Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Borrealis píše:
bejt a bydlet sama, jako už fakt stará dáma, asi to neřeším, ale s dětma…
hmm, asis ještě nezažila nefunkční výtah? jako stará dáma se tahat do osmého patra po schodech pěšky s nákupem, no, to taky asi nic moc ![]()
ba, ba, zažila, na koleji, už nepamatuju jestli to bylo 7 nebo 8 ale bylo to vysoko
nefungoval dluho, a začalo mě bolet koleno ![]()
jasně, já tím „stará dáma“ myslela rizika požáru, a strach o děti…na všechny body a možnosti co se můžou vyskytnout jsem nemyslela, to ne
Sice jsem nikdy v byte nezila a nechtela bych tam ani zdarma. Ale to ani v baraku nemas jistotu, ze se nic nestane.
Predem nikdy neodhadnes, ze nekdy narazis na posahaneho psychopata, ktery si nevinne sousedy vezme jako rukojmi. Dnes toho cloveka znas, leta byl normalni a vse ok a zitra se mu neco prepne v hlave. Hodi zapalnou navnadu nebo neco udela a i v tom baraku si v pasti, kde neni uniku, ani nemusis zit v panelaku. V tu chvili je jedno, kde zijes.
Kdyz se ti byt libi, tak si ho kup. Zjistila bych si teda, kdo jsou sousedi. Ale nejspi by to bylo k nicemu, ze majitele bytu se casteji stridaji.
To by se proste bal zit clovek vsude.
Ono nejde jenom o to racionálno, že stát se může cokoliv kdekoliv bez ohledu na patro, ale i na ten pocit, který z toho bydlení člověk bude mít.
A pak tam nemá cenu bydlet, je lepší si vybrat něco „méně luxusního“, kde se bude ale cítit dobře.
@free333 píše: Spíš bych řešila, když jde o poslední patro, jestli tam v létě nebude nesnesitelné vedro a jestli tam nezatéká, známá z posledního patra řešila tyhle problémy…
Taky bych řešila hlavně výše uvedené + zda je výtah po rekonstrukci.
@free333 píše:
Spíš bych řešila, když jde o poslední patro, jestli tam v létě nebude nesnesitelné vedro a jestli tam nezatéká, známá z posledního patra řešila tyhle problémy…
Přesně z tohoto důvodu už nikdy nechci bydlet v horních patrech ničeho. Bydlela jsem v 6. patře poměrně dobře postaveného paneláku - v lete vedro jak s. viňa. Bydleli jsme v 9. patre novostavby, krásný byt - vedro jak s. viňa. Teď bydlíme v 1. patře 100 let starého domu - u nás v největších vedrech 27°C, u sousedky pod střechou 35°C, SVJ ji neschválilo klimatizaci
. Druhá věc je výtah, na kterém je člověk ve vyšších patrech závislý. V jednom z domu se stávalo pravidelně, že někdo v pátek večer pretizil výtah (návštěvy) a my jsme celý víkend museli chodit do 9. patra pěšky, tahat nákupy a 2 psy (jeden starý a jeden mimino)
. K otázce bezpečí jsem ani nedospěla, protože jsme tehdy ještě neměli děti a věděla jsem, že tam nebudeme bydlet dlouhodobě, ale už jen z výše zmíněných důvodů bych tam už nešla. Plus na té bezpečnosti taky něco bude.
Bydlela jsem tam jako mala. Tehdy takova horka nebyla, nrbo jsem je tak nevnimala
resili jsme zatekajici strechu, sikmou strechu ostatni najemnici odmitali, protoze oni pod strechou nebydli. Jinak tam bylo nadherne svetlo a ticho - nad nami nikdo. Meli jsme stry balkon, to bylo nanic, bala jsem se, ze spadne
Bydlíme ve 4. patře a taky se tu necítím úplně bezpečně. Dělá mi zle ta výška. Mám hrůzu, když jsou na balkoně i děti. Občas se stane, že několik dnů nejde výtah a to je pak peklo vše tahat do schodů
Natož pak 8. patro. Výš bych už nešla. Ideál je za mě první, max. druhé. ![]()
Bydlím zrovna v osmém a je mi to buřt
Je teda trochu hnusný mejt okna na zaklený lodžii, ale to je tak jediný. Vedro tu nemáme (nebo teda ne nějak zásadně větší než jinde), není to obří sídliště, lokalita je srdcovka. Víc jsem se bála v pavlačovém domě v centru, že nám do bytu někdo vleze… Výtahy tu máme dva, kdyby jeden nešel (zatím se to nestalo), je tu druhý. Já to tu mám ráda ![]()
ono naštěstí…na to, kolik mezi lidma běhá magorů, se podobné případy stávají extremně, extremně vyjímečně
naštěstí… ![]()
já mám ráda svým způsobem výšky a miluju výhled z výšky, tzn to by se mi líbilo, ale jiný věci a požár by mi zase vrtaly hlavou…hasiči mají techniku jen do nějaké výšky, a co pak??
