Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Maminky, co používáte na praní a pradlo vám poté voní delší dobu? Prodavate nějaké mýdlo do skříně či jinou vuni? Klidně můžete přesnou značku prášku klidně avivaze. Popřípadě co místo avivaze použit? Dekuji mockrát
![]()
Nepoužívám nic, jen svůj parfém. Nesnáším uměle převoněné prádlo. Peru jen v Arielu či Persilu a i po jich prádlo jemně voní.
Neperu v nicem extra, ono si na tu vuni stejne za chvíli zvyknes a necitis to. Obcas kdyz mam naladu, tak strcim do skrine s rucnikama a loznim pradlem vybalene tuhe mydlo, ze to trochu ovoni, to delavala moje babicka a mam s tim spojene hezke vzpominky z dětství
na obleceni si striknu parfem, mit neco silne navoneneho a jeste si na to pak dat ten parfem, tak se to bude tlouct.
Nejlepší je to prádlo pověsit venku, nebo aspoň na balkóně. Když pak očicháš prádlo vyvoněné „venkem“… Kam se na to hrabou aviváže. A že avivážičky a jiné sračičky miluju
![]()
Do pračky dávám voňavé perličky přímo do bubnu nebo koncentrovanou vůni místo aviváže /aviváž nepoužívám/. Mezi ručníky mýdlo /to je spíš z nostalgie, v zpomínka na dětství/. Ty perličky se mi zdají asi nejlepší, značku nevím, beru nějaké levnější.
@Bafonek to ale nesmis bydlet v centru mesta vedle frekventovane silnice ![]()
Moc moc mi voní Persil senzitive, s tím miminkem. Používám ho od narození dcery, což je 12 ůet. Zůstala jsem u něj, protože mi neskutečně a jemně voní. nemám ráda takové ty agresivní vůně některých aviváží. Jinak aviváž vůbec nepoužívám. Prášek na praní nějak voní, aviváž také, a někdy, když se tyto vůně smíchají, tak to až smrdí, nevím no.
Mam dobrou zkušenost s avivazi coccolino, pradlo vonělo, i kdyz jsem ho ze skříně vyndala treba po dvou mesicich
Ja už jsme tohle vzdala. My s manželem na sebe stejně cákáme voňavky a dětem jsem dala do skříní mýdla a oblečení jim voní fantasticky ![]()
Ariel prasek na barevne a z lidlu tekuty na bile pradlo se zelenym uzaverem a na barevne pradlo s fialovym uzaverem.
@Kriss Tina píše:
@Bafonek to ale nesmis bydlet v centru mesta vedle frekventovane silnice
Bydlím hlavní tah Praha - Polsko. Silnice 100 metrů od baráku. Kamiony i v noci řáděj jak pominutý. I v tomhle se dá to prádlo vyfoukat / 4.patro možná něco odfiltruje/. Větší problém dělala tehdejší koželužna, která produkovala smrady za které by se nestyděl ani Kraken. ![]()
@Bafonek 100 metru jde, my mame silnici od baraku tak 10 metru
plus sousedy kuraky, takze mi fakt vic voni pradlo z bytu nez z balkonu ![]()
@Kriss Tina píše:
@Bafonek 100 metru jde, my mame silnici od baraku tak 10 metruplus sousedy kuraky, takze mi fakt vic voni pradlo z bytu nez z balkonu
Jo tak kuřácký sousedy máme bohužel taky
. Někdy nemůžeme ani ráno vyvětrat, protože přijeli ze směny a doma si musej zakouřit a všechno jde k nám nahoru do bytu. Je to bomba
. A někdy ještě smrděj jak nevypraný fusekle a zpocený triko
. Nechci bejt fakt zlá, ale nějaký smradlavý kamion je proti tomu navoněnej frajer
![]()
Taky by me to zajimalo, tuhle jsem koupila v bazaru povleceni a po druhem vyprani porad jeste voni.
Tak já mám opačný problém, nesnáším, když je někdo cítit pracím práškem. Když ho pak dám kvůli tomu do pračky málo, nevypere to pořádně. Zkoušela jsem i nějaké přírodní a eco, jednou jsem měla jeden tak úplně nádherně bez vůně.. ale taky nevypral tak dobře ![]()
Každopádně asi tím, že mi tyhle vůně vadí, cítím je všude, i na našem prádle a jeden konkrétní rozeznávám echt na sto honů na každém, kdo ho používá - jsou to kapsle Persil nebo Ariel, nejsem si jistá, ale asi to bude Persil, viděla jsem to u známý, jak to dává do pračky, ten je cítit na prádle stoprocentně, i z dálky.