Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak připravujete mlíčko Bebivita? Z návodu jsem pochopila, že jedna odměrka je na 35ml vody a že by se mělo mlíčko dát do části vody a pak dolit zbytkem. Dělám to po našem. Dám do lahvičky určené množství vody a pak nasypu mlíčko, protřepu a podávám. Mlíčko mi teda připadá, že je takové hutné, tak si nejsem jistá, jestli to dělám dobře. Jestli máte někdo zkušenosti, písněte mi prosím přípravu. Děkuji mocc ![]()
@drnda4 normálně jsem to dělala dle tabulky, na 110ml 3 odměrky. ohřála jsme vodu a nasypala UM a protřepala a ok ![]()
Bebivita má trochu odlišný dávkování než mlíka v čr. Ale jednou jsem to přepočítávala a vyšlo mi, že když budu používat odměrku českou (já mám z babylove), která je trochu menší a budu dávkovat stejně jako to babylove (nebo hami atp.)- 1odměrka/30ml vody, vychází to nastejno plus mínus. Nevím, jestli to říkám srozumitelně
Ale záleží, kolik mlíka děláš, třeba ti bude vyhovovat víc ten origoš způsob pro bebivitu, mně vyhovoval ten druhý, dělávala jsem najčastěji 200ml mlíka. Jo a přpravuju to jak ty, vodu, prášek, promíchat a šmitec.
Vidíš, to je taky způsob. Odměrku z babylavu mám taky. Používám totiž i toto mlíčko, ale právě jsem se dozvěděla, že v německu to vychází levněji, což je pravda a tak jsme pořídili bebivitu a malé chutná moc.
Holky mám ted bebivitu 3 náš malý pije 210 nutrilonu mám tmu teda taky udělat 210 vody a 7 pdměrek bebivity budu dávat českou odměrku z nutrilonu ![]()
jestli není třeba bebivita sytějsí nebo tak mm ji poprvé
Úplně v pohodě. Dcerka je na tomto mlíčku už půl roku a parádně prospívá a se zažíváním nemá žádný problém.
@banánice a byly jste na nem od zacatku? u maly zana zmena zatim se mi sama nevykala ![]()
@Snazilka2010
nene kojený 7 týdnů pak dlouho nutrilon a ted tuším od nového roku máme bebivitu a naprosto v pohodě
@banánice a za jak douho se vam to srovnalo? jako kdy zacala normalne kakat?
Úplně od začátku ne, asi od půli roku. Žádný problém jsme neměli a nemáme. Velká spokojenost
@Snazilka2010 žádný problém jsme neměli takže se nic nesrovnávalo
kakal normálně
@banánice aha ona prave po nutrilonu zbetonovana po ND to slo s mym mlikem, ted mame bebinu tak snad se to urovna
@Snazilka2010
tak snad jo našemu strašně chutná a upřímně ta cena je naprosto super