nějaký 11 patro…to už fakt neeee
@Anonymní píše:
ZdravímChtěla bych se vás zeptat na radu… máme možnost bydlet v nádherném bytě v posledním (8.) patře v paneláku. Moc se nám líbí, jen já mám obavy z bezpečí - požáry, výbuch… nikdy člověk neví kdo bydlí v domě a co se mu honí hlavou. Navíc z 8. patra je jediný únik schodiště, jinak je člověk jak v kleci. Myslíte že jsou obavy zbytečné?
Bydlím celý život v paneláku a nic podobného jsem nezažila.
My bydlíme pod střechou 8p, vedro ok- máme klimu ale dá se to i bez ní, předtím jsme byli ve 3. patře a vedro bylo stejný. Když je 35st., tak je to hnus všude
taky mám strach z požáru, co děti, jak je poberu, když se něco semele. No někdy nemám dobrý pocit. Zhoršilo se to po tom Prešově a Ostravě.
Zase tu máme ale klid, nikdo nad náma nedupe, předtím jsme měli šílené sousedy, pořád techno, párty. Chystáme se časem stěhovat do domku a to mám zase strach, jak se budu prát se zlodějama
jsem magor, pořád vymýšlím černý scénáře.
Prosím anonym.
@Hoa Mai píše:
Přesně z tohoto důvodu už nikdy nechci bydlet v horních patrech ničeho. Bydlela jsem v 6. patře poměrně dobře postaveného paneláku - v lete vedro jak s. viňa. Bydleli jsme v 9. patre novostavby, krásný byt - vedro jak s. viňa. Teď bydlíme v 1. patře 100 let starého domu - u nás v největších vedrech 27°C, u sousedky pod střechou 35°C, SVJ ji neschválilo klimatizaci. Druhá věc je výtah, na kterém je člověk ve vyšších patrech závislý. V jednom z domu se stávalo pravidelně, že někdo v pátek večer pretizil výtah (návštěvy) a my jsme celý víkend museli chodit do 9. patra pěšky, tahat nákupy a 2 psy (jeden starý a jeden mimino)
. K otázce bezpečí jsem ani nedospěla, protože jsme tehdy ještě neměli děti a věděla jsem, že tam nebudeme bydlet dlouhodobě, ale už jen z výše zmíněných důvodů bych tam už nešla. Plus na té bezpečnosti taky něco bude.
Pokud bylo v horních patrech vedro, tak to nebyl „dobře postavený panelák“. Pokud je pro někoho problém chodit do schodů, tak ať si najde místo v dědečkárně.
Bydlíme v 8. patře a hlavně si užívám že nad námi nikdo nedupe. Neteče nám sem a vedro je ve všech bytech na jihozápad, přežít se to dá. V zimě moc neprotopíme. Po těch letošních událostech na mě padla trochu úzkost, ale to by se člověk fakt musel zbláznit, kdyby se tím nechal převálcovat. Miluju výhled který odsud máme (bydlíme úplně na konci města, takže jen příroda).
Bydlím v 8. patře(posledním) 36 let, momentálně se třemi dětmi. Jako malá jsem milovala, když jsme se s tátou chodili opalovat na střechu, sedávali na olraji a lízali nanuka s výhledem po okolí..dneska už se bohužel na střechu nesmí:) ale to naše patro je pořád super. A nám sem nezatéká, ale občas to sparami někomu promokne o pár pater níž
a když nám praskl přívod vody jednou uprostřed noci, tak jsme vytopili sakumprdum všechna patra pod námi. To je asi jediná nevýhoda. Jo teda pak plus když nejede výtah..jako chodit např. s miminem a 3 taškami nákupu byla lahůdka
kde máš psáno, že když budeš v prvním patře a nad Tebou v bytě to bouchne, že se na vás vše nezřítí?
Anonym, popis, kde bydlime.