8,5 měsíce a neleze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
ED
65
24.7.05 13:45

8,5 měsíce a neleze

Ahoj všechny maminky,

chtěla bych se dozvědět, jestli nejsme jediní, kteří v osmi a půl měsících nelezou natož pak ještě nechodí. Náš syn Alex strašně rád všechno pozoruje, řučkama prozkoumává a to většinou z polohy na bříšku. Občas trošku povytáhne zadeček nahoru, ale o nějakém lezení či jiné aktivitě nemůže být řeč.
Na osmiměsíční kontrole nám doktorka řekla, že je to holt chlap a nikam nespěchá a že uvidíme co bude v 10 měsících. Ale když mě to někdy znervózvňuje, jak mi některé maminky popisují co ti jejich drobečkové už umí, jak sedí, stojí v postýlce a chodí. Některé na mě koukají jako kdybych měla opožděné dítě nebo že jsme nějak divní, když ještě nesedíme.

tak mi napiště prosím jaké máte zkušenosti, budu ráda

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5636
24.7.05 14:09

Evi,

chci te uklidnit, sice pripad Niky to neni, ta lezla v 7M a prvni samostatne krucky byly od 9M, ale i kdyby zacala o par mesicu pozdeji, nervozni bych nebyla, alespon by byl klid delsi dobu:-)

Kamaradky holcicka vsak v 10M rozhodne sama nesedela a ani se delsi dobu neudrzela, o lezeni ci pokusech o vstavani nemuze byt taky rec. Pak ji zamerne zacala vice stimulovat a asi v 11M zacala lezt a pak uz to slo strasne rychle, presne ve 13M zacala chodit a od te doby se nezastavi a je to mala hyperaktivka, opravdu neposedi ani minutku, snad ani u jidla ne:-)

Dalsi kamaradka ma ted dceru skoro 10M (za tyden) a ta sice sedi kdyz ji rodicove po:,–(i (sama to nesvede, nicmene se opravdu v sede sama udrzi a dlouho), ovsem snad se ani nepretaci, o plazeni ci lezeni nemuze byt ani rec … a taky se nikdo nezneklidnuje … teda rodicove vubec, jenom pani DR. by je hnala na rehabku, ovsem kamaradka je odolna a nechce se ji do toho. Holcicka je jinak uplne zlaticko, spokojena, stastna a rodice se ridi svou intuici a nechavaji ji jit vlastnim tempem … je taky docela drobounka, vypada tak na pul roku, i kdyz je samozrejme pohyblivejsi a vnimavejsi.

Takze relax, v 8,5M ma opravdu na vse casu dost!!! Nenech se znervoznit „sikovnejsimi“ detmi, kazde je jine a ma jine tempo, uvidis ze ve 2 letech nepoznas rozdil s rovesniky…

Hezky zbytek nedele preje

Sulanek a Nika dneska presne 2,5R

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
24.7.05 14:13

Evi, bud v pohode take jsem mela pocit, ze syn je jedine miminko, ktere jeste v 9 mesicich neleze, nesedi a nechodi, ale ted uz vim, ze urcite nebyl jediny…Kdyz mu bylo 9,5mesice tak behem jednoho tydne zacal lezt, sedl si a na zaver tydne si stoupl a zacal chodit okolo nabytku. Ted je mu rok a chodi za rucicku, obcas udela i krucek sam. Takze hlavne zadnej stres, kazdy mimi je jiny. Ja vzdycky rikala na namitky proc jeste ne-leze, ne-chodi, ne -sedi, on je zase chytrejsi :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
24.7.05 14:23

Ahoj Evi,

jsem v podobné situaci jako Ty,jen mojí Niki je už /zítra/ 11m a neleze.Samostatně sedí od 8m,přetáčí se jak o život,já tomu říkám válení sudů,ale lezení nikde.Dávala jsem tady taky diskusi a holky mě uklidnily,že opravdu každé mimi se vyvýjí svým tempem a není kam spěchat.Naše pediatrička byla s Niki na 10měs.prohlídce spokojená a sdělila mi,že mimi ani lézt nemusí,třeba začne rovnou capkat.
Já taky často slýchám „ona ještě neleze?“Už na to nereaguju a je to.
Vy máte s broučkem na všechno času dost,učitě to přijde.Já to taky už nějak tragicky neberu a nechávám to jen na ní.Musím ještě říct,že si toho relativního klidu ještě ráda užívám.Niki se pomalu začíná pohupovat na kolínkách,tak třeba…
Mějte se hezky a hlavní je,že jsou zdraví ne?
Ahoj Naďa a Niki 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
24.7.05 15:36

ahoj,
klídek.naše malá sice v deseti m seděla,když ji někdo po:,–(il,otočila se a toť vše.v 11m se začala sama posazovat,klekat si,za pár dnů lézt a stoupat si.těsně před rokem začla chodit okolo nábytku.teď je jí 13,5m a chodí za ruce,celý den je v pohybu.každé dítko je opravdu jiné a když není jiný problém než lenost tak buď v klidu,tvoje dr. by to poznala už dávno!my jsme ve stádiu,13m?to už chodí,ne?nechodí a znám plno dětí,které taky ne,mají čas do 18m.
luka a lenoch kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.05 17:13

Ahoj Evo,vůbec se tím nevzrušuj!!!Až začne lézt,tak budeš ráda,že to přišlo o chvilku později-teď tomu určitě nevěříš,ale v:,–(ila bych se,že tomu tak bude. Nám začala dcera lézt a chodit o hodně později než její vrstevníci,a já jsem opravdu TEĎ ráda,že to tak bylo.V roce a půl,když začala s chůzí,měla už tolik rozumu,že nebylo ani třeba uklízet kytky a jiné předměty z jejího dosahu.Jednou si je omrkla,já jí řekla co to je a že se s tím nehraje a bylo.A hlavně, opravdu o nic nepřišla.Teď se naběhá ažaž!!!Každý se vyvíjí po svém a člověk to má tak brát.A pokud vaše Dr.je klidná,tak ty se nenervuj a ostatní ať si lezou.My máme strašně podezřívavou Dr.,takže i když jsme se vešly do tabulek,co se vývoje hrubé motoriky týče,stejně nás pro jistotu poslala na neurologii.Tam jsme chodily asi 3/4 roku a v roce a půl,když začala dcera chodit a co se týče jemné motoriky dělala věci,které dělají děti ve dvou letech a mluvila v jednoduchých větách,nám řekli,že je vše v pořádku a už chodit nemusíme.Na jednu stranu je dobrý,že si nás ohlídali,ale myslím si,že to člověk na svém dítěti pozná,jestli se něco děje.Já jim to říkala od samého začátku,že se jí akorát nechce,protože má rozum a ví,že toho ještě nachodí:-)Někomu se hold vyvíjí rychleji hrubá motorika,jiným zase jemná a někdo krásně mluví-neznám dítě,které by bylo ve všech směrech tabulkové-většinou je někde předstih a jinde skluz.Měj se a užívej si chvíle pohody,které Ti ještě zbývají,protože až se Ti jednou rozleze,tak už ho nezastaviiiiiiiišššššš.Petra

• Citovat
  • Upravit
319
24.7.05 17:21

Ahoj holky,
můžu Vás úplně uklidnit a opravdu si Evi nedělej starosti.Náš Martínek(teď už jsou mu teda 3 roky)začal lézt až ve 20 měsících!!!Chodil od 14 měsíců,ale to jsem ho musela postavit a když spadnul,tak mlátil ručičkama do podlahy,aby ho někdo zvednul.Taky jsem slyšela ze všech stran,jaktooooo,že neleze,jaktooooo,že se sám nepo:,–(í,nepostaví....... :roll:
Teď je to pěkný zlobidlo a neposedí ani na chvilku.
A ještě-hledej v tom i ty dobrý stránky.Kam jsem ho po:,–(ila,tam jsem ho našla a neměli jsme ani jedny prošoupaný kolínka u kaťat. :lol:
Nech Alexe jak je,hlavně,že je v pohodě a zdráv!
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.05 19:02

lezení

Ahoj, moje nyní 17 m dcera v 8.5měsíci taky rozhodně nelezla, neplazila se ani si sama nesedla: byla jsem z toho dost nervozní, ale z dnešního pohledu musím říct, že doufám, že je úplně v pořádku.Lezení úplně přeskočila, což bylo pro mě dost náročné, protože cca v 10 měsících se přitahovala a stavěla o cokoliv do stoje a snažila se chodit, což ji moc nešlo, takže padala a já jsem ji musela pořád hlídat…Začala chodit cca v 12-13 m, a lézt v 14m. Takže hrubá motorika nic převratného,ale naopak bych řekla , že v jemné je trochu dál i teď víc mluví, než vrstevníci, co jsme potkali. Chápu, že je fakt náročné, zvlášť pokud se stýkáš s maminkami stejně starých dětí, pořád posloucht"ona ještě nechodí, neleze, to my už…", ale neboj, pokud je s ní pediatr spokojený, nebo není jiný důvod, proč by měl být nějaký problém, vše se dožene. Já jsem si taky říkala, já se snad nedožiju, až za mnou příjde do kuchyně… ale teď mám problémy ji chytat po bytě…
 SARA

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.7.05 18:37

Ahoj taky se pripojuji k diskuzi už mam 2.5 leteho synka,ale meli jsme stejny problem vubec nelezl,v 6m.uz sice sedel ,ale neumel se sam po:,–(it ani se mi neotacel taky jsem z toho byla vykulena kor,kdyz mi dr.relka,ze budeme chodit na rehabku to nam stejne nepomohlo.V 10m.zacal chodit a po 14 dnech i lest.A ted s odstupem casu ti muzu rict,ze to byla pohoda,ze nelezl,aspon jsem ho nikde nehonila jako kamosky.Ted cekame druhe mimi a docela se toho bojim az poleze.Takze uzivej pohody nez ti zacne litat.Ahoj

• Citovat
  • Upravit
112
25.7.05 22:17

Milá ED, neznepokojuj sa. Žijem na ulici, kde sme 3 maminy na MD a naše deti su vo veku od 10M po 2,5 roka. A teraz začnem porovnávať len tieto 4 deti. Matko má 10 M a stále iba sedí, ani náznakom sa neprejavil, že by chcel na tom v blízkej dobe niečo zmeniť - a na čo? Vždy je tam kde treba :) Terezka ma 17M a prvé kroky uplne sama urobila ako 7,5M!!! Nikto ju to neučil - skrátka chcela kráčať, tak kráčala. Moja Simonka v ohrádke chodila keď sa pridržala okraju v 9M, začala chodiť keď mala 11M. Môžem povedať, že spolu z nožičkami sa jej rozviazal aj jazýček a že ho má podrezaný… to všetci v okolí vedia. No a posledný Nikolas má 2,5 roka a jeho mama nám zo smiechom vravela, že prvé kroky urobil ako 14M a to tiež len preto, lebo chcel uchmatnúť zo stola rohlík. Dodnes sa neunúva veľa s chodením, ale ani z rozprávaním. Skrátka si ukáže a krikom si vydobíja svoje. A čo je najzaujímavejšie Nikolas je starší bráško čipernej Terezky, a ako vraví ich mama: Oboch som vychovala v jednej kuchyni a každý je iný....... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí