Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
náš lumpík-3 roky,má angínu a bere Penicilin.Problém je v tom,že se bojí kakat,protože má to kadění po ATB hrozně „ostrý“ a jeho bolí prdelka.Bojí se zatlačit a hrozně pláče.Teď už nekakal 3 dny.Dávám mu jogurt Activii,jablíčko a snažím se,aby hodně pil,aby ho to tak trochu projímalo.Už nechce ani jíst,aby na ten záchod nemusel.Včera měl „stříknuto“ i ve slipkách,ale pořád říká,že se mu nechce.Bojím se,aby to nedržel a aby ještě nedostal slepák. ![]()
Neumíte mi někdo poradit co s tím?Jak ho donutit,aby se vykakal?
Díky za rady,pa Lenka
ahoj,
naše malá(13m),když brala atb tak nám naše dr. napsala sirup nutrolin,který napravuje střevní mikrofloru a nežádoucí účinky atb.takže my pak s kakáním neměly vůbec žádný problém.zkus se na to zeptat?jinak na zácpu jsou ještě dobrý švestky(kompot,jogurt,šťáva).brzké uzdravení přeje
luka
Ahoj luko,stále jsme nekakali,ale díky za tip.Na ten sirup se určitě poptám,jen mi,prosím ještě napiš výrobce a jestli je to jen na předpis.A jmenuje se to přesně Nutrolin???
Díky pa L.
Ahoj,
my jsme tenhle sirup taky použili při ATB, a při střevních potížích. Jmenuje se Nutrolin-B, je bez předpisu a stojí něco kolem 80,–Kč. Jo výrobce je Cipla ltd., jestli ti to něco řekne. Je na něm uvedeno cituji: při poruchách zažívání, při a po léčbě antibiotiky, navozuje biologickou rovnováhu v zažívacím traktu, doplnuje chybějící vitamíny skupiny B. Nám moc pomohl, tak at jste taky brzo vpořádku. ![]()
Iriss+2svišti
Ahoj Iriss,
díky,hned zítra ho koupím.Snad pomůže.Stále stávkujeme s kakáním,už jsem fakt zoufalá. ![]()
Pa L.
Ahoj Lejlo,
a baští ti malej normálně, nebo mín, nebo dokonce málo. Jestli toho moc nesní tak třeba taky proto nepotřebuje jít na ten záchod. Myslím, že ten jogurt, ovoce je moc dobrej nápad a určitě to zabere. Jinak u nás vždy fungovala sugesce, že když mamka prostě řekne, že ten krémíček pomůže tak tomu malej věří a říká, že je to hned lepší. Takže mi všechno mažeme, občas ještě i prdelku. Tak se brzo uzdravte. ![]()
Iriss + 2svišti
ahoj,
irris mě s odpovědí předběhla a napsala to všechno za mě!brzké uzdravení.
luka
Ahoj holky,
tak jsem koupila Nutrolin a uvidíme.Zatím jsme se pod pohrůžkou nemocnice a řezání bříška dostali k malýmu bobíku.On už má právě docela rozum a ví,že když bude papat,tak bude muset i kakat,tak radši ani moc nejí,protože při kakání ho bolí prdelka.Ale má úplně tvrdý bříško,takže to tam někde je.
Pořád ho cpu jogurtama a ovocem,snad už se to prolomí.
Jinak moc díky,zítra jedeme na kontrolu,tak už nám snad ATB vy:,–(í a vše se vrátí do normálu. ![]()
Pa L.