7leté dítě neumí mluvit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.4.24 23:46

7leté dítě neumí mluvit

Co si myslíte o tom, když na hřišti slyšíte cca dítě ve věku 6-7 let, které špatně vyslovuje a nejde mu pořádně rozumět? Je to hodně trapné pro jeho rodiče?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6020
9.4.24 00:36

Já jsem matka takového dítěte. Teď mu bude v říjnu 9 a pořád blbě mluví. Byla mu diagnostikována vývojová dysfázie. A ne, pro mě jako pro rodiče to není trapné. Přijde mi to líto, že je tím limitovaný. Že bývá z kolektivu vyloučen, děti mu nerozumí.

Nikdy nevíš, co s takovým dítětem je. Takže neodsuzuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
9.4.24 01:11

Syn 11 let, Asperger. Na první pohled bys nepoznala, že je autista. To až při bližší konfrontaci s ním zjistíš, že je jiný. A samozřejmě když promluví. Taktéž nemluví čistě, jak říkáš „neumí mluvit“. Nedělá to schválně, není zanedbaný, dodnes dochází na logopedii 2× týdně. Výsledek ale 0, prostě to v tom mozku nenaskočilo. Trapně se rozhodně necítím, vím, že já i on děláme, co můžeme. A jestli si někdo myslí, že bychom se měli cítit trapně, vypovídá to víc o nich samotných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 02:37

Dcera (7), neumí ještě pár poslednich hlásek. Na logopedii chodíme, cvičíme. U ní je to dané tím, že odmala dela všechno rychle a špatně. Neuměla správně vyslovit půl abecedy, ale mluvila celé dny v kuse. Nestydím se- jinak je chytrá, škola ji jde.

• Citovat
  • Upravit
2773
9.4.24 03:43

@Modesta však neodsuzuje. Třeba se ji to týká a chce vědět, jak na to lidi reagují.

Ne, nestavela bych se k tomu negativně nebo posměšně. Protože nikdy nevím, co se za tím skrývá.

Příspěvek upraven 09.04.24 v 07:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
9.4.24 04:46

Je mi to jedno. Nezajimam se o cizi deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
9.4.24 06:06
@Anonymní píše: Více

Proč trapné pro rodiče? Dite má nějakou vadu, nebo opozdenou řeč, to je jediné co si budu myslet, nic negativního mě nenapadá. Nevlastní syn mluvil v 7letech tak, ze jsem mu kolikrát nerozuměla, Ř se naučil až v 10letech. Dnes je dospělý, mluví normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
9.4.24 06:22

Je mi to úplně jedno, jsem chápavá. Jen, kdxž slyším šišlání, tak mi to připadá roztomil, to si fakt nemůžu pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22824
9.4.24 06:23

Mám kamarádku, má kluka, necelých 6 let a mluví strašně, ale má vývojovou dysfazi, tak dělají můžou, dětem s vadou se neposmivame, ani děti to neucim.
Nikdy člověk neví proč to tak je :nevim:

První dcera neměla sebemenší problém, s druhou jsem chodila na logo + měla ve školce kroužek + denní učení od 3,5let do 6 let..všechno ji postupně naskákalo, sice o dost později než ostatnim a byla to dřina, ale zvládlo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
9.4.24 06:24

Taky mám takový dítě. Vývojová dysfazie, k tomu další problémy. Trapny mi to není, proč by mělo… mluví špatně ze zdravotních příčin, ne proto, že bychom ho zanedbavali. A když nějaký takový dítě potkám, nemyslím si vůbec nic, nikdy nevíš, co za všemi problémy stojí. Ale znám lidi, co jsou hned se vším hotový, vše je vina rodičů atp.. ideální je se takovým lidem vyhýbat, ale ne vždy to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35548
9.4.24 07:03

Trapák jsi ty. Dítě muze mít nějakou diagnózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.24 07:18

Trapné je to pro toho, kdo hodnotí a že jsou lidi, kteří hodnotí a nahlas a není jim to hloupé. Zažila jsem několikrát. Syn ještě ve 4 letech hodně houkal a mluvil ve slovech. Navíc byl vysoký, takže vypadal na 6 let. To bylo komentářů a blbych pohledů.
Kolem 6-7 let nemluví čistě hodně dětí. Syn se naučil r a ř v 9 letech. Bylo za tím 6 let dřiny.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
9.4.24 07:23

Lidí si příliš nevšímám, jejich názor mne nezajímá a cizí děti nikterak nehodnotím.

• Citovat
  • Upravit
15748
9.4.24 07:23

Bohužel, jak stárnou rodiče, tak explozivně přibývá dětí s vadami. Nicméně i dítě 6-7 let se může bez problému rozmluvit, že za chvilku nikdo nic nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
9.4.24 07:25
@JancaS84 píše: Více

Proč by měla být trapak? Ona nehodnotí. Jen se ptá, jak se cítí rodiče. Nějak mám pocit, že se jedná o její dítě a boji se právě hodnocení okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí