Noční kojení - dotazy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
21.10.12 21:55

Už asi 3 týdny v noci nekojim, už jsem neměla sílu, klouby mě bolely, celý den jsem byla jak matoha, tak jsem řekla dost. První noc jsem ho uhoupala na ruce, druhou seděla u postýlky a držela syna za ruku, třetí noc už stačilo jenom natáhnout ruku do postýlky, čtvrtou noc prospal. Teď se budí 1-2 v noci, dostane čaj, napije se a spí dál :kytka: Někdy je první ranní kojení v 5 ráno, někdy až v 6, poznám to tak, že ho čaj neuspokojí a pláče :kytka:

Příspěvek upraven 21.10.12 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.12 21:56

@Lili5 ja uz pres den nekojim, mala si po prsu pres den nevzdychne-nema cas, ale ty noci jsou silene. Kdyby si jenom pofnukala, ale ona breci opravdu hodne, splha po postylce, pere se se mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
21.10.12 22:00

Tak u nás to kojením nebylo. Musel z toho vyrůst a hlavně mu vyrůst všechny zuby. U nás v 80ti procentech převažují noci kdy se budí a volá „máma, mamí, maminko“ někdy jsou i noci kdy je třeba i 2 hodiny vzhůru, ale to jsem přikládala k tomu, že se mu v tu dobru prořezávali dolní špičáky. Už mi to ani nepřijde, že nespím víc jak 3 hodiny v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
21.10.12 22:02
@Lili5 píše:
@rezetovad důsledně - prostě v noci nedat, vzít klidně k sobě do postele, pomazlit a nic více, bude se pár dní vztekat, ale opravdu to nejde se nechat zlikvidovat nočním kojením.

Tak tohle je věc názoru, já třeba raději nakojila, neb jsem věděla, že se napije, pustí a je za minutu tuhý… než si ho tahat do postele a nevyspat se pak pořádně po zbytek noci.
Ale co se osvědčilo mě, poslat tam tatínka :mrgreen: z toho mlíčko nekouká a šlo to, to jsem dělala, pokud mi přišlo, že se budí moc brzo od posledního kojení, hlavně tedy v první půlce noci, to byl přítel ještě vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.10.12 22:08

@j.a.n.i1 u nás taky byl na noční pomoc použit tatínek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.12 22:08

@j.a.n.i1 prave jsem tady psala na podobne diskuzi, ze muj manzel rozhodne netouzi s malou stravit prorvanou noc. V tydnu chodi do prace a vikend si chce pospat - samozrejme ze ho ani rano nebudim.Snad to nejak zvladneme sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
21.10.12 22:17

V 9mesicich jsem nocni kojeni vypustila uplne, budila se i desetkrat za noc, ze zvyku. Prvni noc jsem nakojila pred spanim, pri kazdem vzbuzeni jsem pohladila, prikryla, kdyz bylo nejhur pochovala, az do rana, kdy jsem nakojila pred snidani. Druha noc uz se vzbudila jen trikrat, od treti noci doted spi celou noc, 19-7. Kojim pred spanim a pred snidani. Ohromne spokojena ja i dcera, nyni desetimesicni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
21.10.12 22:18

@rezetovad Takhle, je jasný, že je to vaše věc… ale pochybuju, že ty po tom toužíš a že máš šanci si některé dny v týdnu pospat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.12 22:24

@j.a.n.i1 manzel to bere tak, ze si muzu jit s malou lehnout odpoledne kdyz spi, ale ja pres den nedokazu spat kdyz nemam ulkizeno a navareno. Hold, kazdy manzel je z jineho testa - nekdy bohuzel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
22.10.12 10:04

Tak dnešní noc byla kvalitní, malý se budil asi každou půl hodinu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
22.10.12 10:51

Tak my máme právě taky strašné noci. dnes dvě hodiny řevu od 4.30, kdy už měl ráno. přestal slintat, tak nevím, ale na zuby to netipuju, i když možné to samozřejmě je. mě to kojení vysává a nespaní samozřejmě ještě víc. chvíli po tom, co jsem to v noci snížila na max 4× tak sám spontánně pár nocí prospal s většími intervaly, ale máme to buzení už zase zpět. takže číst, jak miminko během tří dní pochopilo a od té doby spí od sedmi do sedmi :! :,( to u nás prostě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
22.10.12 21:04

@Saroya od sedmi do sedmi? tak to je u nás scifi. a dnes to asi taky nebude žádný med, kňoural už od odpoledního spánku a uspávala jsem půl hodiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
22.10.12 21:37

Já bych taky na 13.měsících ráda ukončila noční stravu, i kvůli zubům, Bára už jich má 12. Jenže právě plakala i kvůli přořezávání, teď má už 3.den rýmu… Je to čekání na godota a nechci ji nechat moc řvát, vím že to docela umí vydržet. A navíc konec nočního bude nejspíš znamenat konec kojení vůbec a je mi to skoro líto. Přes den kojím už jen vyjímečně. Taky občas využiju tatínka, a asi budu muset přitlačit na pilu, když ten můj může spát do 8.30 (bídák :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
22.10.12 21:43

@lucie1980
To od sedmi do sedmi bylo asi na me. :mrgreen:
Mimochodem, sama jsem tu zakladala pred casem diskusi na podobne tema, a jedna maminka tam dala pekny a zajimavy odkaz na clanek o nocnim kojeni jako takovem, vcetne asi 10 ruznych postupu, jak s tim prestat. Velmi doporucuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
23.10.12 10:15

@Mimunka já už v noci kojit přestala, jen jsem psala, že se malý stále budí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová