Dávkování UM 6měsíčnímu dítěti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.12.12 20:59

Ja mam porad nejake zdravotni problemy nejak se me drzi. Akorad v tehu bylo vse ok nastesti. Uvidim co nam rekne doktorka, neda se nic delat.Ja od porodu taky nejak dlouho nad vsim premyslim, ale uz je to o dost lepsi. Vporodnici za mnou chodili sestricky a pripominali mi, ze mam jit malou koupat.To neni vsechno bylo toho vic az jsem se stydela, ze mi vsechno vypadavalo z hlavy.To bylo hlavne unavou. Myslela jsem, ze to bude horsi, neni to az tak hrozny, tak ti pisu.To jsem asi mela napsat hned na zacatku:-)A ty malou koupes jak casto? Vcera jsme byli poprve ve vene spolu, to byl zazitek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
10.12.12 21:39

Tak to je dobře, že ti není tak hrozně, zrovna jsem na tebe myslela, jak ti asi je.
Tak to je smůla, že máš zdravotní problémy, ty dokážou člověku znepříjemnit pořádně život.
Tak s tou pamětí po porodu, já to měla i u druhého dítěte. U první holčičky jsem to nějak nepozorovala.
Tak jsem četla článek, že dítě začíná lozit v 10 měsících, tak to má Anetka ještě čas.
Nekoupu každý den. U chlapečka mi dr. říkala nekoupat každý den. Prý se u miminek, tak smívá nějaký ochranný film na pokožce a jsou pak náchylnější k nemocem. Nekoupala jsem ani první holčičku každý den.
Co se týká hygieny, tak já umývám neustále ruce. U miminka, které je v kočárku, to samozřejmě neřeším.
Nekoupu ani v nějakých pravidelných intervalech. Ani čas neřeším, jestli ráno, odpoledne nebo večer. Samozřejmě, když máme jít ven, tak jí předtím neokoupu.
Starší děti už koupu pravidelně, ale taky né každý den. Samozřejmě, ruce, obličej a zoubky se čistí každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.12 17:46

To si hodna, ze si na mne vcera myslela. Konecne to mam za sebou. A ty uz cistis zoubky i Terezce? Ja jsem je Anetce zkousela 2 krat cistit jak se na to bude tvarit a docela se ji to libilo, ale pravidelne ji je teda jeste necistim. Zacnu az bude mit vic zoubku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
12.12.12 08:48

Terezce zoubky ještě nečistím. Tak To je Anetka šikovná, že se nechá. Terezka by se určitě snažila kartáček snít, ona si myslí, že všechno je k jídlu.
A kdy plánuješ jít poprvé s Anetkou k zubaři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.12 15:07

Tak jsme dnes byli u doktorky, Anetka uz vazi 8,5kg a meri 68cm. Podle doktorky je vsechno v poradku. S tim lezenim mi rekla, ze uz by se pomalu mela snazit na 4 ctyry, ale ma jeste cas. Takze dalsi kontrola v 10m. A kdyby nahodou jeste nelezla, tak potom by nas cekaly rehabka. Akorad me trosku zarazilo, ze mi rekla at malou neposazuji, je to pry nebezpecne na pater.Tak ja nevim jak to udelat, kdyz chovam malou a sedim u toho, tak mala chce sedet na mne a iuz sedi i sama akorad z kdyz lezi tak si nesedne sama.Ja myslim, ze k zubari nas posle doktorka a kdyz ne, tak asi nejak po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
12.12.12 18:33

No k zubaři se má v 1 roce. U Filípka i Terezky je v té zdravotní kartě i karta k zubaři a první prohlídka je tam uvedena ve 12 měsících. U Káji jsem nic takového neměla a poprve jsme šli k zubaři ve 4 letech. A když byla u dětské doktorky v pěti letech na prohlídce, tak se akorát zeptala jestli chodíme k zubaři, řekla jsem, že ano a víc to neřešila.
S Filípem jsem ještě nebyla, on se nechtěl ani posadit u kadeřnice, aby ho ostříhala no hrůza, jak vyváděl, nakonec jsme ho neostřihali. Teď máme strojek a stříháme doma. Ale stím zubařem nevím, jak to udělat. Zatím má mišáky, tak to snad nevadí. Jen mám obavy jestli nám ho pak zaregistrují, aby stím nebyly nějaké problémy.
S tím sezením, tak to nevím, jak je. Jen co vím, tak, že se nemá dítě posazovat dřív, než samo sedí. Jenže někdy je to těžké. Tak já Terezku mám zatím v lehačce, posadím si ji jen na klín, když je po jídle, než si odříhne. V kočáru už jsem začala vozit v sedě, protože chtěla se dívat a ležet nechtěla. Teď už nechce ani sedět ani ležet, prostě se jí v kočárku nelíbí a já nevím proč.
Filípka jsem taky neposazovala, měl strašně rád lehačku, tak jsem to neřešila. V kočárku jsem ho začala vozit v sedě až začal sedět sám. Takže nebyl posazován, dokud neměl stabilní svoje sezení.
A Káju tu jsem posazovala hodně brzy, raději ani nebudu psát kolik jí bylo.
Jaký máš kočárek? Jsi s ním spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.12 20:13

