Plochá hlavička u 5měsíční :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
3.9.14 09:26

Já jsem se taky bála toho jak to bude snášet. Nejhorší je tak těch 14 dní, kdy je mimčům teplo, takže doporučuji tolik neoblékat. Pak si, ale zvykne a jde to. Musí se to hold brát pozitivně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.9.14 11:26

Naštěstí budeme mít helmičku v chladnějším počasí, tak to snad s tím teplem nebude tak hrozné. Jak dlouho tedy bude Vaše malá helmičku celkově nosit? Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jste helmičku platila nebo to za Vás hradila pojišťovna? My jsme u VZP. Z FM mi říkali, že u našeho neurologa si mám nechat napsat poukázku a na základě této poukázky nám to uhradí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
3.9.14 11:45

@domiino neptala jste se na proplacení přímo na VZP? Nám totiž bylo řečeno že vzp už přilbičky platit nebude a ta cena mě teda šokovala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.9.14 12:06

Dobrý den, na VZP jsem se neptala, ale oznamovala jsem minulý týden na klinice ve Frýdku, že jsme u VZP a doporučili nám tu poukázku. K neurologovi jdeme až za 2 týdny, tak uvidím co nám poví. Ta cena je opravdu vysoká. Ještě nevím, když se musí udělat nová helmička kvůli rostoucí hlavičce, tak jestli i ta se musí platit znovu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.9.14 12:33

No tak my jsme u VZP a nám to teda ještě proplatili, ale teď se to prý změnilo a dokonce i popotahují toho doktora Lipinu, takže doporučují udělat si vyšetření klidně u jiného neurologa. A k tomu, aby to pojišťovna zvážila to proplacení je také vhodná zpráva od vaší dětské doktorky, že polohování a rehabilitace nebyla účinná. Helmička stojí 10 000 Kč a druhá stojí 6900 Kč což jsem byla překvapená, protože je to to samé. Prý pojišťovny nechtěli ty druhé vůbec proplácet, tak proto je to levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.12.14 01:00

slehlá hlavička

Ahoj maminky..
Naše pětiměsíční Anička má hodně slehlou hlavičku, z jedné strany dokonce víc. Do 3,5 měs. měla abdukční peřinku a tak ležela převážně na zádech. Dále cvičíme kvůli predilekci, ale už je to v pořádku. Dokonce teď nejraději usíná na druhém boku. Nyní už měsíc je většinu dne na bříšku, ale zatím nevidím žádné zlepšení. Mužete mi, prosím, některá napsat, jak dopadly slehlé hlavičky u vás?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.12.14 01:39
@eSarka píše:
Ahoj maminky..
Naše pětiměsíční Anička má hodně slehlou hlavičku, z jedné strany dokonce víc. Do 3,5 měs. měla abdukční peřinku a tak ležela převážně na zádech. Dále cvičíme kvůli predilekci, ale už je to v pořádku. Dokonce teď nejraději usíná na druhém boku. Nyní už měsíc je většinu dne na bříšku, ale zatím nevidím žádné zlepšení. Mužete mi, prosím, některá napsat, jak dopadly slehlé hlavičky u vás?
Děkuji.

mladší syn ji měl taky dost slehlou..ale dost se to srovnalo. bude mít 3 roky, a je to vidět opravdu jen když se na to člověk vyloženě soustředí, na první pohled to opravdu poznat není :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
9.12.14 01:42

@eSarka u nás taky predilekce, taky šišatá hlavička. Všimla jsem si hned ve 2m že zvedá hlavičku jen k jedné straně, tak jsme šli na rehabky. Malý měl i ortopedický poštářek, ale časem mi přišlo že to spíš zhoršuje. Plohování nepomáhalo vůbec. Nakone se to začalo samo rovnat, myslím že tu hlavičku má pořád malinko šišatou, ale pod vlasy to nejde vidět a jak roste, tak se to opravdu srovnává. Byla jsem s tím i na protetice ve Frýdku (www.plagiocefalie.cz) a tam nám doporučili cvičit, helmu by nám nedali - byli jsme v pásmu mírné/střední. Držím palce, ať se vám hlavinka brzy srovná, neboj se. Pokud cvičíte 100% to zabere a bude to dobrý. Malá je malinká, hlavička ještě poroste. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
9.12.14 07:07

Vlasy hodne pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
9.12.14 07:34

Ahoj. Náš 4m to má vzadu taky a to už ho dávám tak 2 měsíce ležet jen na boky na spaní, ale on tak usne a pak hodí prdelkou a prostě se svali na záda i když za něj dávám polštářek. Budem doufat, že se to časem srovná. U sestřenice se to srovnalo, ale to už chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
9.12.14 07:46

Ahoj, dcera me kamaradky ma slehlou hlavu z jedne strany. Je ji 5 a je to tedy videt hodne. Ani vlasy nepomohou! Rozhodne bych to resila, aby se to srovnalo. Existuji i nejake helmicky nebo tak neco, ktere to nejak vyrovnaji. Rozhodne bych to nenechala jenbtak byt, ze se to samo srovna.. Polohovat a hlidat, aby vyuzivala vsechny strany hlavicky rovnomerne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.12.14 08:01

Prvni syn mel slehlou hlavu vzadu. Jsou mu 3 a dobry, ma hlavu vzadu placatejsi, ale to budou geny, ma tvar hlavy jako muj tata. Druhemu je 5 mesicu, slehl si hlavu vpravo, cvicime, lepsi se to, uz to vidim jenom ja. Zacina mi hlavu jako prvni a to na zadech moc nelezi.

• Citovat
  • Upravit
6721
9.12.14 08:16

My mame dva mesice a hlavu skoro do tojuhelniku. slezeny cely jeden bok uz z delohy a predilekce pokracuje.sam si hlavicku ekdy toci na druhou stranz ale za chvili je zase zpet.kdyz mu ji podlozime at zabranime otaceni, tak zavazi odsune.ne o spis sebe, aby se mohl zase atocit.taky doufam, ze se to casem bude zlepsovat „samo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
9.12.14 08:26

Malý má slehlou hlavičku z jedné strany a má 3 a vidět to je pořád. Ne už tak moc, ale je. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.14 08:50

@eSarka Starší syn měl hlavičku slehlou dost. Otáčel hlavičku jen na jednu stranu, měl tortikolis, zkrácený sval z dělohy na krku. Začali jsme cvičit a masírovat relativně brzy, už v 7 týdnech, ale stačila mu za těch pár týdnů slehnout i tak hodně. Má 3,5 roku a souměrná není. To nebude už nikdy. Ale ta hlavička roste, formuje se a bude vypadat úplně jinak a mnohem lépe. Syn chodí vylupaný nakrátko a nikdo nic nepozná. Všímám si toho akorát já a je to vidět při pohledu z vrchu. Na hodně velké deformity jsou helmičky, specializované pracoviště pro celou ČR na tento problém je ve F-M. Ale kdyby to bylo až tak zlé, tak by vás lékař určitě někam dál poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí