Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No nebrečel ale koukala jsem že měl strach, brečel až když odjela mladci sestra k babicce a on nejel tak to brecel.
@Anonym 123455 píše:
U nas je to v pohodě. syn ma vlastni pokoj, ted me napada ze jeden kluk kradl ve skole detem svaciny ze by to chtel taky zkusit?nevim
Určitě za to může kluk ze školky… Co znamená, že je to u vás v pohodě? Že musí kluk jít a ukrást něco dobrého pro sestru? Nám se zpovídat nemusíš, nečekám, že napíšeš pravdu, ale odpověz sama sobě.
@hanka.br. já bych tak rychle nesoudila. Taky jsem si to vyzkoušela, ukradla jsem kinder vajíčko nebo co to bylo, už nevím. Teď v obchodě hlásím, když mi prodavačka vrátí o pár korun víc. Děcka se nechají snadno zmanipulovat, nemusí jít hned o špatné sociální zázemí, i když mě to taky napadlo, vzhledem k tomu, co ten prcek ukradl. Ale třeba má jen sestřičku hrozně rád ![]()
Ma vlastni pokoj, kdyz mel kapesne koupil co chtel i takove kravinky ktere ja bych mu nekoupila, chtel chodit na krouzek chodi na krouzek, ma kupu hracek se kteryma si stejne nehraje, v pokoji ma klid na uceni kdyz se ucime. Ja si myslim ze doma mu nic nechybi
Ja vim ze to nemyslel zle, sestricku ma rad vzdy se chce delit i o pul rohliku treba s ni, ale kdyz jsme byli na te policii a v tom obchode hanbou bych se propadla
@Anonym 123455 to je jasné, hanba je to veliká
a finančně jste na tom dobře? Nemá syn pocit, že dcerka strádá na jídle?
Do té pedagopsychologické poradny můžeš určitě zavolat hned v pondělí a poradit se s nimi ![]()
No to určitě ne, plna lednice plnej spajs, financne je to dobry.kdyz chcou nake kokino koupim jim to.
@Anonym 123455 bezva
zatím bych to viděla jako klukovinu a touhu být užitečný a pochválený, s nešťastně zvoleným způsobem provedení.
V ostatních situacích je bezproblémový? Myslím tím třeba, jestli ve škole někoho nešikanuje, nemá tendence bít jiné děti a vůbec si honit triko něčím společensky nepřijatelným? Pokud je to hodný kluk, tak bych ještě zůstala klidná ![]()
@Anonym 123455 důkladným rozhovorem, cestou do toho obchodu, aby se omluvil.
Jestli ho odvezli policajti a sepisoujou to, tak ho patrně dost vyděsí a mohlo by to působit dostatečně výchovně.
je pochopitelně volovina, že děti ze „slušných rodin nekradou“. Většina dětí zkusí něco vzít, ať už z nepochopení toho, jak majetek funguje, nebo kvůli dobrodružství, případně že je nahecujou kamarádi.
Vcelku neobvyklé je, že má potřebu krást věci pro mladší sestru. Potřebujete zjistit, ne výslechem či nadáváním, nebo „výchovným monologem“, co ho vede k tomu, že věří, že o vaši dceru není dostatečně postaráno a že on pro ni musí krást.
Pedagogicko-psychologická poradna je v tomto případě na nic- dlouhé čekací doby a a řeší spíš jiné věci.
Jestli se chcete jít s někým poradit, tak nejefektivnější bude rodinný psycholog/terapeut - adresář těch certifikovaných najdete zde http://www.soft-zs.cz/terapeuti a nebo tedy klasický dětský klinický psycholog.
@Anonym 123455 Zvláštní je, že kradl pro svoji sestru, ne pro sebe. Chtěl ti třeba udělat radost, nebyla jsi na něj před tím za něco naštvaná, nebo třeba zlobil ségru a tímto, to chtěl odčinit? ![]()
@Anonym 123455 píše:??? Tohle jsou pro Tebe měřítka, že dítěti nic nechybí?
Ma vlastni pokoj, ...v pokoji ma klid na uceni kdyz se ucime. Ja si myslim ze doma mu nic nechybi
Myslim, ze rekl, ze to je pro sestru z toho důvodu, ze si mozna myslel, ze tim snizi dusledky sveho jednani, ze je mala sance, ze za to bude pochválen, kdyz se snazilziskat neco pro sestru a ne sobecky pro sebe. Takze si mozna uvedomuje, ze to nebylo dobre, co udelal.