Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ou hezky jsi to popsala, jen bych nesouhlasila s těmi čekacími lhůtami. U klinických psychologů jsou čekačky i 3/4 roku, pedagopsychologické poradny jsou v tomto směru podle mě mnohem pružnější a čekačka je otázka týdnů. Asi bude nejlepší zjistit po telefonu, kdo by mohl nejdříve a kdo by byl případně ochotný ke konzultaci alespoň jen takto, prostřednictvím telefonu.
@bamboole to ne, protože to byly věci pro malinké děti, které už sám určitě nejí.
Ty věci které vzal sám je syn nejí. Všem děkuji za odpovědi, mamka ríkala že at se připravím že mi syna odebere sociálka.
Opravdu máte pocit, že poslední reakce zakladatelky nevypovídá o tom, že jsou v rodině velké problémy?
To jsem jí taky říkala, že vím že je to špatný ale že na celém světě by museli odebrat dětí habaděj, a že prej když je to sepsané na policii a policie musi to oznamit na socialku tak ze mi ho vezmou. že uvidím sama.
Co tím myslíte? Pouze jsem se zeptala když mi todle řekla Mamka.
@Anonym 123455 píše:
Ty věci které vzal sám je syn nejí. Všem děkuji za odpovědi, mamka ríkala že at se připravím že mi syna odebere sociálka.
A ano, pokud zjistí že by bylo synovi lépe jinde tak se to stát může, ale tvrdila jsi jak je to všechno v pohodě. ![]()
Kluk něco kradl pro sestru, ne pro svoje potěšení… Místo aby vzal ze zištnosti něco pro sebe, vzal to pro sestru. Proč? Má snad dojem, že ji něco chybí a rozhodl se to řešit takhle? zjevně je to dobrosrdečný kluk, když podstoupí tohle všechno a ještě z toho sám nemá nic. ![]()
Zakladatelko proč chtěl sestře udělat radost? nebo ji ten den něco zničil? nebo co mě tak na rychlo napadá nenecháváte ji třeba plakat, že má dojem, že ji něco musí vynahrazovat?
Tohle není klasický, kradu abych se obohatil o to co nemám a chci… ![]()
Ten den co se to stalo zničil sestře natahovací hračku, samozrejme ze se nezajimam jen o to jestli mi ho seberou nebo ne, za syna bych dychala a rozhodne bych to nedala byt bez nej jako kazda matka si myslim, kdyz sve dite miluje nadevse. Samozrejme jsme to probrali, treba sousedka vecne rve na sve deti ve stylu hajzle, kravo, parchante u nas je klid, kdyz se neco deje v klidu to probereme.
Kdyz jdeme nakoupit, on strasne mysli na ostatni nez na sebe, vydi kojenecke vyzivy a mamko vezmem todle Nikolce a todle taky (Nikolka -sestra),a ja se ho zeptam a ty bys chtěl co a on mi rekne ja nic ja mam doma a kdyz mu reknu ale to nevadi vem si i ty neco dobryho.tak si nakonec vezme
@Anonym 123455 za krádež v obchodě ti syna určitě neodeberou
, pokud je v tom něco víc (třeba nedostatečné zázemí atd), tak vás spíš budou dozorovat. Odebrání dítěte je úplně poslední varianta. Neboj ![]()
Už víte, kdy mají dorazit? I když to asi ne že, ti chodí neohlášeně. Tak pak dej vědět, jak jste dopadli, nebo ještě lépe, zkus si na sociálku zavolat, uvidí, že máš zájem ![]()
@Any83 Děkuju
,určitě napíšu jak jsme dopadli, dnes ráno jsem tam volala a paní mi řekla že mi to neřeknou kdy příjdou že chodí neohlášeně ale většinou když to nahlásí policie tak do 3týdnu nejdéle choděj, že kdyby přišli a já nebyla doma tak mi ve schránce nechají papír že u nís byla ale že nás nezastihla a pak bych ji musela zavolat a domluvit se, říkala jsem jí že v 11.hod odcházím pro syna do školy a ráno před 8hod jsem doma. Tak uvidíme až příjde tak příjde ![]()
Popravdě taky mě to napadlo, snad nám pomužou příští pondělí v poradně. Na jednu stranu je vuci sestre tak hodnej a ma ji strasne rad to jo, a na druhou stranu kdyz udelal todle ani nebrecel, jen vedel ze provedl spatnou vec a nemluvil, jen co jsme prisli domu se otrkal a delal jako by nic.
Hlady opravdu netrpíme, syn jí za 3děti (takže jí pořád),když chce něco dobrého jde do špajzu a vybere si sám na co má chut, neřekla bych že mu schází jídlo, ale opravdu je divné že vzal(ukradl) jídlo pro mladčí sestru a pro sebe nic, možná chtěl odčinit to jak rozbil hračku sestře-strašně plakala protože to byla její oblíbená hračka hrající, nevim sam mi to nedokázal popsat proč to udělal
,co řekl bylo jen to že ji chtěl udělal radost a když tym přišli policie ptala jsem se ho jestli měl strach na to mi řekl ano mamko trochu, ale když jsem přiběhla do obchodu kde bya už policie měl hruzu v očích. Jak jsem psala víše když jdeme nakoupit kouká spíš na ostatní a hlavně na sestru aby měla dobroty.