Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No…je jak v kleci… ![]()
možná stárnu nebo blbnu, nevím, ale s dětma bych asi do toho nešla nebo velmi zvažovala
dříve bych to neřešila, asi stárnu, ta vysoká patra jsou o trochu rizikovější, zejm. požár… ![]()
bejt a bydlet sama, jako už fakt stará dáma, asi to neřeším, ale s dětma… ![]()
Si kup horolezecké lano a schovej ho do sedačky. Kdyby něco, elegantně slaníte z balkónu. ![]()
Bydlíme (ja, manzel, dítě) v 11.patre ze 13. Máme bezpečnosti protipožární dveře, daly by nam trochu času, než by treba přijeli hasiči. Balkony mame tak ze jde velmi snadno přelézt k sousedům a to už je jiný vchod. Stát se může cokoli, kdykoli, ale ja žiju v paneláku cely život a musím zaklepat, mám štěstí.
Příspěvek upraven 04.10.20 v 21:02
Bydleli jsme kdysi v 7. patře a nedělalo mi to dobře. Při stěhování jsme pak šli schválně do prvního (kam zas nikdo nechtěl kvůli případným zlodějům).
Když tě tyhle myšlenky napadají už teď, můžou se ti tam pak slušně honit hlavou. Asi bych to nebrala.
Mě se docela líbí taková ta vysoká nová V stavba…V tower nebo jak se to jmenuje
ale do těch vysokých pater bych bydlet nešla, vrazí do toho letadlo…požár, no…asi stárnu
![]()
i když je jasné že v těch hypermoderních drahých stavbách bude určitě protipožární ochrana top, a budou tam rozvody a hašení, ale stejně… ![]()
a běžný panelák, už od 6 - 7 patra vejš bych asi nebyla úplně v klidu
ale třebas je to blbost, nevím, vyděsil mě ten Prešov, to nebylo dobrý
@Anonymní píše:
ZdravímChtěla bych se vás zeptat na radu… máme možnost bydlet v nádherném bytě v posledním (8.) patře v paneláku. Moc se nám líbí, jen já mám obavy z bezpečí - požáry, výbuch… nikdy člověk neví kdo bydlí v domě a co se mu honí hlavou. Navíc z 8. patra je jediný únik schodiště, jinak je člověk jak v kleci. Myslíte že jsou obavy zbytečné?
Spíš bych řešila, když jde o poslední patro, jestli tam v létě nebude nesnesitelné vedro a jestli tam nezatéká, známá z posledního patra řešila tyhle problémy…
@Anonymní píše:
ZdravímChtěla bych se vás zeptat na radu… máme možnost bydlet v nádherném bytě v posledním (8.) patře v paneláku. Moc se nám líbí, jen já mám obavy z bezpečí - požáry, výbuch… nikdy člověk neví kdo bydlí v domě a co se mu honí hlavou. Navíc z 8. patra je jediný únik schodiště, jinak je člověk jak v kleci. Myslíte že jsou obavy zbytečné?
Protipožární a kvalitní dveře, podobně s okny, protipožární ucpávky a pak můžeš klidně spát. Osmé patro je dost vysoko, takže neboj, případný skok z okna nepřežiješ.
Já ti rozumím, taky by mi to nedělalo dobře. Na druhou stranu, po čem houby, znáš to, půjdeš radši do baráku, a o pár metrů dál bouchne blaznivymu nadšenci munice v garáži nebo pojedeš na dovolenou do malého penziónu a dole jim bouchne plynová bomba, jak na té jižní moravě tehdy a nakonec bys byla v sedmým v bezpečí. Takže asi bych se řídila tím, jak moc na to myslíš či potencionálne budeš myslet po nastěhování. Zase být v krásným bytě a pak spoustu času stravit někde v duši obavami co když tohle a tamto nestojí imho za žádnej luxus.
Já bych do toho nešla. Bydlím ve 4.patře a i tak mě napadají kolikrát hrůzy
.Synovi bude 7let a stále se bojím, aby nevypadl z okna a kolikrát sem si nadávala, že jsme měli jít max do 2 patra
.Bydlím ve 4.patře z 5. a v létě je to katastrofa to vedro. Sousedka ve 2.patře má proti nám v létě zimu
.
No hlavně dcera bydlí pod střechou a neustále řeší, že jim tam teče.
Bydlela jsem 10 let v 11. patře a kromě toho, že jsem se bála, aby mi nevypadla kočka jsem obavy nikdy neměla. Ani mě to teda nikdy nenapadlo ![]()
Nahore ve většině panelacich jsou úniky na strechu a navazuje to na dalsi strechu panelaku - pokud teda je jich vic vedle sebe. Jako kdyz to reknu blbe, koupit si dlouhy lano a nejakej hak nebo oko a privrtat do zdi muzes pro pripad požáru vzdycky, ne? Pripadne horolezecký ksiry, do kterych prdnes decka a slanis je dolu. My bydlime ve tretim, skok by byl na prozabiti, a kdyz bude horet pod nama, tak co? Nevyberes si.
Přesně kvůli těmto myšlenkám jsem nikdy nechtěla do bytu. Mela bych strach ze sousedů, požáru, výbuchu apod..Ale já mám pořád z něčeho strach ![]()
Zdravím
Chtěla bych se vás zeptat na radu… máme možnost bydlet v nádherném bytě v posledním (8.) patře v paneláku. Moc se nám líbí, jen já mám obavy z bezpečí - požáry, výbuch… nikdy člověk neví kdo bydlí v domě a co se mu honí hlavou. Navíc z 8. patra je jediný únik schodiště, jinak je člověk jak v kleci. Myslíte že jsou obavy zbytečné?