Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to vzdor,
u nás od 15 m doteď a horsi se to ( teď 21m)
já na to nijak nereaguji, pokud to je venku, kvůli toho, že třeba jsem z hřiště, tak max ho zvednu propnutyho do luku do kočárku a ať se klidně pose…😂 Když mě a chuť uhodit, tak mu silně chytnu předloktí a důrazně řeknu ne. Přestane, ale řve furt dal ![]()
Normální období vzdoru. Dcera sebou takhle flákla ve vaně, když jsem jí nechtěla dát šampon. No, nevěděla jsem jestli se mám smát nebo zachraňovat topící se dítě. Tentokrát jí to moc nevyšlo…
Zažívám to s ní už pár měsíců… nereaguju na to. Ideální je překročit a jít pryč ať nemá komu hrát divadlo.
@Sarusss píše:
Ahoj maminky, viděla jsem že se to tu hodněkrat řešilo, jen nemam úplně čas to pročítat vše. Je mozne, že má naše dítě vzdor v necelých 16.mesicich? Poslední asi tři dny sebou Tříská o zem, a to úplně na banální věci, jakoze mu třeba jen řeknu “pojď oblečeme ponozky” nebo “pojď půjdeme papat”, vytočí ho to úplně do modra, sedne na zem, pak se prevrati dozadu a svihne sebou o zem a tak tam leží a vzteká se a řve. Stejně tak jsme ho naštvala když jsem mu chtěla dat lžičku oběda. Ani se mnou ani sám, prostě ne. Napadly mě ještě zuby ale je až hnusný, působí až agresivně, fakt hodně vzteklý. Nejradši bych ho zchladila studenou sprchou, nereaguji nijak, nechám ho ať si řve, aby si nezvykal že řevem se něco vyřeší. Nevim ale, nedelam špatně? Jak se chováte vy?krásný den
Zkouší kde jsou hranice. Co může a co ne.
@Průzkumník píše:
Zkouší kde jsou hranice. Co může a co ne.
Konečně rozumný příspěvek, kohoute.
![]()
@mrav píše:
Konečně rozumný příspěvek, kohoute.![]()
Já umím věcí, jenom tady to žádná neví a neocení.
Koukej.