Plochá hlavička u 5měsíční :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
174
12.2.15 16:27

@Kotatko77 moc diky za radu - rozhodne to vyzkousim!! Mladej zatim api se mnou v posteli (jsem lina vstavat ke kojeni - mam dva male caparty, co spi na preskacku, takze to nemam kdy dospat), ale monitor dechu na postylce mame. Kdyby to pomohlo, usetrilo by to fakt dlouhou cestu z PHA do Frydku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.6.16 12:37

@kakamilka děkuju za povzbuzení i po čase, holčičce je pět měsíců a večer jsem kvůlli tomu chytla rtochu hysterák že je to ztacený a už pomůže jenom helma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
27.6.16 21:25

@Kotatko77

Děkuju moc! Naší holčičce teď bude taky pět měsíců a polštářek má už od tří, ale používali jsme ho tak na 60%--- tak ted jsem pořídila ještě jeden abychom měli dva a použití bylo 100%… Jinak co ještě můžu dělat? Dala jsem spát na na bříško dopoledne, ale hrozně se budila. Teď jsem ji dala na bok a spí zatám pěkně, po nočním kojení bych ji zase dala na druhý bok, jsem si říkala… Jinak Vojtovku na protažení krčních svalů cvičíme taky, už se to hodně zlepšilo a otáčí se na obě strany. Přes den budu taky dávat co nejvíc na bříško nebo na ten polštářek. Ještě něco? Díky moc, dnes ráno fakt krize, manžel už mi dlouho neřekl, že jsem hysterická… :dance: :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.7.16 07:24

@Kotatko77

Tak jsem si myslela, že už jsem v klidu a hezky nám to jde - dlouhá pasení, nošení, v noci na bok… A včera ve vlaku ke mně přistoupila nějaká ženská s dítětem, že vidí, že má oploštělou, jestli nechci zkusit helmičku…grrrrrrrrr :zed:

Opravdu se jí podařilo vylepšit nám celodenní výlet. Ach jo.
Naše paní na Vojtovku mě uklidňovala, že viděla mraky dětí a všem se to srovnalo, helma urychluje ale nutná prý není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.7.16 08:32

Dobrý den, helmička není nic špatného. Je samozřejmě nepříjemné, že si někdo dovolí to takhle veřejně komentovat, to rodiče nikdy nepotěší. Já mám syna 4 roky a měl spláclou hlavičku a ještě navíc k pouze k jedné straně. Naše doktorka i naše paní na Vojtovku nás také uklidňovala, že to zmizí a bohužel lituji, že jsem do toho nešla, protože částečně to má pořád a já to vidím. Dcera začala nosit helmičku v 5 měsících a jsem za to šťastná, že jsme to podstoupili, teď má nádhernou hlavičku a nikdo by nic nepoznal. Neříkám, že to nebylo náročné období, ale stojí to za to. Takže nebojte se toho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.7.16 15:19

@Beatusinka

Dobrý den, je to trochu jako přistoupit ke slečně na koupališti s komentářem, že je vidět, že má jedno ňadro větší než druhé a dát ji k tomu vizitku na osvědčeného plastického chirurga :-)
Nepsala jsem, že je helmička něco špatného :hug: Jednomu se to srovná samo, druhému ne. Záleží pravděpodobně na stupni oploštění a včasném a účinném zásahu. A kdo nechce riskovat nebo je to už hodně, jde pro jistotu rovnou do helmičky. A ta pomůže stoprocentně :palec: Koukala jsem na fotky vaší malinké, to bych do Frýdku taky určitě hnedka vyjela. Naše holčička to má vidět, ale zdaleka to není tolik… A tak pořád nevím, jestli plaším, či ne… Deset lidí okolo mi řeklo, že je to spláclé tak normálně a že plaším…

Jinak gratuluju, že vám to takhle pomohlo, to je hlavní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
27.10.16 22:33

Ahoj holky, obnovuji diskuzi ohledně spláclé hlavičky. Mám 4,5 měs chlapečka a máme dost spláclou hlavičku vzadu. Dr mi tvrdila, ať to neřeším, že se to srovná a teď na 4 měs kontrole mi řekla, že už bych s tím něco měla dělat a napsala nám rehabilitace, protože se nechce malej přetáčet :nevim:. Polohuji ho od začátku a prd platný, dávám do klínku a ráno ho najdu narvanýho v klínku a na zádech :roll: Chtěla jsem se zeptat, jestli se to vašim dětem srovnalo i bez helmičky? Děkuji za odpovědi ;) @Saabi ahoj :mavam: můžu se zeptat, jestli se vám srovnala? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.10.16 08:26
@Redík píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi ohledně spláclé hlavičky. Mám 4,5 měs chlapečka a máme dost spláclou hlavičku vzadu. Dr mi tvrdila, ať to neřeším, že se to srovná a teď na 4 měs kontrole mi řekla, že už bych s tím něco měla dělat a napsala nám rehabilitace, protože se nechce malej přetáčet :nevim:. Polohuji ho od začátku a prd platný, dávám do klínku a ráno ho najdu narvanýho v klínku a na zádech :roll: Chtěla jsem se zeptat, jestli se to vašim dětem srovnalo i bez helmičky? Děkuji za odpovědi ;) @Saabi ahoj :mavam: můžu se zeptat, jestli se vám srovnala? ;)

