9 měsíční a bábovka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85882
23.4.16 13:26
@nozu píše:
@blumen vetsina deti ma prave cukrovku 1. typu, ktera je zpusobena prave autoimunitni reakci organismu. Pisu z mobilu, tak jsem se nerozepisovala… vy se tady vsechny tvarite jako by byl cukr jed… ono to vsechno fakt neni cernobile.

Odbornici tvrdi neco jineho, jen se o tom moc nemluvi.

Kazdopadne neublizi mu to, ale nevidim duvod, mu to davat. 15 mesicni ji jeste nemela a dlouho mit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
23.4.16 13:33

@misalin díky bohu, že se to tak řeší. Bylo načase. Třeba konečně přestaneme vést evropské žebříčky rakoviny tlustého střeva, obezity, cukrovky a dětské obezity. Do teď se to neřešilo a také to české zdraví podle toho vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
23.4.16 13:51

@misalin Myslím, že ty matky, které odmítají dávat devítiměsíčnímu bábovku, by mu nedaly ani tu přesnídávku s cukrem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
23.4.16 13:53

@fenny To je asi fakt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
23.4.16 14:01

@onajeblond Může, ale není to pro něj nic divného, pokud se jedná o klasickou bábovku s cukrem a obyčejnou moukou. Navíc si zvykne na tento druh jídla a může se stát, že bude odmítat zeleninu nebo další zdravá jídla. Můj syn dostal alternativní bábovku až ve dvou letech. Obyčejné buchty skoro nepeču. I sladké se dá udělat tak, aby bylo zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
23.4.16 14:02
@Fjodorka píše:
@misalin díky bohu, že se to tak řeší. Bylo načase. Třeba konečně přestaneme vést evropské žebříčky rakoviny tlustého střeva, obezity, cukrovky a dětské obezity. Do teď se to neřešilo a také to české zdraví podle toho vypadá.

Souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
23.4.16 14:07
@misalin píše:
Já bych taky dala určitě. A jen pro některé ostatní-nevím, proč se „dneska“ kolikrát až přehnaně řeší, co dítěti dát a nedat…Jasně, u některých potravit to chápu, ale abych pekla speciální bábovku z jiné mouky apod. než pro sebe, to mi přijd přehnané. Mě doktorka řekla, že v 10.měsících už dávat k jídlu to samé co nám (jen jasně bez uzenin, soli atd…), a mmch cukr je v přesnídávce, tak nevím, proč nedat kvůli cukru bábovu :P

Proč jako jinou než pro sebe? 8o Já peču doma pouze alternativní buchty a jíme to všichni. Po obyčejných sladkých prasečinkách se nám nestýská. A s tou přesnídávkou máš pravdu, je v ní cukr, takže třeba můj malý ji vůbec nejedl - měl místo toho ovoce, bílý jogurt, neslazené kaše za alternativních druhů mouk. Pokud už jsem chtěla trochu sladit, stačilo kápnout trošku javorového sirupu.
Kdyby mi doktorka řekla, že mám dávat v deseti měsících dítěti to samé, co nám, tak jí rychle vyměním. :roll:
Navíc mě dostávají argumenty typu: „Za nás se to jedlo taky a jsme zdraví, dneska se to moc řeší!“ Naposledy jsem to slyšela od sousedky, která má cukrovku, prodělala rakovinu tlustého střeva a její syn je obézní. Ale ona si fakt (!) myslí, že jsou zdraví. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.4.16 14:10

Nema smysl nekoho presvedcovat. Vzdy se najde nekdo s omezenym pristupem, ze kdosi daval cosi uz 2mesicnimu a ono ejhle jeste zije. Bohuzel statisky jsou desny, ale koho to nezajima, ten to stejne resit nebude. Ono totiz nereseni je jednodusi, nez se nad tim zamyslet a hledat jine moznosti.

Btw, v zivote jsem nekoupila presnidavku, kde by byl pridany cukr, mam oci, cist taky umim a vse ma etikety.

• Citovat
  • Upravit
12156
23.4.16 14:13

@Verun83 no ono je to stejny, jako s tloušťkou, každá druhá se vymlouvá na zdr. důvody, ale že žere jak nezavřená…a žádný pohyb. Prostě ze vzduchu nikdo nepřibral :cert: ale to už je ot, se omlouvám, ale je to stejný princip jako „neřešení“ jídelníčku pro děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
23.4.16 14:14
@Verun83 píše:
ano, jde o stravovací návyky, ale tyhle zpestření cukrem od mimin nevede k ničemu dobrému. jak se ví, cukr je návykový. čím později ho ochutná, tím lépe. pro ty, co neví, že i cukr je návykový. ať si to vyhledají, je to známý fakt. a upřímně, mimino nepotřebuje žádné zpestření, právě protože ještě toho tolik neochutnalo. to jen my dospělí máme pocit, že to zpestření potřebuje.

Zcela souhlasím. Syn neměl do dvou let vůbec nic sladkého - kromě ovoce. A baštil, chutnalo mu. Když už chci dneska sladit, tak použiju alternativní přírodní sladidlo. Ale dneska mu jsou tři roky a sní bez problémů bílý kyselý živý jogurt bez ochucení, aniž by se dožadoval nějakého přislazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.16 14:15

Své devíti měsíční dceři jsem ochutnat dala zrovna před týdnem. Nevidím na tom nic špatného. Jen by mě zajímalo, co dávají třeba k večeři ty dámy, kterým vadí bílá mouka, vajíčka a mléko? Nerýpu jen bych se chtěla přiučit. Dcera se už kaše na večer nenají a tak ji dávám toustový chléb s pomazánkami z lučiny a různé nastrouhané zeleniny. Pokud vím celozrnné pečivo takhle malé děti nesmí už vůbec, tak co dát místo bílého pečiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
23.4.16 14:16

@marketa.k.7 co třeba ruzne zeleninove polevky?

Edit: ja osobne nemam nic proti bilemu pecivu v rozumne mire, sama dam chleba s lucinou nekdy k veceri a dnes i ochutnat tu babovku z hl mouky, ale susenky ji upecu treba ze spaldove a javoroveho sirupu ;) ale dceri je 22m..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
23.4.16 14:19

@saadet Neříkám, že by se neměl „řešit“ jídelníček dítěte, jen ne „přehnaně řešit“, s ohledem na věk. Abyste si nemysleli, necpu do svého 1,5 ročního syna bábovky a jiné buchty či sladkosti horem dolem, ale zrovna tu bábovku a domácí buchtu mu dávám. Čokoládu a jiné sladkosti zatím ještě dloho ne. Jí i bílý jogurt (jiný ne),klasické pečivo, ovoce, zeleninu…takže to není tak, že bych ho nevykala na přímo nezdravý jídelníček, jen si myslím, že od všecho trochu neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
23.4.16 14:20
@marketa.k.7 píše:
Své devíti měsíční dceři jsem ochutnat dala zrovna před týdnem. Nevidím na tom nic špatného. Jen by mě zajímalo, co dávají třeba k večeři ty dámy, kterým vadí bílá mouka, vajíčka a mléko? Nerýpu jen bych se chtěla přiučit. Dcera se už kaše na večer nenají a tak ji dávám toustový chléb s pomazánkami z lučiny a různé nastrouhané zeleniny. Pokud vím celozrnné pečivo takhle malé děti nesmí už vůbec, tak co dát místo bílého pečiva?

Zeleninové polévky, saláty z vařené zeleniny např. s kouskem vajíčka, kaše z alternativních druhů mouk (pohankové, jáhlové apod.) - ty opravdu zasytí a jsou zdravé.
Pokud už jsem chtěla dávat pečivo, upekla jsem ho doma z alternativních mouk a bez soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
23.4.16 14:22

Kojenci bych nedala. Pecu obcas dvoulete ze spaldove mouky a davam min cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí