Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Martula Anys Ahoj v novém roce. Tak jaké byly u vás vánoce s Anetkou? Co dostala Anetka hezkého pod stromeček?
A co u vás jinak nového? Co Anetka už umí? A jaký má jídelníček, co už všechno papá?
Ahoj omlouvam se, ze pisu az po takove dobe nesel nam intrnet. Vanoce byli krasne moc jsme si je uzily. Anetka toho mela hodne hlavne obleceni, hracky a bazen na leto.Uz si sama sedne, leze po ctyrech pouze pozadu a kdyz se o neco chytne, tak chvilicku stoji.Je to strasny drak.Uz jsme meli i dva urazy. Jednou to byla boule a po druhy modrina porad se o neco boucha do hlavy. A jak se mate vy? Jake byli Vanoce? Jo a jinak basti porad to same krome rohlicku a sem tam nejakou sladkost od babicek. Vcera jsme byli u doktorky, mala vazi 10kg a meri 78cm. ![]()
@Martula Anys Ahoj. Myslela jsem na vás jestli jste v pořádku, zdraví atak, jsem moc ráda, že si se ozvala a že jste v pohodě.
Tak u nás byly vánoce taky krásné, děcka si je užili a Terezka prospala. Ona je pořád velký spáč a hlavně je ráda v klidu ve svojí postýlce.
Tak to je Anetka už moc šikovná holčička. Terezka už se taky začíná snažit, ale moc času na učení nemá, když většinu času prospinka a prolenoší.
Tak my papáme taky pořád stejně a křupe piškotky, to jí jde hezky. Ale už se těším až jí po roce začnu dávat i něco jiného.
Terezka váží necelých 8 kg a měřila 68, ale to bylo v 6 měsících, tak možná už má nějaký centimetr navíc, ale asi moc ne, podle oblečení, to je jí ještě dobré.
Ale Anetka je teda dlouhá. A jak to máte s kočárkem, vejde se v pohodě?
Jeste se do kocarku zatim vejde, ale uz je to jen tak, tak. Planuji, ze az nebude takova zima tak ytahnu karku.Tak to mas dobry, ze Terezka takhle spinka alespon si taky ty odpocines. Anetka byla taky spac tak do pul roku a pak se to obratilo a ted spi tak 2h.Je hodne ziva, vsechno musi videt, osahat a ochutnat.Kdyz ji neco vezmu, tak se strasne rozciluje
Nejradeji chodim ven to mam jistotu, ze se ji v kocarku nic nestane, kdyz ji mam porad na ocich.Doma samozrejme taky, ale vsechno se uhlidat neda pady atd.
@Martula Anys Tak zatím to dobré mám, že tak spinká, ale vím, že už je to otázka jen nějakého měsíce, možná už jen dní, takže " odpočívám" a čerpám síly, než se to změní.
Tak já jsem měla u druhého ohrádku, takovou velkou, aby tam měl prostor na hračky a nahraní, na čas to bylo dobré řešení, bezpečné. No a Terezku tam taky začnu dávat. Ona pro tak malé děti stačí chvilinka a hned je neštěstí. Ale to víš pádům se úpně vyhnout nedá.
A co je to ta karka? Kárka vím, co je, ale určitě to není, to v čem chceš Anetku vozit.
A jak to máte s pitím? Kolik Anetka vypije čajíčku?
Dávám 120ml Hipp BIO a na noc 150ml, když se v noci probudí tak 90ml stačí a spinká dál. Oblbnutí čajem u nás nefunguje ![]()
Ahoj holky, ráda bych se zeptala zkušenějších - synovi bude za týden 6 měs. a už tak měsíc se budí v noci co hodinu, hodinu a půl. plne kojeny. nevedela jsem co se deje.byli jsme mezitim i v poradne a dle dr.to zuby nejsou a prospívá dobře - 64 cm, 7 kg. ted mozna má už víc. a že to tak děti prostě v tomto věku mají a že mám vydržet. ale jako měsíc v kuse skoro nespat, to opravdu nejde. přitom prso v noci jen žužlal. tak jsem začala dávat kašičky - nic, beze změny. tak jsem přes den zavedla po kojení UM - Nutrilon, HIPP odmítal, ale BEBU od Nestlé pije - z flašky a i přes den se zdá být již klidnější. večer jsem UM zkoušela dát jen jednou, ale zase beze změny - furt se stále budil.pred 2 dny jsem zkusila i tzv. vyřvávací metodu - 2 hodiny brečel a nic, pak jsem k němu sedla a držela mu ručičky, protože s nima furt házel a do 10 min.spal - 2 hodiny v kuse…tak jsem si řekla, že budu muset znovu zavinovat.tak druhou noc zavinuju, ale jen do tetra pleny, takže se mi z ní stejně vyboxuje, ale zdá se mi to lepší. včera večer po koupání jsem nakojila cca v 18.30,pak spal do 21.30-sem tam nějake lehke probuzení, ale hned zas usnul. znovu jsem nakojila a pak opet usnul.ale často jsem ho musela zavinovat znovu a držet ručky v klidu.ve 2.30 jsem kojila znovu, jsem si řekla, že nechci nejak rychle prijit o mleko a v noci je prece stimulace nejvetsi. no a pak v 5.30 znovu. a po 6 uz byl vzhuru. ale pro me celkem uz klidnejsi noc, ale probouzel se myslim skoro stejne, ale uklidnila jsem ho tim zavinutim. zažily jste taky něco podobného, příp. jak jste to vyřešily, a že jsem zavedla UM snad nevadí ne? nevím jinak, jak na klidné noci:-( do poradny jdeme za týden…
Ahoj ja jsem teda bohuzel kojila jen do 2m.Ale treba mas nejake slabsi mlicko ja bych asi normalne kojila a pred spanim dala UM. A pak by jsi vedela jestli to je hlady nebo ne.Me se obcas stalo, ze mala se vzbudila a plakala, vubec jsem nemohla prijit na to proc byla nakrmena,prebalena.Kdyz jsem ji dala ruku, tak prestala plakat. Nakonec me napadlo ji dat k sobe moji nocni kosilku nebo proste cokoliv co jsem mela na sobe.Mala se k tomu pritulila a usla.Tak je mozne, ze te chce mit u sebe. Tohle zabralo. Jinak asi neporadim.Kdyz se to nezlepsi, tak bych se jeste poradila s doktorkou.
Tak nam potom kdyztak dej vedet nejake pozitivni zpravy, at jsme chytrejsi ![]()
Anetka vypije 200ml.caje nekdy i min. O te ohradce uvazuji uz docela dlouho je to dobra vec.Ale je taky asi docela draha. Karku udelame rovnou z kocarku, nebo nevim jak se tomu rika jinak ja rikam karka
, golfky budeme pouivat az bude mala vetsi.
@Martula Anys dr mi rika at davam kasicku pred spanim a at jinak plne kojim a mam vydrzet… noo jak jsem psala. je to uz mesic a nic. kasicku davam pred koupanim, po koupani odmita. a nespi stejne. takze dr mi moc nepomuze
Tak dej pred spanim UM a uvidis treba jen 15Oml. Jinak nevim co poradit
@Martula Anys já jsem právě vyčetla, že by měla Terezka vypít UM tak jak pije + 400 ml tekutin. Ona právě vypije tak těch 150 ml čaje a i to jsem ráda, že vůbec vypije.
Aha, ty asi myslíš sportovní nástavec. Jako, že vyměníš hlubokou korbičku za tu sportovní.
Tak nás stála ohrádka kolem asi 1100 kč. Pokud ti nevadí použitá, tak tu bys mohla pořídit kolem 500 kč a myslím, že i v dobrém stavu, to se tak neopotřebuje. Hlavně, aby ti v ní chtěla být, aspoň nějakou dobu, aby to nebyla pak zbytečná investice.
@Martula Anys a myslis, ze nejdriv nakojit a pak dat UM? me vetsinou u kojeni usne vecer, tak jestli ho pak treba vzbudit aby si dal flasku…
No podle toho kolik vypije mlicka z kojeni.Ale to asi nevis vid? Ja bych zkusila dat jen UM podle davkovani jak je uvedeno na kazde krsbici u UM. Preji vam klidnou noc ![]()