Moc zdravím, už si nepamatuju, co jsem vše psala výš a nechce se mi to číst, tak to shrnu. Holčička se narodila s šiškou do výšky - šla císařem, takže trochu zkroucení už z dělohy, a pak měla predilekci a nemohla hlavičku otáčet vlevo. Na dvouměsíční doktorka řekla, ž ekdyž se to nezlepší do čtyřměsíční, půjdeme na rehabilitaci. Nechtěla jsem to ponechat, takže jsme sami vyhledali ve třech měsících a cvičili ji do pěti, možná pěti a půl. Hodně jí to motoricky pomohlo, krasně začala otáčet hlavičku, zvedat nohy, celkově se o hodně víc hýbala. Bylo to ale hodně těžké pro nás, rodiče… Vzadu měla v těch pěti měsísích hlavu trochu seseklou a na jedné straně oploštělou oproti druhé. Nyní v osmi a půl už to má vzadu podstatně souměrnější, rozdíl je vidět malinko. Taky se to zakulacuje. Věřím, že až teď poleze a posadí, bude se to ještě rovnat :-)
:mavam: :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
28.10.16 09:17

@Saabi jé tak to si mě uklidnila a udělala mi radost :mrgreen: :mrgreen: My teď jedeme zatím první cvik (reflexní otáčení), tak doufám, že to děláme dobře ;) příští kontrolu přibyde další cvik. Zatím teda cvičíme týden. Objednala jsem speciální polštářek na spaní, když preferuje jen záda, tak aspoň pro ten pocit :P že neleží pořád na záhlaví. Ortoped a pediatr mi právě říkali, ať se na helmičku vyprdnu, že není třeba :nevim: že se hlavička časem srovná, hlavně to cvičení už kvůli skolioze, apod…už aby to bylo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.10.16 09:32

@Redík

Chápu, ja to řešila hodně, naposled před pár týdny :) do lehátka jsem nakonec nedávala vůbec kvůli zadům, ale polštářky měla taky, dokonce dva různé. Pořád jsem ji dávala na bříško. Myslím, že z nejhoršího jsme venku :) ted uz se to zakulacuje a když jsme mezi dětmi, tak vidím tvarů hlaviček tisíce. Někdo širší, někdo užší a podlouhlejší. A u dospělých ani nemluvě, dřív mě ani nenapadlo to pozorovat. Kazdy jsme jiný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.10.16 09:32

@Redík

Chápu, ja to řešila hodně, naposled před pár týdny :) do lehátka jsem nakonec nedávala vůbec kvůli zadům, ale polštářky měla taky, dokonce dva různé. Pořád jsem ji dávala na bříško. Myslím, že z nejhoršího jsme venku :) ted uz se to zakulacuje a když jsme mezi dětmi, tak vidím tvarů hlaviček tisíce. Někdo širší, někdo užší a podlouhlejší. A u dospělých ani nemluvě, dřív mě ani nenapadlo to pozorovat. Kazdy jsme jiný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2314
28.10.16 10:00

@Saabi to mi říkej, teď koukám snad na každýho, kdo má jakou hlavu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
28.10.16 10:45

@Redík
Podívej se na fotky vás, kdyz jste byli malí. Muj manžel měl takovou věž do výšky, že tohle mít dcerka, tak běžím pro helmu hned. Ted ji vlastně má taky vysokou. Ale jsme apolu osm let a nikdy mě to ani nenapadlo:)) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.18 22:03
@Gabriela.csemerova píše:
Můj skoro 4 měsíční syn má to samé a jinak prostě spát nechce než na zádech ale taky si myslím že se to spraví :)

Dobrý den, jak to u vás prosím dopadlo? Srovnali se?? Máme to samé ???????? 4mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
23.3.18 22:17
@tereskacz píše:
@kakamilka
Milko, a muzu se zeptat, co jste delali? Nas mladej se cca do 2-3M nechal polohovat a bylo to dobry a od 4M je tvrdohlavej a vzdicky se pretoci na zada a spi vzdy uplne stejne. Samozrejme se mu behem 3nedel udelala slusna ploska, no cele temeno az k vrsku hlavy uplne placate… Nevim, jak ho napolohovat. Kdyz ho dá na bok, zacne se pretacet, kdyz nepovolim, rozbreci se. Zacala jsem uspavat na prsu, aby byl na boku, to tak usne, ale zachvili se ve spani otoci na zada, grrrr.
Jak jste uspeli? Bojim se, ze mu to zustane, kdyz uz mu bude 5 m. Manzel ma taky plosku z nepolohovani a ani nemuze mit uces na kratko. Nastesti ma kudrnate vlasy.
Predem diky za typ

Dobrý den, jak to u vás dopadlo?? Mám to úplně stejně! S věkem dítěte, s pláčem primpolohivani a ze vydrží na bojů jen u prsa :zed:
Děkuji moc za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky