9 měsíční a bábovka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
23.4.16 11:45

@onajeblond může, osobně bych mu to nedávala - je to pro něj zcela zbytečné - jen cukry, tuky, výživa 0 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.4.16 11:55

@Verun83 podle nových doporučení naopak bílek už mezi 4-6.m. dávala jsem tak oběma už. A cukrovka je autoimunitní onemocnění ;)

@onajeblond nic mu to nejspíš neudělá, ale nedávala bych, na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.4.16 11:58

Domácí určitě může ochutnat. Nevysypala bych do ní teda sáček cukru, ale proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.4.16 12:04
@Verun83 píše:
No tak obecne, v babovce jsou cela vejce, bilek se smi od 12m, nekdo dava do babovky kravske mleko, to je doporucovano vyzivovymi poradci tak nejdriv ve dvou letech, cukr 9m mit taky nemusi. Na pestrost muze mit spousta druhu ovoce atd. Dle meho je to zbytecny. Ale kazdeho vec. Jen k zamysleni, proc maji cukrovku uz male deti… Mozna kvuli pestrosti v rannem veku

Bílek by se měl zavést mezi 4. a 6. měsícem nejlépe. Kravské mléko se ve zpracovaném stavu může - dítě ho nesmí pít samotné (pak zatěžuje ledviny), ale ve výrobcích, kde je trochu mléka, nebo v jogurtech není problém. A samotné je může začít pít už od 1 roku.

Cukrovky je několik druhů - některé jsou autoimunitní onemocnění, některé jsou způsobeny nadměrných zatěžováním slinivky (hromada cukru). Pokud tu bábovku dostane výjimečně, není problém. Jde o celkovou životosprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.4.16 12:14

Dámy, pro ty, které si stále budou mlet to, že cukrovka je autoimunitní. by bylo fajn, si o cukrovce něco načíst. jsou totiž typy 2. ten druhý, je právě způsobený především špatnou životosprávou a konzumací nadmíry cukru.

a to je i důvod, proč přibývá cukrovka typu 2. už u školních dětí, špatná životospráva, příliš cukru.

asi by se chtělo zamyslet víc, než vyplivnete něco v tom smyslu, že cukrovka je autoimunitní. ona totiž porucha autoimunity nevznikne jen tak sama o sobě, že jo…

http://lecbacukrovky.cz/…y-onemocneni

• Citovat
  • Upravit
Verun83
23.4.16 12:17
@dalmati píše:
Bílek by se měl zavést mezi 4. a 6. měsícem nejlépe. Kravské mléko se ve zpracovaném stavu může - dítě ho nesmí pít samotné (pak zatěžuje ledviny), ale ve výrobcích, kde je trochu mléka, nebo v jogurtech není problém. A samotné je může začít pít už od 1 roku.Cukrovky je několik druhů - některé jsou autoimunitní onemocnění, některé jsou způsobeny nadměrných zatěžováním slinivky (hromada cukru). Pokud tu bábovku dostane výjimečně, není problém. Jde o celkovou životosprávu.

ano, jde o stravovací návyky, ale tyhle zpestření cukrem od mimin nevede k ničemu dobrému. jak se ví, cukr je návykový. čím později ho ochutná, tím lépe. pro ty, co neví, že i cukr je návykový. ať si to vyhledají, je to známý fakt. a upřímně, mimino nepotřebuje žádné zpestření, právě protože ještě toho tolik neochutnalo. to jen my dospělí máme pocit, že to zpestření potřebuje.

• Citovat
  • Upravit
1185
23.4.16 12:22
@Verun83 píše:
Dámy, pro ty, které si stále budou mlet to, že cukrovka je autoimunitní. by bylo fajn, si o cukrovce něco načíst. jsou totiž typy 2. ten druhý, je právě způsobený především špatnou životosprávou a konzumací nadmíry cukru.

a to je i důvod, proč přibývá cukrovka typu 2. už u školních dětí, špatná životospráva, příliš cukru.

asi by se chtělo zamyslet víc, než vyplivnete něco v tom smyslu, že cukrovka je autoimunitní. ona totiž porucha autoimunity nevznikne jen tak sama o sobě, že jo…

Píšu, že je víc druhů :roll:. Sladkosti se mohou, ale s mírou. Osobní zkušenost je, že pokud dítě má přímo zakázané sladkosti, pak se jich při nejbližší příležitosti, kdy je rodič mimo dosah, nafutruje k prasknutí a udělá se mu blbě. Zatímco když v neděli ráno posnídá dejme tomu buchtu, tak si řekne něco ve smyslu: „Hm, buchta, nic zvláštního, dám si kousek a jdu dál.“ Jde o celkový postoj rodiny k jídlu jako takovému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.4.16 12:28

@dalmati to nebylo na tebe. a jo, já nejsem proti domácím buchtám, sama furt něco peču. ale tady se bavíme o 9m miminu.

• Citovat
  • Upravit
85549
23.4.16 12:56
@nozu píše:
@Verun83 jen upozorneni - cukrovka je autoimunitni onemocneni a v zadnem pripade neni zpusobena nadmernou konzumaci cukru!

Jo a na to jsi prisla jak? Cukr je obrovska zatez pro slinivku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85549
23.4.16 12:57
@Verun83 píše:

Aspon nekdo rozumny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
23.4.16 13:13

@blumen vetsina deti ma prave cukrovku 1. typu, ktera je zpusobena prave autoimunitni reakci organismu. Pisu z mobilu, tak jsem se nerozepisovala… vy se tady vsechny tvarite jako by byl cukr jed… ono to vsechno fakt neni cernobile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
23.4.16 13:14

Já bych taky dala určitě. A jen pro některé ostatní-nevím, proč se „dneska“ kolikrát až přehnaně řeší, co dítěti dát a nedat…Jasně, u některých potravit to chápu, ale abych pekla speciální bábovku z jiné mouky apod. než pro sebe, to mi přijd přehnané. Mě doktorka řekla, že v 10.měsících už dávat k jídlu to samé co nám (jen jasně bez uzenin, soli atd…), a mmch cukr je v přesnídávce, tak nevím, proč nedat kvůli cukru bábovu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
23.4.16 13:21

@misalin nevím co kupuješ za pesnídávky, ale já jsem v ní cukr nikdy neměla :think: řeší se to přehnaně, protože jsou školky/školy plné tlustých, alergických dětí. Mimo jiné. Ale jak tu padlo, je to každého věc, pokud ti to připadá v pohodě narvi do 10m dítěte svickovou a babovku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
23.4.16 13:22

Nedala bych. Cukr, bílá mouka, vejce, kravské mléko… Fakt ne. To není pro kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
23.4.16 13:25
@saadet píše:
@misalin nevím co kupuješ za pesnídávky, ale já jsem v ní cukr nikdy neměla :think: řeší se to přehnaně, protože jsou školky/školy plné tlustých, alergických dětí. Mimo jiné. Ale jak tu padlo, je to každého věc, pokud ti to připadá v pohodě narvi do 10m dítěte svickovou a babovku :roll:

Svíčkovou a bábovku v 10 měsících v pohodě jedl, ještě když mi to tak doporučí dr., tak proč ne? Moje babička mi vyprávělaa, jak 2-měsíčnímu miminu dávala uzenou polívku a jak mu šmakovala a žije i po 60 letech zdráv :-),i když zrovna tohle mi přijde dost extrém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí