Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, moc děkuju za reakce.
Pediatr jen říkal, ať je hodně na bříšku. Rehabilitační sestřička, že se to srovná, ale jestli to za měsíc, na 6-ti měsíční prohlídce, nebude mít aspoň trochu lepší, asi bych to nejraději konzultovala ve F-M, ale vzhledem k tomu, že jsme z Plzně, doufám, že to nebude potřeba…
Dobrý den všem maminkám, naše malá měla strašně plochou hlavičku a tak jsme jezdili do Frýdku Místku. Posílám výsledek léčby ![]()
Délka aplikace ortézy: 16 týdnů Šedý sken: 14.7.2014 (před zahájením léčby)
Modrý sken: 12.11.2014 (ukončení léčby)
@kakamilka
Milko, a muzu se zeptat, co jste delali? Nas mladej se cca do 2-3M nechal polohovat a bylo to dobry a od 4M je tvrdohlavej a vzdicky se pretoci na zada a spi vzdy uplne stejne. Samozrejme se mu behem 3nedel udelala slusna ploska, no cele temeno az k vrsku hlavy uplne placate… Nevim, jak ho napolohovat. Kdyz ho dá na bok, zacne se pretacet, kdyz nepovolim, rozbreci se. Zacala jsem uspavat na prsu, aby byl na boku, to tak usne, ale zachvili se ve spani otoci na zada, grrrr.
Jak jste uspeli? Bojim se, ze mu to zustane, kdyz uz mu bude 5 m. Manzel ma taky plosku z nepolohovani a ani nemuze mit uces na kratko. Nastesti ma kudrnate vlasy.
Predem diky za typ
Beatusinko, kolik nakonec ty helmicky staly a kolik jste jich mely? Preem diky za info, Teres
@tereskacz píše:
@BeatusinkaBeatusinko, kolik nakonec ty helmicky staly a kolik jste jich mely? Preem diky za info, Teres
Dobrý den, první helmičku nám uznala pojišťovna takže jsme neplatili nic. A druhá nás stála myslím 6000 Kč. Ale jinak ta první stojí asi kolem 9000 Kč. Nechápala jsem, že za stejnou helmičku se stejnou funkcí chtějí pokaždé jinou částku.
@tereskacz píše:
@kakamilka
Milko, a muzu se zeptat, co jste delali? Nas mladej se cca do 2-3M nechal polohovat a bylo to dobry a od 4M je tvrdohlavej a vzdicky se pretoci na zada a spi vzdy uplne stejne. Samozrejme se mu behem 3nedel udelala slusna ploska, no cele temeno az k vrsku hlavy uplne placate… Nevim, jak ho napolohovat. Kdyz ho dá na bok, zacne se pretacet, kdyz nepovolim, rozbreci se. Zacala jsem uspavat na prsu, aby byl na boku, to tak usne, ale zachvili se ve spani otoci na zada, grrrr.
Jak jste uspeli? Bojim se, ze mu to zustane, kdyz uz mu bude 5 m. Manzel ma taky plosku z nepolohovani a ani nemuze mit uces na kratko. Nastesti ma kudrnate vlasy.
Predem diky za typ
Dobrý den s malou jsme měli stejný problém. Taky jsem se jí snažila polohovat, ale vždy se přetočila. Ještě je fajn jim dávat pod hlavičku alespoň malý polštářek, aby neleželi úplně na tvrdé podložce to tím spíš se hlavička slehává.
@Beatusinka
Dekuju za odpoved. To je dost a jeste je to teda sakra dalka z prahy
vecer to zkonzultim s manzelem. Diky moc za typ.
@tereskacz píše:
@Beatusinka
Dekuju za odpoved. To je dost a jeste je to teda sakra dalka z prahyvecet to zkonzultim s manzelem. Diky moc za typ.
No, ale zase po dálnici to není tak strašné. Dá se říct, že až téměř do Frýdku se jede po hlavních trasách. Jako je to děs jezdit s prckem takovou dálku, ale stojí to za to. Teď už na malé není vůbec nic znát. Kdyby to bývala nechala a uposlechla radu dětské doktorky, tak mám malou se šílenou hlavičkou a děti by se jí pak smáli.
@Beatusinka
Jj, to mas urcite pravdu. S tim 4mesicnim jeste cestovani jde, ale s tim 2letym hyperkou e to peklo! Ale adi do toho pujdem… Tedy jeste je treba souhlas manzela - bez nej bych tu dlouhou cestu a cekarnu a ordinaci s tema skritkama nedala ![]()
Ahoj holky, my měli s malou stejný problém, jediné co, že nám doktorka naordinovala Vojtovku, ale s hlavičkou se nic nezměnilo. K posunu došlo prostě tak, jak malá rostla, teď jí budou 4 roky a nikdo na ní nic nevidí, jen já, když vím, kam se kouknout nebo když jí pohladím, tak cítím, kde ta placka a shlednutí bylo. O té protetice ve Frýdku nás nikdo neinformoval, já si to taky našla sama, ale v našem případě šlo o dojíždění cca 400 km, a z toho důvodu jsme do toho nešli, i když jsem byla moc na vážkách. Teď čekáme druhé a mám už koupený polštářek pod hlavičku proti slehnutí a vím určitě, že na hlavičku budu koukat od malinka. Myslím, že nejvíc se to projeví v těch prvních měsících, tak to nechci podcenit. ![]()
@Jindrova25 píše:
Ahoj holky, my měli s malou stejný problém, jediné co, že nám doktorka naordinovala Vojtovku, ale s hlavičkou se nic nezměnilo. K posunu došlo prostě tak, jak malá rostla, teď jí budou 4 roky a nikdo na ní nic nevidí, jen já, když vím, kam se kouknout nebo když jí pohladím, tak cítím, kde ta placka a shlednutí bylo. O té protetice ve Frýdku nás nikdo neinformoval, já si to taky našla sama, ale v našem případě šlo o dojíždění cca 400 km, a z toho důvodu jsme do toho nešli, i když jsem byla moc na vážkách. Teď čekáme druhé a mám už koupený polštářek pod hlavičku proti slehnutí a vím určitě, že na hlavičku budu koukat od malinka. Myslím, že nejvíc se to projeví v těch prvních měsících, tak to nechci podcenit.
Ten polštářek jsem pro malou měla taky, ale moc to nepomohlo smí se používat jen po určitou dobu a pak stejně, když už se umí trošku pohybovat tak si lehnou mimo něj nebo hůř na tu hranu třeba. Ale chápu tu vzdálenost. Když bylo malé jen těch 5 měsíců, tak to dojíždění šlo to pořád spinkala, ale pak kolem osmi měsíců to bylo děs.
@Kotatko77
Kotatko, a jak ho na to brisko napolohujes- kam s rucickama a tak..? Taky jsem to tak chtela resit, ale kdyz ho dam na brisko, pase jak vzteklej, kdyz uz nemuze zacne brecet, rozhodne tak neusne…ale asi ho tam spis neumim dobre napolohovat.