Opakovaná antibiotika a kojení

2
22.10.12 18:07

opakovane antibiotika a kojeni

Ahoj holcinky.Mam takov problem a moc prosim o radu.Za posledni 2 mesice uz mam poctvrte hnisavou anginu. v podstate jedna navazuje na druhou. doposud jsem brala atb penicilinoveho typu jako Augmentin a Amoclen
Zadny mi ale nezabralo a do par dnu angina zpet.Dnes jsem dostala Zinnat.Ten uz ke. mozno pri kojeni uzivat jen ze zavaznych duvodu. Doktorka na orl rikala, ze jsem oslabena a mela bych se dat dokopy a asi prestat kojit i kvuli tem atb. Pediatr zas rikal, ze kojit se zinnatem klidne muzu, jen mam davat mimi probiotika.Mimi jsou skoro 4 mesice a taky ted bere atb.cela rodina mela v krku hemofila. Takze ted nevim, zda kojit ci ne, kdyz me to dle orl mudr. Vycerpava. Malej je zavislak na prse, nechce dudla ani pit nutrilon, tak ani nevim, jak ho pripadne odstavit ci kojeni na cas brani atb omezit.Fakt nevim, co delat, jestli mu 4antibiotika za sebou neuskodi, i kdyz se teda pri kojeni muzou
A jak se mam z toho dostat ja???poradte prosim.mel jste nekdo podobny problem? omlouvam se za preklepy
Specham. Marketa zoufala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.10.12 18:44

Hm, těžko říct.. Já měla angínu v létě a po týdnu se mi vrátila.. Na tu druhou jsem taky brala Zinnat.. Stále hodně kojím.. Byla jsem na výtěru, tam se nic neukázalo, dr. říká to samé - tělo je oslabené kojením.. Tak zobu Mamavit, probiotika a do kafe si přidávám Melasu (prý je to zázrak) Jestli tě to uklidní, taky to byly dohromady má čtvrtá antibiotika - první hned po porodu (cucek v děloze), pak zánět prsu a 2× angína.. Ale moje je totální kojomila, takže pro mě konec kojení je naprosto nepředstavitelnej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.10.12 19:42

Dekuji moc za odpoved.muj je taky zavislacek. nechci ho prestat kojit.je mi to lito.tak asi budem pokracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
24.10.12 21:45

Já bych kojila dál, Zinnat se při kojení může podávat, pokud nezaberou peniciliny (což je i tvůj případ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.12.15 10:14

Ahoj chtěla bych oživit diskuzi :) zajímalo by mě vy co jste měli takhle při kojení více antibiotik jak jste prospívali? Já už mám 5× antibiotika dcera teď čerstvě 3 měsíce a přibrala co jsme odešli z nemocnice 1,5 kg. Vím, že je to málo a doktorce musím neustále vysvětlovat, že kojim tak jak mám.
Malá je plně kojena a mléka málo nemám, spíš by mě zajímalo jestli nemůže být problém s vyzivovou hodnotou mléka kvůli atb.
Poslední tři dny dostává ještě večer po kojení 70ml hippu a vypije ho naprosto s přehledem, ale hned jak doberu atb tak bych ho chtěla pokud možno vysadit, ale nevím jestli jí bude moje mléko stačit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.12.15 11:58

@neonka198 Pul kila za mesic neni zadna slava, ale ani tragedie. ATB pri kojeni muzou narusovat mikrofloru miminka, zhorsit vstrebavani zivin. Davas ji probiotika? Pokud mas dost mlika, nechapu ten vecerni dokrm.
Osobně mi ale jako naprosto šílený přijde pět ATB ta 3 měsíce. Jsou opravdu nutná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.12.15 22:44

@Svistice bohužel je :? Zánět v jizvě po císaři, záněty prsu a teď angína kterou jsem se snažila léčit bez atb, ale neúspěšně. Probiotika bereme obě. S příkrmy jsem začala teď na popud doktorky, aby mi vzhledem k atb lépe prospívala. Proto jí dávám jen na večer kdy nemá problém dal pokračovat v běžném režimu kojení jaký jsme měli do teď. Jen mi nikdo moc nebyl schopnej vysvětlit jestli může prospívat hůř kvůli těm atb, jediné co vim, že způsobují jinou chuť mléka a miminku pak nemusí chutnat a míň pije, ale dcerka pije furt stejně i když atb zrovna neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 08:49

Ahoj maminky, prosím vás o radu. :srdce:
mám (opět) zánět prsu a podruhé už beru antibiotika Zinnat 500 mg. Mám je na 10 dní a beru je teď už 9. den. Příznaky už téměř vymizely (klepu na dřevo!), teplotu od včera nemám, prsa už jen pobolívají.
Při pravním braní atb Zinnat, což bylo před cca půl rokem, jsem nepozorovala žádné výraznější problémy při kojení. Teď je všechno jinak. Malá přes den nevypije prakticky ani kapku, vše musím odstříkávat. Slušně pije akorát v noci, přičemž mám pocit, jako by jí to špatně šlo - musí několikrát pořádně zatáhnout, aby to pořádně teklo. Zatvrdliny jsem si žádné nenahmatala, odstříkávám (v teplé vaně) relativně v pohodě. Před kojením se také nahřívám. Prsa jsou akorát taková těžká, plná, no prostě je tam asi hodně toho mlíka. Odstříkávám jen do úlevy (nechci, aby se toho tvořilo pořád víc). Snažím se omezovat pití.
Mám jít kvůli tomu k doktorovi? Na kontrolu objednaná nejsem. Stalo se někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová