Plochá hlavička u 5měsíční :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Billi
27.2.12 11:04

Taky máme problém s placatou hlavičkou. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti na kolik to je ovlivněné geneticky. Prcek má pěknou placatku, ale v 90% leží jen na boku (je mu jedno na kterém), ale hlavičku má placatou vzadu :think: Navíc tam má malou prohlubeň a pod tím pěknou bouli. Fakt má děsný tvar hlavy.

• Citovat
  • Upravit
15674
27.2.12 11:06

Ahoj. Genetika roli hraje určitě, ale ve 3m je ještě slušná šance, že se mu tvar hlavičky změní ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
27.2.12 11:15

Je to asi tak půl na půl,já mám promáčklou hlavu nahoře lebky,můj táta taky,a jedno dítě ze třech.A stojku jsme fakt nedělali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.2.12 11:33

Doufám, že se to změní, protože já mám prohlubeň a muž má bouli. Dítě kombinaci…

• Citovat
  • Upravit
15088
27.2.12 11:45

Je to malinké miminko,nejspíš se to upraví.No a kdyby ne?Většina lidí někde má placku,nebo bouli a všimneš si toho?To by musel být sakra extrém ;) aby to lidi vnímali.Manžel má zezadu placatou hlavu a já to objevila nedávno :oops: když jsem povídala,malej má vzadu trochu placku,to jako miminko neměl.Je mu zanedloho jedenáct měsíců a jak mu narostly vlásky není to vidět,nahmatala jsem to když jsem ho pohladila.A muž povídá,no a?Já jí tam mám taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.2.12 12:27

Tuto disuzi jsem zaladala cca pred rokem :D dnes je dcerce 15 m a mame krasnou hlavicku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
27.2.12 13:27
kakamilka píše:
Tuto disuzi jsem zaladala cca pred rokem :D dnes je dcerce 15 m a mame krasnou hlavicku :pankac:

Ahojky, taky s tím máme děsněj problém. Ale malý to má spíš šišaté tak do boku a docela dost. :zed: Myslíš, že se to taky může spravit? Polohovala jsi ji nějak? Přes den je hodně na břichu, ale v noci spí jen na zádech s hlavou pořád jen na tu jednu stranu ať dělám co dělám… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.2.12 13:47

nepolohovala stejne si nedala rict, dnes uz vim ze jsem resila uplne nepodstatnou vec,hlavne ze je zdrava :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.12 14:54

ahoj, tak já mám doma 2 měsíčního synka a ten má to samé jako uvádíš na fotce. Doktorka říkala, že je to ještě dobrý. Přetáčíme pořád na levou stranu a absolutně se to nedaří. Ten marný boj nevzdávám a doufám, že se to srovná později samo :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.2.12 15:39

Kakamilko, neřeším to. Spíš mě zajímá nakolik to je ovlivnitelné polohováním hlavičky. Když my polohujeme a zezadu to vypadá děsně :lol:

• Citovat
  • Upravit
Kime
21.3.12 14:33

Kamarádka řešila podobný problém, její syn měl „placatou“ hlavičku na jedné straně a nechtěl se moc otáčet na tu druhou. I když jim dětská doktorka neustále tvrdila, že se to samo zlepší a později to zakryjí vlásky, nezlepšilo se to. Nakonec to řešili dětskou přilbičkou (ortézkou) vyrobenou na míru. Když tak se mrkněte na stránky www.plagiocefalie.cz. Je tam všechno co by vás mohlo zajímat. Dokonce je tam i příběh mé kamarádky v záložkách Vaše příběhy. Třeba to pomůže), informací není nikdy dost.

• Citovat
  • Upravit
1
12.6.12 22:23

Ahojte mamičky, nebojte sa tvar hlavičky sa upraví, keď začne babo sediet, liezť a nebude len ležkať. Moj malý mal tiež hrozne zležanú hlavičku aj z boku aj zo zadu a teraz ma 10 mesiacov a krasnu gulatu hlavičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.13 11:48

Mám doma to samé

Můj skoro 4 měsíční syn má to samé a jinak prostě spát nechce než na zádech ale taky si myslím že se to spraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.5.14 08:01

Ahoj holky, jak to u vás vypadá od té doby, co jste psali? Já mám už skoro 7 měsíční holčičku a od tří měsíců řeším, že má na jedné straně slehlou hlavičku. Mění se to, ale nijak nelepší. Teď ji má placatou ze zadu a šikmou k té jedné straně. Pořád přemýšlím o helmičce, ale váhám, jestli se to nespraví samo. Polohování je k ničemu. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
13.5.14 10:58

Ahoja, já měla s malým podobný problém a jezdily jsme do Frýdku-Mýstku. Dostaly jsme přilbičku a měly jsme ji skoro půl roku. Hlava se spravila a rozhodně toho nelituju.Kde to máš hledat je napsáno víše takže běž směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí