Hry s batoletem

7
24.7.05 00:14

Hry s batoletem.

Ahojky maminky ! Docela slouho jsem se na tyto stránky nedostala a koukám, že je tu mnoho zajímavých diskusí. Měla bych taky dotaz. Poraďte mi nějaké hry s 18 měsíčním klučíkem. Dochází mi fantazie. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
112
24.7.05 10:28

Ahoj, mám 18M dcérku, ktorá si vyžaduje byť stále v centre pozornosti. Hráme sa spolu „klasické“ hry - na schovávačku, vonku sa naháňame, čítame si z knižiek, no vždy keď mi dôjdu sily aj fantázia, zaberie spoločnosť druhých detí. Akonáhle ju dám hrať sa s detmi švagrinej tak mám určite „pokoj“ min. na hodinu. Úplne najradšej sa hrá s 8M sesternicou, spolu sedia v ohrádke a vzájomne sa ponúkajú hryzátkami. Myslím si že ak by si mala možnosť dať svojeho chlapčeka do detského kolektívu mohol by sa zabaviť rovnako dobre. No snáď Ti to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
24.7.05 21:34

Videla jsem ted na plavani nekolik moc peknych knizek pro hry s malymi detmi a musim rict, ze kdyz jsem je procitala, tak jsem nasla spoustu inspirace a rozhodla jsem se je nakoupit, protoze taky obcas fakt uz taky nevim, cim bych syna zabavila :) Myslim, ze v kazdem vetsim knihkupectvi je najdes a urcite stoji za to. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.7.05 11:46

Já taky doporučuju knížku. Mám 12m holčičku, pomohla mi hrozně moc kniha 160 her a cvičení pro první tři roky života dítěte (nakl. Portál, Penny Warner). Je skvělá !! Hry jsou rozdělený pro děti od 0-6m, 6-9m, 9-12m…až do těch 3 let. Na tuhle knihu nedám dopustit.
Jinak mám taky knihu Hry pro maminky s dětmi pd J. Hanšpachové. Není taky špatná, spíš říkadla, hry s ručičkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
6.2.11 02:15

Obnovuju dost staré téma, protože se mi tu nic aktuálnějšího nepodařilo najít - kdyžtak mě prosím naveďte…
Mám pocit, že si s dcerou (20 měsíců) hrajem trochu jednostranně - samé vkládačky, pexeso, knížky, kreslení… zkrátka jen jemná motorika a „intelektuálština“, snad občas nějaká ta hudebně-taneční produkce:) Proto jsem chtěla poprosit o tipy na nějaké akčnější domácí hry. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
6.2.11 02:25

navlékání velkých korálků na tkaničky. Ale to je zase vlastně ta jemná motorika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.2.11 09:19

Hopsadlo, odrážedlo, míčky (malé, lehké, ať jsou škody co nejmenší=))
Majdu hodně baví „cvičení s Míšou“, je to teda děs :roll: ale ona už umí ty písničky i „zazpívat“ a pěkně napodobuje, jak ty děti tancujou.

Pro otrlejší rodiče vlastní hudební tvorba, pianko, bubínek, trubka… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
6.2.11 10:37

Tak mi mame 17ti mesicniho prcka a doma ho nejvice bavi jezdeni na odrazedle,prohlizeni knizek,a rad se kouka na cviceni s Misou a tancuje :)
Jinak malujeme,rikam pohadky,rikadla.....varime,stavime kostky,blbnem na posteli :) urcite se da vymyslet jeste spoustu jinych veci.ted me zrovna uz nic nenapada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
6.2.11 12:35

Právě, taky mám pocit, že se toho dá vymyslet spousta, ale nic mě nenapadá:)
Jde mi o hry s nějakými „pravidly“ - tedy ne úplně volné blbnutí. Abych ilustrovala, co mám na mysli: třeba napodobování chůze zvířat (slon, kočka, klokan, had…) na pokyn, rychlé střídání zvířat atd.
Cvičení s Míšou je něco v TV? Nemáme… Jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
6.2.11 14:17

Cviceni s Misou vypada tak,ze zenska-Misa zpiva pisnicky se skupinkou deti a u toho tancuji…nevim jestli to davaji nekde v TV,ale ja si to ztahla z netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
6.2.11 14:17

Aha, díky, mrknu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
7.2.11 12:20

Mám taky 18ti měsíční holčičku a děláme spolu tohle: malujeme voskovkama, prohlížíme knížky a říkáme si u toho zvuky zvířátek, stavíme kostičky a různé stavebnice, „vaříme“ s nádobím, koukáme na pohádky, tancujeme, hrajeme si na pejsky (lezeme po bytě po čtyřech a u toho štěkáme a honíme se), kutálíme si, kopeme si s míčem, jezdí na odrážedle.......je toho spousta :) Pak se teď naučila hodně napodobovat, tak se učíme říkanky - třeba umí mi na ruce udělat Vařila myška kašičku, Paci paci, ťuká si na nožičku a u toho musím říkat Otloukej mi kováříčku, zpívám Táto, mámo v komoře je myš a ona doplňuje některá slova.....a to jí hrozně baví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veruska.ie
1.4.13 12:26

Ja mam 10mesicniho syna a hrajeme ruzne hry, treba mu stavim kostky a ho bavi je borit, nebo roztahnu nohy a on pres ne preleza a ted jsem i zkusila vec s boruvkami…Vzala jsem si jednu boruvku, ukazala ji malemu, dala do dlane a prehodila z jedne ruky do druhe nekolikrat (delala jsem to pomalu), pak jsem ruce zavrela a zeptala se syna, kde boruvka je…vzdy ji nasel a mel z toho velkou radost, ze ji pak mohl spapat…Takhle se i sam nakrmi, takze si trenuje uchop a dat prstiky do pusinky a vydrzi u toho dlouho :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML