Noční kojení - dotazy

405
21.10.12 20:38

noční kojení - dotazy

Prosím vás o radu :)
mám roční dítě a už od pátku (tj. deset nocí) nekojím v noci. Malý se ale pořád budí, většinou stačí ho přikrýt, pustit kolotoč a spí dál, jindy si popláče, ale ne moc dlouho. Ráda bych se zeptala, jestli se vám děti přestaly budit a kdy asi. A druhý dotaz - ráno kojím vždy kolem páté hodiny, není to brzo? pak ještě usne tak na hodinu a půl někdy na dvě.
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
21.10.12 20:42

Starší se v noci budí někdy do teď. Nědy spí celou noc. Prostě období. Mladší nekojím v noci už několik měsíců, busí se na něco dodnes denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
21.10.12 20:44

Jak máš staré dítě?
já jsem stáhla kojení přes den a teď kojím max 4× - ráno kolem šesté-sedmé, večer v cca sedm a jednou nebo dvakrát v noci - tam jsou časy různě. když jsem kojila víc, tak jsem se nevyspala vůbec, takže jsem si řekla max dvakrát a když je to první až po půlnoci, tak jsem ráda. ale budí se mi. budí se i když už je to nějakou dobu, co jsem to zavedla. doufám právě v plné odstavení, takže si ráda přečtu, jaký úspěch měli ostatní.

aha tak oprava- už čtu, že je roční :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101584
21.10.12 20:47

@lucie1980 Já v noci kojila ještě v cca roce a půl, možná ještě později, ale odboural si to tak nějak sám a postupně… najednou začal stačit dudlíček a postupně se i přestal budit, nevím v nějakých 20 měsících, cca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.12 21:10

Moje rocni holcicka se budi v noci na kojeni 3-4 x (nekdy i vic..). Nic jineho ji neuklidni jenom prso :? Odstavit ji uplne nechci, ale nocni vstavani mne uplne vyzdimava :( taky uvitam jakoukoliv radu jak nocni vstavani odbourat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
21.10.12 21:24

@Saroya @rezetovad mě sice noční kojení moc nevadilo, ale aby v roce vstával co hodinu a půl, to se mi zdálo moc. Tak jsem přestala dávat a ono to fungovalo. Čekala jsem půlhodinové scény a nic takového se nedělo. Plakal maximálně deset minut, většinou ani to ne. Ale jak už jsem psala, stále se budí, tak uvidíme, kdy přestane :)
Přes den kojím taky čtyřikrát. Ráno kolem té páté, pak kolem sedmé (to se mi nechce ještě vstávat, tak kojím vleže v posteli místo snídaně), pak na dopolední spaní a pak až před spaním večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101584
21.10.12 21:26
@Jana206 píše:
Nechápu tuto diskuzi, to má být „rada“ nebo pochlubení se :nevim: Docela zásadní by bylo uvést věk dítěte.

No, mě přijde věta:
mám roční dítě a…

celkem věk určující :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.10.12 21:29
@j.a.n.i1 píše:
No, mě přijde věta:
mám roční dítě a…celkem věk určující :think:

Já jsem si to napřed špatně přečetla, potom jsem si to přečetla znovu a proto jsem svůj příspěvek smazala :kytka:
Bylo napsáno na oranžové liště nahoře, že je příspěvek úspěšně smazán, tak nechápu, jak server mohl dovolit, abys na něj napsala reakci :kytka: :nevim:

U ročního dítěte už mi tento postup tak „drsný“ nepřijde.
Myslela jsem si, že jde o malého kojence - několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405

@j.a.n.i1 :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629

@j.a.n.i1 já to taky přehlídla, asi nějaká slepá skvrna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101584
21.10.12 21:31

@Jana206 Ony jsou ty prodlevy někdy celkem dlouhé :-)

EDIT: myslím serveru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
21.10.12 21:36

Nehádejte se :lol:
zatím díky za zkušenosti, uvidím jak se to u nás bude vyvíjet dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
21.10.12 21:43

Moje zkušenost: ve 13 měsících jsem přestala kojit, teď je nám 16 měsíců, ale mlíčko 1 x za noc u nás být musí, jinak je hroznej řev, většinou je to kolem 5. hodiny, někdy až ráno. Jelikož malej vždycky po mlíčku usne, a chrní třeba do půl devátý, neřeším to, vždycky u nás všechno přešlo samo, tak pevně doufám, že to přejde do dubna, než budem mít další mimi. Jinak nevím co budu dělat :) Já bych to u ročního asi ještě úplně neřešila, ale já jsem měkká!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.10.12 21:49

@lucie1980 já jsem to tak dělala stejně. Nakojila jsem až nad ránem a hotovo, malý si zvykl. V 5 hod. určitě není brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.10.12 21:52

@rezetovad důsledně - prostě v noci nedat, vzít klidně k sobě do postele, pomazlit a nic více, bude se pár dní vztekat, ale opravdu to nejde se nechat zlikvidovat nočním kojením. Přes den bych kojila podle chuti miminka, ale taky ne tak, že bych dovolila, aby mi sahalo pod tričko apod. - nastavit mantinely. Já jsem tak kojila do 2 a čtvrt roku, kdy jsem odstavovala pro další těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová