8,5 letý paličák

31439
15.4.19 08:03

@alena36 Zkusila bych naridit minutku treba na10 minut a domluvit se s nim, ze tech 10 minut budete na logopedii makat a az zazvoni minutka, koncite. Takhle jsme to delali s dcerou, byla teda mladsi (5 let) a narizovali jsme na 5 minut 2krat denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16077
15.4.19 08:06

Udělat cvičení formou hry, aby v tom neviděl nutnost. My měli z logopedie třeba něco jako pexeso a jen říkal..co vidí..u toho opakoval nejlépe. Nebo jsou i logopedické hry. Např. Rozhýbej svůj jazýček. Ještě u nás hezky fungovalo..že já to říkala špatně a malej mě opravoval. Byl pan logoped on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
15.4.19 08:14

@t-jani jenže on v tom vidí nutnost, i když je to formou hry…já chápu, že už ho po těch letech nebaví, ale je to poslední písmeno, tak to snad nevzdáme…

@Hobitka hodiny nařízené máme, ale stále má nutkání kontrolovat kolik ještě a aby vydržel chvíli v klidu a soustředil se…jinak se soustředěním problém nemá, ale unavuje nás to oba a už mi dochází trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.4.19 08:21

@alena36 a nejakou super odmenu, az to posledni pismeno pokori? Neco by si nevybral?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
15.4.19 08:23

@Cuddy mobil, ale to mi přijde až moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.4.19 08:26

@alena36 my takto cvicime s mladsim ditetem, vysvetlila jsem mu, ze chapu, ze je to otrava, ze mne to take nebavi, ale ze se to musi, aby bylo zdrave. A za kazde cviceni ma neco slibeno a kdyz zacne fnukat, tak povidam, at mysli na tu odmenu. Jako mne se v praci take po zmince o rocnich odmenach pracuje lepe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
15.4.19 08:26

@alena36 Jak jako vyhrožuješ, že napíšeš logopedce, že končíte. Tohle když jsi mu řekla, byla velká chyba. To by bylo jeho vítězství. Proto to bojkotuje. Musí prostě pochopit, že je to potřeba a že to děláš pro něj. Můžeš ho namotivovat tak, že písmeno R už jste zvládli, i když se mu to taky zdálo hodně těžké a nesplnitelné. A můžeš mu klidně říct, že Ř už často netrvá tak dlouho, když už umí to R. Nám tohle řekla jako motivaci přímo logopedka. A můžeš ho povzbudit, že čím víc teď bude makat, tím dřív se te logopedie zbaví. Pokud by stále kňoural, tak bych řekla, že to prostě musí trénovat a basta. A že přes to vlak nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.4.19 08:28

@alena36 no super, neres, co je moc. Uvidis, ze mu to pujde lepe. Je to ubijejici pro oba, potrebuje nejak pomoci motivovat a kdyz mu pomuze mobil, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.4.19 08:30

@alena36 jo a bud vdecna, ze slysi alespon na mobil. Mas deti, ktere v tomto veku nenalakas jiz na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
15.4.19 08:32

@MartinaIrena kupodivu zatím jediné, co na něj platí, je to, že končíme u logopedky. Asi někde ve skrytu duše ani on nechce přestat, ale není schopen překonat svou lenost. Stokrát jsem už řekla, že to nedělá pro mně, ale pro sebe a to, že až se to naučí bude konce, to říkám poslední rok…už fakt nevím.

A ten mobil…už má slíbeno 1000 Kč za výstupní papír - motivace 0, takže myslím, že u mobilu by to vydrželo pár dní. On navíc je děsně netrpělivej a neumí čekat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.4.19 08:38

@alena36 a tak co kratkodobejsi odmeny? Kdyz budes cely tyden pekne cvicit, dame o vikendu akvapark… Pripadne jeste kratsi, za po odcviceni si muzes byt o 10 minut dele na mobilu, dame spolu nejakou hru, pojedeme na kolo… Cokoli. Ja jsem na pozitivni motivaci vyrostla, takze mam pro ni vetsi pochopeni nez pro zakazy. Jsem docela prisny rodic, ale beru si za ukol detem pomoci s tim, cim potrebuji. A pokud je to pomoci jim prekonat nejakou nechut, tak premyslim, jak to udelat. Jak pomoc jim neco prekonat, ne jak je z pozice moci donutit s nechuti neco udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
15.4.19 09:14

A nebo ho nechat byt. Trápili jsme se stejně. Pak jsem na pár dní odjela a nikdo s ním netrénoval. Světe div se, asi z té úlevy, že nemusí, naskočilo r i ř samo po několika dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
15.4.19 09:19

My hrajeme kámen nůžky papír kdo prohraje musí předvést to co se zrovna učí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
15.4.19 12:25

@alena36 Já tě chápu. Taky jsme s tím u syna bojovali. Naproti tomu dcera byla úplně v pohodě a bavilo jí to. Taky je ale velice trpělivá, tak logicky ji ta logopedka víc chválila. Kdežto syn je netrpělivý, takže ho pořád musela vracet k tématu a byl to fakt očistec. My ale chodili v pěti letech. A někdy na něj opravdu neplatilo nic jiného, než že jsem zavelela naprosto pevným hlasem, že to prostě dělat bude a přes to ten vlak nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
17.4.19 20:43

U nás pomáhá (např. když se dítku nechce dělat domácí úkol) říct, že je to jeho starost - ono dostane 5, ono to nebude umět, ono bude mít průšvih ve škole… Tady bych synkovi řekla, že on nebude umět vyslovit ř. S logopedkou bych se domluvila, že jednu pravidelnou návštěvu vynecháme, aby viděl, že to s ukončením logopedie myslím vážně, pokud se nebude snažit ;) No a když se nenaučí ř teď, tak třeba později bude mít větší motivaci, až bude chtít sám. Já se naučila „r“ pár týdnů před maturitou, po 3 návštěvách logopedie (předtím jsem tdnkovala a tdaktodovala až do 3. třídy bez úspěchu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí