9. měsíc - nutit k pití?

Anonymní
23.10.12 12:01

9 měsíc nutit k pití ?

Ahojky maminky,
chtěla bych vědět Váš názor. Malé bude 9 měsíců, je kojená, stravu dostává ráno jogurt+ovoce, oběd masozeleninový příkrm, odpol banán, večer kaši + ovoce. po každém jídle dokojuju, vyžaduje to. Ale jsou to jediné tekutiny které mi vypije. Tak se chci zeptat, jestli jí to stačí, já mám pořád zafixované, že kdyby měla žízeň tak si řekne, tak jak když byla plně kojená. Ale když vidím jak jiné děti vypijou i dvě flašky čaje za den. Ona vypije tak 40ml max. A já se přiznám, že na něj dost zapomínám :oops:. Když jí ho podám, tak se napije vždy, ale jen napoprvé, pak jí to koutkem teče ven, takže když sme venku nejsem nadšená, je pak mokrá. Jak poznám jestli je to tím, že neumí pít nebo to prostě nechce? :think: myslíte, že jí to kojení stačí? Většinou ale kojím po 2-3hod, vychází to akorát na to jídlo, jinak ne, pokud si neřekne. Tak stačí jí to? co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
941
23.10.12 12:06

Pokud ju často kojíš i po jídle, mělo by to stačit. nebo zkus po lžičkách nebo jinej cumel od flašky, nemá třeba moc velkou díru u cumla že ji to teče ven? musíš zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
23.10.12 12:16

Říká se, že od 9-10 měsíce přestává kojení jako tekutina stačit. A je dobré, aby dítě vypilo asi 200 ml už jiné tekutiny. Kvůli přijímání pevné stravy, nevím kolik ti malá sní za den třeba chleba, rohlík, křupky, zkrátka pevné stravy a pak potom mají děti žízen a kvůli toho by měly vypít minimálně ten jeden hrníček. Ale my máme problém stejný, ono kojené děti tento problém mívají často :think: ´. My máme deset měsíců a malý vypije půl hrnku a někdy třičtvrtě a víc do něj taky nedostanu :|, a 4 x denně kojím pořád. Četla jsem, že voda je i v příkrmech zeleninových, + v kaši je něco v přesnídavce taky..takže aspoň tak. A jinak se můžou dělat takovým dětem polívky a tak..mě to moc malý, ale taky nejí..takže to je těžký :x Ale prý se kolem roku většina dětí hezky rozpije tak doufám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.12 12:28

@AnitAma chleba ani rohlíky ještě nedávám, nemá zuby. Takže jí přesně to co píšu + sušenky safari někdy, ale to sní tak 3denně + někdy dám 3 do jablka apod… a to jí dám právě většinou zapít a vypije mi tak 10-20ml… No a myslíte teda, že i kdyby měla žízeň, tak se neozve?

@AdaNaty No, cucek má avent do půl roku pití taky moc nedala tak sme přešli na takový ten na učení orvnou. Ale pije úplně stejně jedno jestli je to cucek, nebo ten náustek. Ale zkusím teda koupit ještě jiný na učení…

• Citovat
  • Upravit
1257
23.10.12 12:41

Jestli nedáváte ještě moc pevné stravy, tak myslím, že to není zas tak hrozné. Já se pořád snažím mu to nabízet co nejvíc..můj malý se moc ozvat neumí..jen párkát se mi stalo že měl žízen po kaši a já nevěděla proč řve, pak sem mu dala napít a byl klid. :) A mi začal víc pít právě z učícícch hrnečků nebo i jednoho obyčejného pítka, a z flašek s dudlíkem nevypil skoro nic.. Mu stačilo kedyž mu to víc teklo z toho pítka a samo a byl spokojený, ale jak říkám taky toho moc nevypije..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
23.10.12 12:45

Ahoj, já myslím, že v tom věku už by měla pít i něco jiného než jenom mléko. Jednak kvůli tekutinám a taky kvůli samotnému návyku pít. Mě teda kluci pili málo a sami by si neřekli, musela jsem nabízet. A to už měli kojení třeba jenom 3× za den. Takže já bych určitě často nabízela a taky zkusila postupně omezovat dokojování po jídle, napřed po jednom jídle, až si zvykne tak po dalším. A místo toho po jídle dala napít. ale ne jen po jídle, častěji přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.10.12 12:55

Dcera v tomhle věku měla kojení ráno a večer a pár cucnutí v poledne, k tomu tak 10ml čaje/vody. Dr. mi řekla, že z každého jídla mám počítat 75% tekutin, takže byla jakž takž na hranici. A čůrá dostatečně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.10.12 13:08

Jestli po každém jídle kojíš a nevadí ti to, tak to stačí. oni ty tabulky, že od 9-10. měsíce mají vypít 200ml počítají s průměrnm dítětem, které je v tomto věku už kojeno 2-3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.12 17:25

@micelinka jj, myslím že čůrá dost. Těch 6 bude mít…

@Lama Lama nn, mě to vůbec nevadí. Když tak počítám vychází mi 7-8kojení za den… :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová