Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosim o radu jak na padani vlasu, konečky, celkovou obnovu vlasu…padaly mi už dřiv ale ted je to extrem..co si umyju vlasy tak se kouknu na dlaně tak chuchvalec vlasu…da se řict že už nemam skoro žadne vlasy…mam jich strašně malo a už važně nevim co stim, vyzkoušela jsem snad všechny připravky, olejičky, vodičky, šampony, kondicionery i masky a bez vysledku, jedina změna byla ta že jsem si je nabarvila a byl hned vidět rozdíl, zdrave konečky a ne suche a roztřepené, budu rada za každou radu děkuju…:(
Běž k lékaři. Pokud nejsi pár měsíců po porodu, tak potřebuješ aby lékař zjstil příčinu - může to být od hormonální poruch, přes velmi nevhodnou stravu (včetně příliš „zdravé“), chybějící vitamíni či minerály, po nějaká závažnější onemocněníů
@JankovaÁÝŘŘČÝ Pokud je to tak moc, tak je lekar na miste.
Me na podzim taky vice padaji vlasy, jakoby se po lete chtely obnovit. Ale mam to tak kazdorocne, nicmene porad mi jich dost zustava a pres zimu narostou nove. Pokud vidis, ze ti nove nerostou, muze jit o zdravotni problem a to bych nepodcenovala ![]()
Alopecie. Většina z nich neléčitelná. Hledej na googlu a zkus lékaře. Jenomže může být pozdě. Už to mají i malé děti.
Moje mamka měla padání vlasů ze stresu - nakupilo se nám úmrtí v rodině, dlouhodobá nemoc, práce, moje stěhování na VŠ a rozvod. Když se situace stabilizovala, stabilizovalo se i toto.
Mně začaly padat vlasy když jsem přibrala cca 10 kg, byla jsem u endokrinologa, zda to není poklesem estrogenu, ale prý nebylo, asi jen reagovaly na špatnou životosprávu.
Švagrový zas vypadaly po porodu, tam už to byl hormonální problém, měla i problémy se štítkou, nasadila se léčba a vše se postupně srovnalo.
@LaPaloma píše:
Alopecie. Většina z nich neléčitelná. Hledej na googlu a zkus lékaře. Jenomže může být pozdě. Už to mají i malé děti.
může to být milion důvodů a většina řešitelný.
A ne - nehledej na googlu, tam vždycky zjistíš že máš rakovinu a umřeš do měsíce.
Běž k lékaři.