Strihani vlasku se tolik nebojim, jsem kadernice, tak malou budu strihat ja:-)I kdyz to nemuzu vedet jak se mala bude chovat az na ni vytahnu nuzky…Ale tak urcite ke mne bude mit vetsi duveru nez u nekoho uplne jineho.No jsem na to zvedava. Kocarek nemam uplne novy, ale je moc krasny. Anetka je v nem moc spokojena.Kdyz jdeme ven, tak skoro vzdy usne do pul hodiny a pul hod. vydrzi spinkat. Takze ja jsem celkem spokojena az na ten kosik dole je dost malej. Znacka kocarku je CAMARELO, snad jsem ten nazev napsala dobre:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
12.12.12 21:18

No ten název kočárku si asi nenapsala správně. Zkoušela jsem ho najít na netu a nenašla jsem. Chtěla jsem se podívat jaký je.
Já mám kočárky 4.
První je kupovaný pro první holčičku. Je to hluboký kočárek ještě s tou taškou pro miminko a jde z něho udělat sporťák. Je to to takový poctivý kočárek pevný. Říkám mu zimní, protože na zimu je fakt perfektní. A koš dole je teda hodně velký.
Pak mám obyčejný golfáč.
Pak sportovní kočárek kupovaný pro Filípka.
No a abych těch kočárků neměla málo, tak jsem pro Terezku koupila nový. Je to hluboký kočár, vajíčko s adaptérem na připevnění k podvozku a sporťák. Na cestování do auta je zase dobrý, že je lehký. Ale otázkou je, jak dlouho vydrží. Sporťák je u něho hodně úzký, tak nevím, jak nám bude až Terezka bude větší. Dnes bych vybírala jinak, ale je to taky o ceně. Nechtěla jsem nic drahého, protože už další mimi není v plánu. No a v této ceně jsou kočárky téměř všechny stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
14.12.12 20:17

Ahoj, moc se omlouvám, ten název kočárku jsi napsala správně, to já jsem nějak spletla při hledání. Tak se omlouvám a doufám, že ses nenaštvala.
Je to hezký kočárek, ale ten košík se zdá malý, jak píšeš. Ale tak záleží jestli potřebuješ k něčemu velký, nebo ti stačí i malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.12 12:13

Nic se nedeje ja myslela, ze jsem to spatne napsala.Byla bych radci kdyby byl ten kosik vetsi.Sice se tam taska s nakupem vejde, ale mensi.To je pocasi no hruza, vcera jsem malem 2krat spadla jak to klouze.Dnes u nas prsi takze to budou drzko-pady:-) Jeste tu moc neudrzuji chodniky, takze to bude lidi na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
15.12.12 16:54

Tak pokud chodíš na nákupy s kočárkem, tak určitě by se ti hodil větší. Já když jsem kupovala kočárek pro Terezku, tak jsem se právě dívala i na to jaký je košík. No a bohužel jsem nějak nepřemýšlela nad tím sporťákem, že je tak úzký. Ale co jsem se teď dívala, tak ty trojkombinace vypadají všechny, že mají užší ty sporťáky. Ale na obrázku to možná klame.
Tak u nás prší a je nějakých 5 stupňů nad nulou, takže taje. Mrznout prý nemá, takže namrzat to nebude. Taky mě nedávno ujížděly nohy. Ale nejvíc jsem měla strach v těhotenství. Všude jsem si dávala pozor venku, v koupelně a nakonec jsem spadla na schodech doma vevnitř cca 1 měsíc před porodem, strašně jsem se lekla. Ale naštěstí v pohodě.
Tak si dávej hodně pozor a raděj nějakou procházku vynech, ať si nezkazíš vánoce.
A co Anetka je zdravá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.12.12 11:09

Anetka ma rymu, tak ji davam kapicky do nosu, kasel zatim nema.Ja kdyz jsem byla tehu, tak jsem se taky moc bala ze nekde upadnu. Zvladla jsem to bez urazu.Tak hlavne, ze se ti nic nestalo ani Terezce.To je zase dnes pocasi unavene. U nas leje jako z konve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
24.12.12 14:32

Ahoj Martula Anys.
Krásné prožití svátků vánočních a v Novém roce 2013 hodně štěstí a zdraví Tobě a Tvé rodině přeje Peťa s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.12 20:29

AHOJ PETO 77.Dekuji, Take Vam preji prijemne proziti svatku Vanocnich plne pohody a klidu. :hug: V Novem roce preji hodne zdravi, uspechu a lasky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.12 20:29

AHOJ PETO 77.Dekuji, Take Vam preji prijemne proziti svatku Vanocnich plne pohody a klidu. :hug: V Novem roce preji hodne zdravi, uspechu a lasky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová