Vůně domova? Jak? Jde to?

20
3.10.20 18:54

Vůně domova? Jak ? Jde to ?

Ahoj všichni :D, mám dotaz. Znáte ten pocit když přijdete k někomu domu a cítíte vuni “domova”? Všude je to vůně jiná. Vždy když přijdu do daného bytu pokaždé to cítím. Nevíte jak si takovou vuni doma vytvořit? (Svíčky, avivaze, osvezovace vzduchu) co se vám nejvíce osvědčilo? Klidně i na přírodní bázi. Dekuji! :P :* :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
3.10.20 18:58

Já dřív byla na vůně úchyl, kupovala jsem i spreje, automatické osvěžovače, vůně do zásuvek a podobné prasárny. Pak jsem samozřejmě zjistila, že mi to nedělá dobře (o mých zvířatech nemluvě).

Teď přidávám pár kapek esenciálních olejů do domácích čističů a občas do aromalampy, ale decentně. Semtam kvalitní voňavou svíčku, ale jsem vybíravá.

Všimla jsem si, že sama mám lidi dost spojené s vůní aviváží, co používají na prádlo. A taky občas zachytím něčí vůni šamponu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
3.10.20 19:06

Ja teda tohle moc nevnimam, spis me zarazi v negativním slova smyslu, kdyz se to nekdo snaží umele vyvonet vsim moznym. Kamaradka ma treba v kazde místnosti vonnou svicku, ale nikde stejnou, pak cloveka akorat boli z tolika vuni hlava. Takove ty rozprasovace mi vetsinou smrdi a asi ani neni moc zdrave to dychat. Co si pamatuju v dětství, tak kamaradky byt zas hrozne pachnul, tam meli neustale takovou vuni, jako by tam nonstop varili maso :mrgreen: ja to nechavam nejak přirozeně no, nekdy mi byt vyvoni čerstvě vyprane pradlo, nekdy zapalim svicku, nejcasteji mi tu asi voni od pečení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
3.10.20 19:10
@Natt77 píše:
Ahoj všichni :D, mám dotaz. Znáte ten pocit když přijdete k někomu domu a cítíte vuni “domova”? Všude je to vůně jiná. Vždy když přijdu do daného bytu pokaždé to cítím. Nevíte jak si takovou vuni doma vytvořit? (Svíčky, avivaze, osvezovace vzduchu) co se vám nejvíce osvědčilo? Klidně i na přírodní bázi. Dekuji! :P :* :)

U nás se výraz „vůně domova“ používá spíš ve smyslu „vůně“ hnoje… tady je asi jasné, jak ji vytvořit… ale o to asi nestojíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
3.10.20 19:14

I u tebe doma je to urcite nejak citit, jen ty to nevnimas, protoze v tom zijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
3.10.20 19:15

Muž mi vždycky říká, jak je nádherné, kdy jde domů a cítí vanilku. Tak ví, že máme napečeno :).

• Citovat
  • Upravit
11791
3.10.20 19:40

Byt v paneláku jsme kupovali, když měl 8 let a měl již svou typickou „vůni/pach“. Ač jsme si všechno časem předělali, tak tuhle vůni si stejně nese sebou po dalších dvaceti letech. Stačí odjet na týden pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
3.10.20 19:50

To je něco co nelze vytvořit. To tam vznikne samo ani o tom nevíš. Třeba moje neteř v 5 letech dostala od nás polštářek a ani nevěděla od koho je a když si k němu přivoněla, tak řekla " Mareček". Mareček je náš syn a holčina ho „cítila“ z polštářku. Neboj, vůni domova máš ani o tom nevíš :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.10.20 19:52

@Moringa haha :D :D :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.10.20 20:10

Většinou cítíš vůni aviváže, když někdo suší prádlo doma. Co mám sušičku, tak namočím do vody s aviváží malý ručník a dám to sušit na topení. Je v tom minimum chemie a není to vtíravý.

• Citovat
  • Upravit
10867
4.10.20 14:28

Ano, vyplyne to tak nejak samo od sebe. Ja varim, pecu, vetram, peru a vlastne mam jen jednu zasuvkovou vuni v predsini. A to staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
4.10.20 15:22

Když chci mít hezky provoněný být, a zrovna nic nepeču, tak dám do skleněné misky trochu vody a násypu do ní vanilkový cukr. Dám do trouby vyhřáté trouby a necháme třeba půl hoďky. Krásně to voní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný