Plochá hlavička u 5měsíční :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
16.7.14 23:02

Symetrická brachycefalie

Ahoj všechny maminky, tak moje holčička 5 měsíců má hodně slehlou hlavičku a ač jsme začali chodit na rehabilitace a byli ze všech stran uklidňováni, že se to srovná pořád to bylo horší a horší. Takže jsme se objednali do Frýdku Místku, sice to máme 300 km, ale nechci, aby mi jednou holčička vyčítala, že jsme jí nechali jen tak a aby se jí někdo posmíval. Když existuje ta možnost, tak proč jí nechávat s placičkou. Takže zrovna dnes jsme si přivezli helmičku a od zítřka jí má začít nosit. Všechno jsem si o tom zjistila a načetla a myslím si, že to může jen pomoc nikoliv ublížit. Už se těším až malá bude zase v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.7.14 12:43

Ahoj Beatusinko, moje holčička má teď 9 měsíců a ve čtvrtek jedeme poprvé do Frýdku na kontrolu - po 4 týdnech. Jsem ráda, že jsem se pro helmičku rozhodla. Snáší to moc dobře, nemáme žádné problémy. Zatím teda ale nemůžu říct, že bych viděla zlepšení a to ani minimální. Uvidíme, co se dozvím ve čtvrtek.

A Jitule22 děkuju za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
21.7.14 14:56

Naše malá to snáší docela dobře :-) A i když to zní asi divně já i po těch pár dnech u ní zlepšení vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
25.7.14 13:15

@Bbetyy @Beatusinka holky, nemáte některá prosím fotky jak moc jste měli slehlou hlavičku před přilbičkou :?: chodíme na vojtovku dva týdny, skoliotické držení se zlepšuje, hlavička snad pomalu taky, ale ta přilbička nám hrozí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.7.14 14:00

plochá hlavička

Tak takhle jí měla slehnou naše malá a ve Frýdku Místku nám řekli, že je to těžká deformita. A radím za sebe do helmičky jít. Malá to nosí pár dní a je strašně patrné jak se jí hlavička zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
25.7.14 21:37

@Beatusinka a kolik ma malicka tydnu? U nas to vypaada trochu jinak, rekla bych ze min to mame, u nas je i skolioticka pater a spatne otacime hlavicku vlevo, sice se to s cvicenim vojtovky lepsi, jen nevim co ta hlava. Cvicime pravidelne, 6.8 jdem na ko na neurologii, tak jsem zvedava jestli bude videt pokrok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.7.14 07:35

Tak to máte asi slehlé k jedné straně? Tak to měl můj syn špatně otáčel hlavičku vlivem porodu to měl nějaké bloklé. Chodili jsme na rehabilitace, sice jsme ho pěkně rozhýbali, ale když ho koupu a má úplně mokré vlásky, tak je to patrné, že je to slehlé a rozhodně to časem nezmizí. Možná to není vidět, protože je to schované za vlasy. Kdyby si chtěl jednou oholit hlavu, tak to bude prostě vidět. Lituji že jsme se tenkrát nechali přesvědčit, že se to spraví, protože to není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
26.7.14 07:41

Jinak, když jsem ty fotky fotila bylo jí 5 měsíců. V úterý jedeme na kontrolu do FM a už teď vidím jak se jí to zlepšilo. A to nenosí helmu ještě ani 14 dní. Prostě já bych na nic nečekala a šla do toho. Čím dřív tím kratší je doba léčení. Přikládám foto jak se jí hlavička za tu krátkou dobu zlepšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.9.14 15:43

Dobrý den Beatusinko, ráda bych se Vás zeptala jak postupujete s „rovnáním“ hlavičky Vaší holčičky? Máme se synem stejný problém a též zvažujeme cestu do FM a pořízení helmičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.9.14 17:29

Dobrý den, zrovna dnes jsme byli ve F-M. Budeme potřebovat už novou hlavičku, protože malá to má krásné, ale chci, aby to měla opravdu pořádně srovnané a nějak rychle jí roste hlavička :-) Posílám foto ze skenu jak se nám to zlepšuje. Je to 5 týdnů co jí nosila a jsem opravdu nadšená z toho zlepšení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.9.14 19:35

Teda hezky se jí hlavička srovnala :) Nakonec jsme se rozhodli, že do toho také půjdeme, jsme objednaný na konec září, tak snad ještě není pozdě. Máme to sice 400km, ale určitě to bude stát za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.9.14 19:36

Ještě bych se chtěla zeptat jakou tloušťku má ta helmička? A jak to řešíte s čepičkou na ven? Dáváte na helmičku nebo jen nějak přikryjete ouška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.9.14 20:32

Helmička

My to máme 300 km. Je to náročné to cestování, ale stojí to za to. Co se týče čepičky, tak teď jí přehazuji přes helmičku takový háčkovaný klobouček a jelikož jí bude nosit ještě asi do listopadu, tak řeším čepičku a zatím jsem narazila na internetu tady na ten odkaz, tak zkusím paní poprosit jestli by mi udělala takovou čepičku na helmičku: http://www.fler.cz/…micka-135224. A nebo dávám malé kapucku. No, ale když leží v kočárku, tak zatím nebyla nijak velká zima. Ono právě díky té helmičce jí je docela teplo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.9.14 20:36

Jinak až tam pojedete, tak vám dají takový malý kousek podlepovací pásky (omnifix), když to bude prcka na některém místě tlačit, tak se to tím podlepuje. Akorát to už mi pak neřekli ať si to dojdu koupit, že toho bude potřeba víc, protože když helmičku vybrousí to místo je hrubší než to slehne a může to dráždit kůžičku. Takže doporučuji dojít do zdravotních potřeb a tu pásku omnifixu koupit. A ještě jedna věc. Pokud budete mít předání helmičky třeba ráno, tak bych třeba prckovi na dvě hodinky tu helmičku nasadila a počkala co to udělá, aby vám to třeba ještě dobrousili a nemuseli jste tam jet za týden. Já to teď chci takhle po druhé praktikovat. Oni to sice zkouší, ale třeba jen čtvrt hoďky nebo půl a to se úplně vše neprojeví. To je moje zkušenost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.9.14 08:40

Děkuji za cenné rady ;) Už se těším až se malému srovná hlavička, ale na druhou stranu z toho mám docela vítr jak to bude snášet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí