Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chci se zeptat, jakou dávku UM dáváte svým 6.měs. dětem. Já do ted kojila a vypil ode mě max. 130ml (po zvážení), spíš teda míň, ale kojení jsem musela ze zdrav. důvodu zrušit a ted dávám UM + začínám s příkrmy. Na balení píšou ale většinou o hoodně větší dávku, která se má ale dávat zase míňkrát denně. Mám tedy dávat např. 150ml po 3 hodinách 8× denně nebo spíše dvojnásobnou dávku ale jen 4× denně? Prosím o Vaše rady, jinak můj syn má 7,5kg a 6 měs. pro orientaci. Díky
Tak ja bych udelala tu vetsi davku a pockala bych si kolik vypije… Vybodni se na krabici.
Muj má 5 měsíců..na obale píšou 200ml..dávám 180ml a někdy ani to nevypije..nebudu ho zbytečně přepíjet, stejně by to vyzvracel
Ja prestala kojit v peti mesicich…a mala mi nikdy vic jak 90 ml UM naraz nevypila..neresila sem..davala jsem ji tolik kolik chtela + prikrmy
Já mu dávám ted 150ml každý 3h, tak nevím, jestli mu nemám dát víc, aby zas třeba vydržel víc dýl? To asi musím vyzkoušet že..ale zase z něj nechci mít tlouštíka, ted je takovej hezky akorát mi každej říká ![]()
Já krmím každé 3,5-4 h…dávám 180ml.. v noci spí v kuse..od pul deváté do šesti.
Má 4m a 9 dní..na poslední kontrole ve 3 měsících měl 4900g a 58 cm..ale to byl jen kojený..pak jsme najeli na UM a ted nevím kolik váží..jdem na převážení v pátek tak uvidíme jak mu chutná..váhu doma nemám takže nemužu říct.
No tak já zkusím dát asi víc, ta moje dávka 150ml je asi fakt málo, není už napsaná ani na UM 2. A je fakt, že prcek mi trochu zafňuká, když to vypije, tak má možná ještě hlad. Zkusím dát víc a třeba to vypije a vydrží i dýl, takhle krmim každý 3 hodiny jak ve dne tak i v noci. A to při kojení teda vydržel dýl!
Hele, ono je to hodne individualni. Me taky v te dobe vypil maly 150ml, jeste mesic pred tim vypil 180ml. Ted jako rocni vic jak tech 150ml neda.
Ale kdyz pises, ze ti fnuka… tak chce mozna vic. Ja bych ho teda netrapila a vyzkousela dat vic. Proste udelej jednu davku vetsi a uvidis kolik ti vypije.
Maminky potrebuji poradi, jak casto za den davate 7m. diteti UM a kolik ml? Davam hned rano 210ml, dop. presnidavku,odp.napr.maso,pak UM a vecer kasi vic mleka nechce
Poradte mi prosim.Mam 7m. dceru a odmita jist UM.Tak ji davam pouze 2krat, hned rano 210mi a pred vecerni kasi. Jinak davam dopol. presnidavku a odpol.napr.maso se zeleninou. Predem dekuji za rady
Zapomela jsem napsat to nejdulezitejsi, jestli si myslite ze to staci:-)
Ahoj. Mám holčičku bude mít 7 měsíců. Jsme na UM od 3 měsíců. Ráno mlíčko jako snídaně, pak ovocná přesnidávka, pak oběd maso-zelenininový příkrm, a pak ještě tak 2× mlíčko, někdy kaše. Ale kaši většinou nedávám, prý nemá žádný výživový význam a mlíčko malou zasytí úplně stejně jako kaše. Má mlíčko moc ráda. Dávám taky těch 210ml.
Než jsme začali s příkrmy, tak jsem dávala počet porcí mléka podle tabulky na krabici.
Jinak u doktorky jsem se teď ptala a říkala, že tak to je v pořádku, jak dávám, doporučila ještě přídávat piškoty a bilí jogurt, ale ten malé nechutná, tak místo něj dávám zatím mlíčko.
Jaké dáváš malé mlíčko? Některá umělá mlíčka mají prý nahořklou chuť, tak jí možná proto nechutná. Já dávám Hami.