Praní, vůně prádla. Jak udržet voňavé pradlo?

20
3.10.20 19:44

Praní, vůně prádla. Jak udržet voňavé pradlo?

Maminky, co používáte na praní a pradlo vám poté voní delší dobu? Prodavate nějaké mýdlo do skříně či jinou vuni? Klidně můžete přesnou značku prášku klidně avivaze. Popřípadě co místo avivaze použit? Dekuji mockrát :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
3.10.20 19:47

Nepoužívám nic, jen svůj parfém. Nesnáším uměle převoněné prádlo. Peru jen v Arielu či Persilu a i po jich prádlo jemně voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37140
3.10.20 19:52

Neperu v nicem extra, ono si na tu vuni stejne za chvíli zvyknes a necitis to. Obcas kdyz mam naladu, tak strcim do skrine s rucnikama a loznim pradlem vybalene tuhe mydlo, ze to trochu ovoni, to delavala moje babicka a mam s tim spojene hezke vzpominky z dětství :) na obleceni si striknu parfem, mit neco silne navoneneho a jeste si na to pak dat ten parfem, tak se to bude tlouct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
3.10.20 19:54

Nejlepší je to prádlo pověsit venku, nebo aspoň na balkóně. Když pak očicháš prádlo vyvoněné „venkem“… Kam se na to hrabou aviváže. A že avivážičky a jiné sračičky miluju :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
3.10.20 19:56

Do pračky dávám voňavé perličky přímo do bubnu nebo koncentrovanou vůni místo aviváže /aviváž nepoužívám/. Mezi ručníky mýdlo /to je spíš z nostalgie, v zpomínka na dětství/. Ty perličky se mi zdají asi nejlepší, značku nevím, beru nějaké levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37140
3.10.20 19:56

@Bafonek to ale nesmis bydlet v centru mesta vedle frekventovane silnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
3.10.20 19:59

Moc moc mi voní Persil senzitive, s tím miminkem. Používám ho od narození dcery, což je 12 ůet. Zůstala jsem u něj, protože mi neskutečně a jemně voní. nemám ráda takové ty agresivní vůně některých aviváží. Jinak aviváž vůbec nepoužívám. Prášek na praní nějak voní, aviváž také, a někdy, když se tyto vůně smíchají, tak to až smrdí, nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
3.10.20 20:01

Mam dobrou zkušenost s avivazi coccolino, pradlo vonělo, i kdyz jsem ho ze skříně vyndala treba po dvou mesicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
3.10.20 20:01

Ja už jsme tohle vzdala. My s manželem na sebe stejně cákáme voňavky a dětem jsem dala do skříní mýdla a oblečení jim voní fantasticky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
3.10.20 20:03

Ariel prasek na barevne a z lidlu tekuty na bile pradlo se zelenym uzaverem a na barevne pradlo s fialovym uzaverem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
3.10.20 20:05
@Kriss Tina píše:
@Bafonek to ale nesmis bydlet v centru mesta vedle frekventovane silnice :mrgreen:

Bydlím hlavní tah Praha - Polsko. Silnice 100 metrů od baráku. Kamiony i v noci řáděj jak pominutý. I v tomhle se dá to prádlo vyfoukat / 4.patro možná něco odfiltruje/. Větší problém dělala tehdejší koželužna, která produkovala smrady za které by se nestyděl ani Kraken. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37140
3.10.20 20:07

@Bafonek 100 metru jde, my mame silnici od baraku tak 10 metru :D plus sousedy kuraky, takze mi fakt vic voni pradlo z bytu nez z balkonu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
3.10.20 20:14
@Kriss Tina píše:
@Bafonek 100 metru jde, my mame silnici od baraku tak 10 metru :D plus sousedy kuraky, takze mi fakt vic voni pradlo z bytu nez z balkonu :lol:

Jo tak kuřácký sousedy máme bohužel taky :roll:. Někdy nemůžeme ani ráno vyvětrat, protože přijeli ze směny a doma si musej zakouřit a všechno jde k nám nahoru do bytu. Je to bomba :cert:. A někdy ještě smrděj jak nevypraný fusekle a zpocený triko :poblion:. Nechci bejt fakt zlá, ale nějaký smradlavý kamion je proti tomu navoněnej frajer :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.10.20 20:15

Taky by me to zajimalo, tuhle jsem koupila v bazaru povleceni a po druhem vyprani porad jeste voni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
3.10.20 21:02

Tak já mám opačný problém, nesnáším, když je někdo cítit pracím práškem. Když ho pak dám kvůli tomu do pračky málo, nevypere to pořádně. Zkoušela jsem i nějaké přírodní a eco, jednou jsem měla jeden tak úplně nádherně bez vůně.. ale taky nevypral tak dobře :nevim:
Každopádně asi tím, že mi tyhle vůně vadí, cítím je všude, i na našem prádle a jeden konkrétní rozeznávám echt na sto honů na každém, kdo ho používá - jsou to kapsle Persil nebo Ariel, nejsem si jistá, ale asi to bude Persil, viděla jsem to u známý, jak to dává do pračky, ten je cítit na prádle stoprocentně, i z dálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný