, jestli je tu někdo, kdo měl (má) „takhle moc“ dlouhé mimi a jestli se ten růst potom nějak zastavil a nebo jsou pak 90cm roční mimča?
Jsem z toho docela vykulená a nevím co mám čekat. Teda Leontýnce už je 4,5 měsíců a teď jsem ji přeměřovala a má teď 75. Takže to jsou 3cm za 2 týdny. Je to normální? Máme úplně neschopného doktora, který mi na to pouze řekl, že se to občas stává
. To byla odpověď za všechny prachy.
Tak jak to je u vás? Předem dík
A kolik měl při narození? ![]()
Koukala jsem na malýho a ten měl ve 4 měsících 67 cm… Takže asi moc neporadím
V roce měl cca 81 a v půl roce pak už při měření ve stoje (takže v leže by měl o něco víc) 86cm ![]()
Při narození měla 51cm. Takže takový průměr. Jinak já s manželem jsme oba vysoký: já 185 a manžel 194, ale já měla na 4 měsích 65cm a on 69. Tak se děsím, co nám vyroste za čahouna.
Hlavně jak rychle roste…
Pokud Te to stresuje, tak bych si pro svuj klid vyzadala vysetreni u odbornika, i kdyz u vas to pravdepodobne bude po Tobe a manzelovi, jste se sesli oba fakt hodne vysoci ![]()
Jinak ja mam 180cm (na zenskou hodne), ale manzel sotva 180cm a nase holcicka mela na roce 80cm a i to je dost nadprumer. Mezi dvouletyma detma ted (v 16m ma asi 85cm) vypada stejne vysoka, proste prerostly mimino
![]()
Jinak jak rostla mam pod metrikem ![]()
Vzhledem k výšce mámy a táty má být po kom dlouhá,můj syn měl ve 4 m 70 cm,v roce 78 cm,ted ve třech letech 108 cm,takže je hodně velký,kolem roka byl spíš průměr,ale pak zase nějak začal rychleji růst.A to jsme oba s manžou pidi ![]()
muj druhorozeny mel v pul roce 80cm…pri narozeni 52cm.Je zdravy,ted uz roste min(mezi 6 a 8mes.se nejak zasekl),ale kolik budem mit v roce
.Kazdopadne je velky jak mimina v roku a pul
( prvorozeny mel v roce 74cm,byl opak druheho,narostl az ted v sestem roku a uz je taky cara).
Jsme s manzelem oba vysoci.
Na zadnem spec.vysetreni jsme nebyli.Problem jsou snad jen kocarky,autosedacky a pod. ![]()
Markytka_Ostrava píše:tessika píše:Já jsem byla dneska s „malým“ v poradně - má 6měsíců a 14 dní a měří 78cm
Ahoj holky,
Jsem z toho docela vykulená a nevím co mám čekat. Teda Leontýnce už je 4,5 měsíců a teď jsem ji přeměřovala a má teď 75. Takže to jsou 3cm za 2 týdny. Je to normální? Máme úplně neschopného doktora, který mi na to pouze řekl, že se to občas stává
. To byla odpověď za všechny prachy.
Tak jak to je u vás? Předem díkVe 4 měl těch 72, v 5 měl 74..
Jééé, tak to jsem ráda, že v tom nejsme sami.
A doktor neříkal nic, že by to něčemu vadilo?
Ahoj. Důležité je, jestli se pořád drží své křivky (ty najdeš v knížečce, kterou jste pravděpodobně dostali v porodnici, je tam i očkovací průkaz). Moje doktorka říká, že není důležité, jak je kdy dítě dlouhé (těžké), ale aby se tak nějak drželo své křivky. Maruška je zas moc „lehká“, na hranici, a doktorka při každém vážení dělá puntík do grafu.
tessika píše:
Je to normální?
Máme úplně neschopného doktora, který mi na to pouze řekl, že se to občas stává. To byla odpověď za všechny prachy.
Tak jak to je u vás? Předem dík
Taky máme celkem dlouhé děti, myslím, že je to úplně normální. Syn měl v půlroce 80, teď se to už zpomaluje.
Ale musím se tady usmívat - co by Ti „ten neschopný doktor“ měl říct jiného, než že „se to občas stává“?
Holt každé dítě měří a váží jinak a pokud nevybočuje nějak extrémně (což tohle rozhodně není), co se na to dá říct? ![]()
Příspěvek upraven 20.04.11 v 19:19
Teď jsem koukala na Matýska, při narození 55cm, v půl roce 78 cm a v roce měl 90 cm, teď v 4,5 roku má 124cm, Verunka měla při narození 53 cm, v půl roce 74 cm a c roce 85cm, nyní je jí 7 a má 137cm. Tadeášek měl 51 cm při narození, ve dvou měsícíh 62cm. Já měřím 186 cm a manžel 195cm.
Měli jsme to podobně, Samík se hrozně vytáhl za první dva měsíce při dvou růstových spurtech. Teď už 3 měsíce „stojí“ na výšce (viz míry pod metříkem), má 11 měsíců a ve stoje měří pořád těch 78 cm. Takže růst má za první 4 měsíce 20 cm, a za dalších 8 měsíců max 10 cm.
Taky jsem z toho byla vyjukaná, že se dr. nevejde do růstového grafu. ![]()
Myslím, že se vám růst taky zpomalí.
Verulinka píše:
Teď jsem koukala na Matýska, při narození 55cm, v půl roce 78 cm a v roce měl 90 cm, teď v 4,5 roku má 124cm, Verunka měla při narození 53 cm, v půl roce 74 cm a c roce 85cm, nyní je jí 7 a má 137cm. Tadeášek měl 51 cm při narození, ve dvou měsícíh 62cm. Já měřím 186 cm a manžel 195cm.
jéé my by jsme mohli jít spolu na procházku-já mám 162cm a Lucinka v 16ti měsících 79cm
![]()