Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, malému je 9 let a druhý den se všímám že začal jakoby zvedat rameno, sedí, jde a najednou jakoby protočí rameno vzhůru a zase vrátí. zeptala jsem se ho, zda mu ěnco vadí a odpověděl mi, že si vrací tričko, že mu tam vadí, ale takto najednou dva dny? nevím… v mládí třeba trhal nehty, nebo si žmoulal tričko, může to být nějaký náznak zlozvyku?
Dej mu jiny tricko a pak neco hodnot. pripomina mi to vtip, jak jeden stary neurolog suverene diagnostikoval u prochazejiciho pana prodelanou mrtvici podle typicke chuze - jednu nohu tahal po zemi v pulkruhu. Tak ho zastavili a zeptali se, jestli se doktor trefil - a pan povida „aaaale, slapl jsem do slepicince, tak si to otiram“ ![]()
@cezet Může to být určitá forma OCD a dle mě má něco takového téměř každý…nechala bych ho být a žít.
@Ainy @Pudloslava Holky díky, dnes i včera už má jiné tričko než měl převčírem- tím to určitě není
ale myslím že to nechám, já křením nos, takže vím že každý máme něco
jen člověk čte pořád co a jaksto může znamenat a pak se všimnu doma ![]()
@cezet Já mám taky svoje i u dětí to pozoruji..hlavně u dcery, ale té se teď sešlo více diagnóz, takže poslední po čem toužím, je táhnout ji ještě k psychiatrovi ![]()
@Ainy tak to mě moc mrzí, kolik je malé? tak držím palce ať je dobře.
@cezet Je jí osm. A jo, teď když konečně víme co jí je tak už to bude jen lepší ![]()
Tak jsem to holky včera večer nevydržela a zavolala jsem lékařce, poradila mi koupit Sedálii a rozhodně neřešit, nechat ho být, je ve třetí třídě a je to prý na ty děti záhul, tak uvidíme ![]()