Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Bubla_Bučková píše:
To je hroznýopět si potvrzuju řešení : jedináček
Musíš mít větší rozdíl mezi dětmi, já mám 6 let a je to pohodicka ![]()
Se zakladatelkou soucitim ale neporadím bohužel. Dítě bylo problematicky už před tím, sourozenec to jen vygradoval. Dětský psycholog? ![]()
@Evvcaa a co zkusit na par hodin tu skolku? Mel by jasny program. To co popisujes je silene a neda se to dlouhodobe vydrzet.
Přijde mi to na poruchu autistického spektra. Náš ji má a vše se vygradovalo narozením mladšího. Problém s novým oblečením, cizí lidé, nové věci. Nesnášel pláč malého, n MLdšího jsem se bála šáhnou, byl to děs, raději nevzpomínat.
Omlouvám se za ot, ale opravdu nikdy nepochopím, proč je nutné mít děti tak blízko u sebe
pokud jsi si jistá, že je starší psychicky v pořádku, tak bych přitvrdila, je neuvěřitelně rozmazlený. Při dalším hysteráku by šel pod sprchu, ono by ho to přešlo. Domluvy a podobné věci evidentně k ničemu nejsou, tak to asi musí pochopit jinak, tohle bych mu tedy netrpěla.
Ty kráso, měla bych co dělat, abych se udržela. To je určitě na psychologa, teda to jsem ještě neslyšela, chtěla bych vidět na vlastní oči jak to vše zvládáš, protože já mám dvě holky a když to srovnám s vámi, tak mám lažo plážo a celý den se valím v posteli…uff.
Neporadím jak na něj, jen sem si opět díky tobě uvědomila jaká mám zlatíčka. Ach jo, pevné nervy přeji
![]()
@veria píše:
@terien
Prece aby si “vyhrály”ne, já to taky nechápu.
Tak ono to bude asi půl na půl… Ale velká šance vytáhnout si toho černýho Petra a chudák ten tříleták…a ten malý nikdy už nepozná tu výhradnost miminky. Já jsem hrozná plačka, tohle je pro mě hrozný ![]()
Tak ironické poznámky o tom, že si neměla pořizovat děti blízko sebe, zakladatelce rozhodně nepomůžou..
zkusila bych dobrého psychologa.. asi se jedná i o období vzdoru, coz by ho melo prejit? jsi statecna- urcite to bude lepsi, az budou oba trochu vetsi a starsi pujde do skolky.. drzim palce!
@Bubla_Bučková píše:Žádný půl na půl, 90 ku 10, že to bude peklo. Nedělá to dobrotu.
Tak ono to bude asi půl na půl… Ale velká šance vytáhnout si toho černýho Petra a chudák ten tříleták…a ten malý nikdy už nepozná tu výhradnost miminky. Já jsem hrozná plačka, tohle je pro mě hrozný
@terien ale ale tohle není žádný extrém. Já mám kluky blízko, tohle je ještě dobrý. Tady je špatně něco jiného. Šla bych za psychologem a když bude vše ok dala do školky a přitvrdila na režimu dle rad psychologa. Doma se už nejspíš nudí. A taky bych se (pokud to jde) vybodla na práci, alespoň dočasně.
Myslím že bys měla přitvrdit. Mám podobně vzteklé dítě. Naštěstí se to vůči mladšímu sourozenci neprojevuje. Každopádně neexistuje, aby někoho bil. Jakýkoliv náznak, že to chce zkusit potlačuju. Záchvaty vzteku řeším podle situace. Zjistila jsem, že nejúčinnější je nechat ho o samotě vyvztekat. Počkat až ho to přejde. Nedávno mi zalezl v krámě řvoucí pod regál. Tak jsem ho tam nechala, oběhla obchod, nakoupila a po 10min. se vrátila. To už byl v klidu a dobrovolně vylezl. Jakékoli vysvětlování v probíhajícím amoku nemá smysl, akorát se to zhoršuje.
@veria píše:
Musíš mít větší rozdíl mezi dětmi, já mám 6 let a je to pohodicka
Se zakladatelkou soucitim ale neporadím bohužel. Dítě bylo problematicky už před tím, sourozenec to jen vygradoval. Dětský psycholog?
Tak ono to není jen o věkovém rozdílu. Moji kluci jsou od sebe o 2 a čtvrt roku, začátek byl sice náročný, ale teda tohle co popisuje zakladatelka to je fakt hrůza. Můj starší se taky neuměl zabavit sám, takže jsem mu u kojení vždy musela něco nachystat a dávat mu instrukce co má dělat- např. poskládat jednoduché puzzle, navléct korálky, postavit co nejvyšší komín z lega atd a u toho jsem se na něho dívala a chválila jak mu to hezky jde.:-) Když bylo nejhůř tak jsem mu třeba pustila Krtečka, prostě vždycky se to nějak dalo zvládnout. Ale tohle co popisuje zakladatelka bych už teda radši probrala s dětským psychologem, taky mi to připadá tak trochu autisticky…
@Bubla_Bučková píše:
Tak ono to bude asi půl na půl… Ale velká šance vytáhnout si toho černýho Petra a chudák ten tříleták…a ten malý nikdy už nepozná tu výhradnost miminky. Já jsem hrozná plačka, tohle je pro mě hrozný
To už je holt osud toho druhyho sourozence. Zas má vše nějak lehčí, cestičku proslapanou… 5, 6let rozdíl je podle mne ideál, větší si už užil mamy, je už celkem samostatný a mama se muže věnovat víc malýmu - a to větší to už pochopí i když se taky nemůže zanedbavat to je jasný. Ale je to vše mnohem jednodušší. Nechtěla bych teď k miminu mít 2-3 lety to by mne kleplo ![]()