Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosim o rady.
Mala, 8 mesicu, chytla minuly tyden horecky a zacaly rust dalsi zuby. Prvni zoubky zvladla jen s prujmem, ale ted je na zabiti.
Nechce si hrat, porad pisti, vynucuje si dudlika a non stop pozornost. Kdyz usne a dam ji do postylky je za 5min vzhuru, takze klidne hodinu houpu na rukach, aby se vyspala.
Je to tim, ze je po nemoci jeste slaba? Nebo dvojky zuby vic boli?
Je to náročné, ale patří to k miminkům a dětem obecně, když jim není dobře jsou protivné, vydrž a buď o to víc láskyplná, miminku není dobře a potřebuje tě ![]()
Gabi, 8 měsíční dítě opravdu nemůže a neumí být zlé. To přijde jen tobě. Opravdu spíš miminko trápí bolest. Představ si, že tě neustále bolí v puse zuby ( mně se prořezával moudrák, to bylo šílené). Má takové období. naše malá je taky občas náročná. Zkus na ní pořád pohlížet jako na bezbranného tvora, kterého trápí asi nějaká bolest, nebo možná i strach. Neumí to dát jinak najevo. Ty a táta jste jediní, kde může hledat útěchu. Podle mne to zase časem přejde.
Ono to přejde, neboj. Tak jí nehoupej v náručí rovnou si k ní lehni třeba bude spát klidněji. A hlavně nebuď nervní, vycítí to s tebe a bude to ještě horší. Přes den choďte ven čerstvý vzduch udělá dobře oběma ![]()
@Gabi91 co nějaký šátek nebo nosítko? jinak
vydrž, to přejde.
Ona „trpi“, ma bolesti, neni ji dobre. me kdyz boli fest zuby, tak taky nejsem rozhodne prijemna a to jsem slusne vychovana a znam spolecenske zasady a pravidla chovani. miminko neni svazovano zadnou moralkou, tudiz se chova, jak se citi a v tomto pripade se citi zle, tak tomu dava pruchod.
@Gabi91 miminko za to nemuze, nedela to schvalne. Musis zatnout zuby a dat ji vse co potrebuje. Ona te miluje a vidi v tobe vsechno a taky ceka, ze ji pomuzes od vseho ![]()
@Gabi91 Nedělá to schválně, miminko na rozdíl od nás dospělých zlé být neumí… Prostě tohle období se musí vydržet ![]()
@Gabi91
Má bolení, trpí. Buď shovívavá a trpělivá.
Až to bolení přejde, tak se ti odmění obejmutím a pusou ![]()