7mesicni mimi-nechce lezt

809
25.1.07 09:11

7mesicni mimi-nechce lezt

Ahoj,
mam jen dotaz, mam 7mesicni holcicku a nechce zatim vubec lezt. Otaci se,na nozickach stoji pevne,je jinak hodne aktivni,ale kdyz ji dam na brisko, tak se toci jak hodinova rucicka, ale dopredu ani dozadu neleze… Mame v byte vsude parkety a dlazbu, ji davam na pen. puzzle, takze jsem myslela, jestli to neni tim, ze ji to klouze. Davam ji ted boticky a zkusila jsem ji nechat na posteli, kde to na prosteradle neklouze, ale stejne bezvysledne. Dr. mi rika, ze ji mam dat cas. No ale rada bych ji nejak pomohla, nejak ji motivovala, ale nevim jak. Nemate nekdo stejny problem? Nebo je opravdu jeste cas? Diky moc za rady a nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
25.1.07 09:16

No já myslím, že na ni moc spěcháš:) Ona má fakt ještě čas! Spousta dětí v jejím věku se ani neotáčí, prostě jsou třeba pohodlnější a nechce se jim. Nejsem zastáncem nějakých tabulek, ale v 7 měsícíchje dcerka naprosto „tabulková“. A jestli si už sama stoupne na nožky a udrží se, tak je i dost napřed.

Nehroť to, vše má svůj čas, ona se vyvíjí úměrně tím, jak jí sílí svalstvo, nic uspěchávat nemá smysl, mohlo by to vést potom třeba i ke špatným pohybovým návykům…

Jinak máme taky všude plovoučky a dlažbu a nebyl s lezením a plazením problém…

Děti většinou nejprve začnou couvat, pak se plazí dopředu a teprve pak jdou na kolena do klasického lezení. Mezittěmito fázemi můžou být i několika týdenní-měsíční rozestupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.1.07 09:17

Já bych jí taky dala čas a netlačila na ní. Botičky zcela jistě nedávej - mají se dávat, až když převážně stojí.

Navíc pokud by začala lézt a měla botičky, tak si bude křivit nohy.

Snaž se spíš jí nemotivovat ke stoupání.

A jinak to nech na malé. Neni žádnej návod, kdy by co měli umět, je to na každém dítku zvlášť a když to necháš jen na něm, tak nic nezkazíš.

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
25.1.07 09:21

Mně taky v 7 měsících nelezlo ani jedno dítě. Asi moc čteš v „chytrých“ knížkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.1.07 09:35

Nespěchej na ni, Kačka mi začala lézt až v 11 měsících a čtyři dny na to se hned postavila na nohy a začínala chodit. Neboj, ona se rozleze. Můžeš jí to klidně ukazovat a lézt po čtyřech, ale až bude sama chtít, tak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
25.1.07 09:36

Ahoj,

uzivej si toho, ze dcera jeste neleze. Potom za ni budes porad nekde behat, uklizet veci, ktere by mohla rozbit, sundavat ji z ruznych nebezpecnych mist, atd, atd.....:-)

Jïnak u nas se zadne plazeni, couvani apod. nekonalo, dcera si pockala do 9 mesice a potom sla zrovna na kolena a behem par dni se zacala stavet okolo nabytku. Prvni boticky dostala par dni pred prvnimi narozeninami, kdyz uz obchazela s drzenim kde co. Chodit zacala az ve 14 mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
25.1.07 09:52

Tenhle dotaz polož tak za tři měsíce - do té doby je normální, že mimi neleze - pak je tu línějších dětí normální taky, ale to ti řeknem až v tom květnu ;)

Máte fůru času.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
25.1.07 09:59

Tak podle mě má v 7 měsících dost času na to aby lozila. Přijde mi to docela brzy. Náš malý začal lozit v roce což už je hodně pozdě, ale dřív ani náhodou. Opravdu bych se nijak nestresovala tím, že sedmiměsíční mimi nelozí:-)

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
25.1.07 10:05

ahoj,

tak já se té tvé bambulce vůbec nedivím vždyť je to ještě mimčo malý..na lezení i na stoupání má ještě dost času, stejně jako na boty..nevím jak si dospěla k tomu, že je třeba, aby lezla nebo i stála, ale rozhodně to nech jen a jen na ni. prostě ještě není správný čas..podle mě by se ani to stání nemělo trénovat, a sezení…to většina dětí si sedne až když leze..nespěchej nic vám neuteče. nech ji svému vývoji. tohle mi připadne až přehnané.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
25.1.07 10:14

Ahojky naše malá taky neleze a podle metříku můžeš zjistit, že má 8 měsíců. Valí sudy, sem tam se plazí, ale neleze. Já to neřeším, prostě každé dítko je jiné. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
25.1.07 10:14

Času dost 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
25.1.07 10:27

vubec nedelej zadnou paniku, fakt je to brzy. Rozhodne dite nepostavuj a ani ho nijak jinak nenut, motivovat samozrejme muzes. Nicis ji zadove svaly, vypestujes ji jeste nejake deformace …Boticky jsou take to nejhorsi kvuli deformaci nozicky. Ty maji zdrave deti dostat az preferuji chuzi!!
Nase dcera sice v 7.mesicich lozila, a v 10.m chodila, ale my jsme ji nijak neutily, nepostavovali,… ona byla proste opravdu rychla. No a opakem je nas kluk, ktery je hypotonik, ma skoro 11.mesicu a jeste neleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
25.1.07 11:32

Ahoj, tak nase mala skoro 6 mesicu se jeste ani nepretaci, takze tvuj dotaz mi prijde opravdu predcasny, jak uz psaly holky. Ale je to v kazdym pripade sikulka, to se musi uznat :D

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
25.1.07 11:42

Naše malá začíná lézt teprve teď, a to jí bude rok - doktorka nám i tak říká, že je vše v normě a vyvíjí se, jak má ;-) Doteď se jenom plazila, asi před měsícem si teprve začala stoupat na kolínka a teď se na nich teprve začíná i trochu pohybovat.

Ona ten pohyb celou dobu docela flákala, až teď to bere nějak hopem - začala se vytahovat po šprušlích od postýlky a ohrádky do kleku, z kleku si sedá mezi patičky a už jsem ji viděla i stoupat :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.1.07 12:05

Naše Anička se začala plazit přesně na den svých půlročních narozenin. (Před tím couvala) A bylo to za mobilem. Nechala jsem ho ležet relativně blízko ní, a ona se za ním začala plazit. Podle paní doktorky je ale hodně bystrá.
Mám známou, jejíž holčička vůbec nelezla ani se nepřetáčela a začala až rovnou chodit.
Chodíme s Aničkou cvičit a byla tam jednou i holčička, která v jedenácti měsících jen ležela na bříšku a otáčela se dokola. Nelezla ani dozadu ani dopředu. Rehabilitační sestra jí řekla, že je to v pořádku, že holčička je na bříšku hezky a že jsou děti, které začnou lézt později. Že ty, které nespěchají mají lépe vyvinuté svalstvo.
Můj synovec se pak začal přetáčet v osmi měsících. Do té doby nechtěl být ani na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí