Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky moc mě trápí placatá hlavička mé 5m dcerky.vím že to není žádná katastrofa,ale přesto,jde t nějak ještě napravit?doted byla dosti spavá a boužel i přeze snahu přetáček chtěla spinkat jen na zádíčkách.ted se otáčí,hraje si na bříšku a tak,myslíte si že se to ještě trochu srovná?přikládám i foto pro představu.
Synovec měl taky dost spláclou hlavičku, urovnalo se to kolem 9. měsíce.
Hodně bych malou dávala na bříško a polohovat v leže. ![]()
Kamilko a nemá spíše jen takový tvar hlavy ![]()
Naše malá spí pořád jen na zádech nemá s tím problém. ![]()
Vojtíšek má hlavu vzadu taky trochu spláclou, ale už se to lepší, hlavička je ještě měkká, to se srovná ![]()
My jí máme zas úplně šikmou (malej spal s hlavou otočenou jen na pravé straně, ať jsem dělala, co sem dělala).Ještě před časem měl úplně hnutej i obličej kvůli tomu, teď už je to lepší a lepší.Doktor říkal, že se to do roka srovná ![]()
Ahojky
tak mi měli uuuplně stejný problém.Muj synáček taky spával na zádech a otáčel hlavičku na pravou stranu.Podkládaly sme ho na bok nebo hlavičku plínkou aby se tam neotáčel a nic?Otočila sem i postýlku na druhou strnu aby ho to lákalo koukat jinam a donutil se otáčet hlavičku.Měla sem stoho taky strach
ale dneska je mu 7 měsíců a hlavička se mu srovnala.když se člověk zadívá tak to jde vidět ,ale fakt nepatrně.To se srovná,nemusíš se toho bát.A hlavně to zaroste vláskami. ![]()
Já bych to neřešila, až jí narostou pořádné vlásky, tak to vidět nebude. ![]()
Trošku se to určitě srovná i růstem zaroste vláskama a bude=)
Můj přítel měl vždycky delší vlasy, jednou se v nějakém amoku asi
nechal sjet strojkem úplne nakrátko a ejhle, jakou má hlavičku placatku=) Dřív jsem si toho fakt nevšimla.
Holčička se snad strojkem stříhat nebude
takže to určitě poznat nepůjde ![]()
vis co je lidi s divnyma tvarama hlavy (kazdej ji mame nejak sisatou bud tak nebo tak
)…jen to neni pres vlasy videt…tak i kdyby ji to zustalo..narostou vlasky a nikdo nic nepozna ![]()
Hele to se fakt srovná dr.říkala že do roka dítěte by to mělo být ok nebo alespon o hodně lepší,náš Ondra má taky šíšu,polohovala jsem ted je na bříšku pořád a zatím žádná změna nám to ale nevadí stejně je to náš miláček stejně jako jeho míň šišatej brácha ![]()
i my mate placatou hlavicku,jak porad lezi na zadickach,ale jako neresim,porad lepsi,kdyz je placata rovnomerne,nez kdyz je spacla z jedne strany! ![]()
Tím se určitě netrap.. tvar hlavičky ještě není definitivní. Náš malej jí měl sleželou na jedný straně, v těch 5m ještě dost… a teď už to skoro není poznat. Fakt se to ještě srovná.
Mimochodem, na fotce nic děsnýho nevidím, kdybys nenapsala, že to má být placatá hlavička, tak bych to nepoznala
![]()
Ségry kluk to měl taky, jukni na fotku, je to ten vpravo…a dneska už je mu skoro rok a půl a je to o.k.!
Ahoj, to se jí určitě spraví,znám hodně takových miminek jakmile se začaly víc hýbat, přetáčet, atd. tak se jim to spravilo, tak se neboj a zkus ji víc dávat na bříško. ![]()
Mám to samý doma:-) Fakt, zezadu vypadaj holky uplne stejně:-) Prý se časem srovná, až děti budou víc na tom bříšku a pak sedět..