Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Je to tak měsíc co my začaly celkem hodne padat vlasy. už jsem z toho docela naštastná nevím co stím jim vitamíny Biosil plus ale prijde mi ze to nejak nepomáhá
neznáte nejakou radu jak na to aby přestaly padat? díky za odpovědi. Já už opravdu nevím co stím
![]()
Jak je to dlouho, co jsi porodila? Kojíš?
Mně na podzim vždycky padají vlasy. Obzvlášť teď, když jsem porodila před čtvrt rokem a ještě k tomu kojím. Biosil taky beru, ale asi tělu chybí něco jiného, když nepomáhá.
Na jaře a na podzim vlasy padají vždy více. Udává se, že je to více jak 100 vlasů denně, tak zajít na kožní jinak B-komplex.
@P-Petula Ahoj, mě už padají vlasy dva roky, docela ve velkým a začali se mi objevovat kouty. Byla jsem na kožním kvůli tomu, ale protože mám vlasů pořád dost, nijak výrazn to neřeší. Dostala jsem Metionin v silnější koncetraci a zmírnilo se to jen málo. Používám Biosil a kupuji si kapky Bioaquanol H a U. Kapu 2× denně po měsící je vidět výdledek. Vlasy rostou rychleji a i se omezí vypadávání. Ale můžeš mít příčinu i někde jinde, jestli je to fakt výrazný, tak si zajdi na vyšetření na krev ![]()
Na kožním mě primářka říkala, že doplňky stravy nejsou špatný, ale víc pomůže šampon a vlasová kůra, které vyživí vyloženě vlasovou cibulku a umí jí stáhnout tak, aby vlasy tolika nepadaly. Mám ozkoušený Anastym.
@P-Petula Mě teda na vlasy funguje Panthenol 40mg, jsou to oranžové tabletky…
@Elilen píše:
Jak je to dlouho, co jsi porodila? Kojíš?Mně na podzim vždycky padají vlasy. Obzvlášť teď, když jsem porodila před čtvrt rokem a ještě k tomu kojím. Biosil taky beru, ale asi tělu chybí něco jiného, když nepomáhá.
jsem 21 měsicu po porodu. kojila jsem jen 3 mesíce vubec nevim cim by to mohlo být jestli je to tím podzimem nevim asi bych si mela zajit na to kožni
![]()
@j.a.n.i1 píše:
@P-Petula Mě teda na vlasy funguje Panthenol 40mg, jsou to oranžové tabletky…
a po jake dobe to asi zacalo fungovat? poznala jste to hned? a jak jsou cenove dostupne?
@P-Petula Ahojky mě taky hrozně padali vlasy a pomohla mi se ostříhat a taky arganonový olej který mi koupil manžel k Vánocům. Není to zrovna levná záležitost ale je to super věc i na nehty a taky mi to dost pomohlo na atopický ekzém. Vždy předtím než si jdu umýt hlavu si to vetřu do suchých vlasů zabalím do teplého ručníku a nechám min. 20 minut až půl hodiny působit. A ještě se zeptám jakl vlasy nosíš- rozpuštěné nebo v culíku? Já je nosila téměř pořád svázané a to je hrozně zatěžovalo a to byl i důvod toho padání - to mi přímo řekla kožařka.
Jen se zeptám kolik ti je…zhruba co 7 let (+- rok) se totiž obnovují vlasy (napřed strašně hodně padají..ale po pár měsících se to zlepší a pak sou vlasy jen lepší a lepší)tak si zkus spočítat jestli ti to zrovna nějak nevychází…jinak ten B-komplex je na vlasy opravdu dobrý ![]()
@Ninouš píše:
@P-Petula Ahojky mě taky hrozně padali vlasy a pomohla mi se ostříhat a taky arganonový olej který mi koupil manžel k Vánocům. Není to zrovna levná záležitost ale je to super věc i na nehty a taky mi to dost pomohlo na atopický ekzém. Vždy předtím než si jdu umýt hlavu si to vetřu do suchých vlasů zabalím do teplého ručníku a nechám min. 20 minut až půl hodiny působit. A ještě se zeptám jakl vlasy nosíš- rozpuštěné nebo v culíku? Já je nosila téměř pořád svázané a to je hrozně zatěžovalo a to byl i důvod toho padání - to mi přímo řekla kožařka.
no to taky muže byt duvod mít svazane vlasy já nosím culik porad protoze me to hodne obtezuje to padani vlasu
Ono vypadávání vlasů může způsobovat třeba i hormonální antikoncepce, problém se štítnou žlázou… Já mám vlasy do pasu. Mě vlasy padají tak normálně, ale jak jsou mega dlouhé, tak jsou hodně vidět
.
@P-Petula Jo mě to řekla přímo kožařka když jsem se s ní radila co a jak ohledně toho padání. Fakt mi pomohlo ostříhání se na mikádo (to jsem to musela nosit rozpuštěné) a neříkám že mi přestaly úplně padat ale dost se to tím zmírnilo. A co používám k tomu ten olej tak mám pocit že mi zhoustly
zkus to je to dobré i na pleť má to v sobě samé super věci právem tomu říkají marocké zlato ![]()
@P-Petula píše:
a po jake dobe to asi zacalo fungovat? poznala jste to hned? a jak jsou cenove dostupne?
Tak během 14 dnů a dostupné to je, stojí to nějak do 100,–