9 měsíční a bábovka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12156
23.4.16 14:25

@misalin ano, ale je dost rozdil mezi 9m a tvym 18m…ja jsem psala ze taky dceri dam chleba a ochutnat babovku, ale je ji 22m ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.16 14:30

Ano na to jsem také myslela dávat vařenou zeleninu ale má ji k obědu, vařím ji sama. To ji mám dát večer to samé co měla k obědu nebo dokonce vařit dvě jídla denně? Mám dvě děti a snažím si hodně věcí usnadnit a tak by se mi asi nechtělo dělat dvě teplé jídla denně, navíc teď když budeme trávit čas co nejdéle venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
23.4.16 15:21
@misalin píše:
@saadet Neříkám, že by se neměl „řešit“ jídelníček dítěte, jen ne „přehnaně řešit“, s ohledem na věk. Abyste si nemysleli, necpu do svého 1,5 ročního syna bábovky a jiné buchty či sladkosti horem dolem, ale zrovna tu bábovku a domácí buchtu mu dávám. Čokoládu a jiné sladkosti zatím ještě dloho ne. Jí i bílý jogurt (jiný ne),klasické pečivo, ovoce, zeleninu…takže to není tak, že bych ho nevykala na přímo nezdravý jídelníček, jen si myslím, že od všecho trochu neuškodí.

Moje řeč. Někdy mám u čtení diskuzí pocit, že pokud dám dítěti normální rohlík, tak jsem ho právě předurčila k doživotní obezitě. Přitom je všechno o příjmu a výdeji. Když mi děcko bude celý den lítat venku, tak mu dám ráno před tím klidně buchtu. Lepek zase není tak špatný, jako jeho pověst. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
23.4.16 15:25

@marketa.k.7
K večeři dávám krémové zeleninové polévky (brokolicová, špenátová, řepová, hrášková, mrkvová, cuketová, celerová, vývar - pořád to točím dokolečka. Vždy ji navařím na 2-3 dny a pak to jíme všichni (vy s manželem si ji můžete dosolit). A hotovo :-) Ale já to tak dělám, protože mi syn pečivo jíst nechce, tak nemám jinou možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.4.16 15:44
@saadet píše:
@misalin nevím co kupuješ za pesnídávky, ale já jsem v ní cukr nikdy neměla :think: řeší se to přehnaně, protože jsou školky/školy plné tlustých, alergických dětí. Mimo jiné. Ale jak tu padlo, je to každého věc, pokud ti to připadá v pohodě narvi do 10m dítěte svickovou a babovku :roll:

co je špatnýho na svíčkový pro desetiměsíční ditě? Vždyť je to rozvařená zelenina s kvalitním hovězím masem.

Bábovku bych takhle malýmu asi nedala, teda možná ždibeček, kdyby chtěl ochutnat. Spostu rodičů v tomhle věku už dítěti dává piškoty.

• Citovat
  • Upravit
12156
23.4.16 15:51

@lucenka tak pokud jen ve vodě rozvařiš zeleninu s hovězím masem a říkáš tomu svíčková, tak potom tuto směs 10m dítě klidně může ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.4.16 15:53
@saadet píše:
@lucenka tak pokud jen ve vodě rozvařiš zeleninu s hovězím masem a říkáš tomu svíčková, tak potom tuto směs 10m dítě klidně může ;)

tak já v pekáčku upeču zeleninu s masem a kořením. Pak tam dám trochu smetany. Nějak nevidím nic nevhodnýho pro 10 měsíční :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12156
23.4.16 15:58

@lucenka však v pohodě, každý má jiný názor ;) já jednak dělám svíčkovou jinak a složitěji a druhak zrovna v tvém receptu mi vadí ta smetana, plus předpokládám že to osolíš a nevím jaké a v jakém množství dáváš koeření. Prostě v 10m, ale i ve 13m jsem malé vařila zvlášť, ale jak píšu každý ať si dělá po svém. Já ani dnes nedám dceři vše co nám (míněno stejně upravené) a je ji 22m ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
23.4.16 15:59

Já bych devítiměsíčnímu taky bábovka nedala. Jako nic se mu určitě nestane a bude mu chutnat, ale proč začínat s cukrem tak brzo, je to zbytečné. V tomhle věku mi malá baštila k večeři kaše a nebo ty zeleninové polévky, které dělám doted(2,5roku),akorát jí k tomu dám kus pečiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.4.16 16:02

@saadet tak solit se může až po odebrání porce dítěti. A co je špatného na smetaně? V té době již dítě jí jogurt. A na koření taky nevidím nic špatnýho, je to přirozená věc vyskytující se v přírodě, ne žádné umělé směsy.

Kluk jedl od necelého roku prakticky všechno s námi a žádný následky na něm nepozoruju.

• Citovat
  • Upravit
6100
23.4.16 16:19

Já moc nepeču ani buchty u nás nejsou na denní pořádku. Ale když už tak nejvíc mi chutnaj klasický z bílé mouky, takový ty alternativy bez cukru neeee.
Já nechápu proč se to dnes tak hrotí. Dala bych tu bábovku klidně 7měsíční. Nevidím nic špatnýho na tom, že ochutná kousek bábovky. Nebo jí dostane občas k snídani.
Taky se doma necpem horem dolem cukrem, řekla bych že jíme zdravě.
Ono když se člověk ohlédne zpět v každé době bylo něco doporučováno něco zatracováno a to se průběžně mění. Tak proč prostě nejíst to co mi chutná a cítím se potom dobře.
Ono je spoustu dalších faktorů, které ovlivňují zdraví člověka a to je podle mě hlavně to se neosypat, když vidím dítě jíst rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12528
23.4.16 17:04

Tohle je zase diskuze a důvod, proč Emimino miluji, a zaroveň nenávidím :mrgreen: Na jedné straně zastánkyně zdravé výživy, odpůrkyně cukrů, které dítěti nic nedají (souhlas), na druhou stranu ty, které tvrdí, že když nezbouchne dítě půl bábovky denně, svět se nezboří (taky souhlas). Nicméně já se u těhle diskuzí vždy skvěle bavím, protože každý je přesvědčený o své pravdě, a přiznávám, že já bych se na takovouhle otázku nikdy neptal, protože se seběhnou obhájkyně obou táborů, a ta pravda zkrátka není nikde. Je to spíš o tom, čemu hodláme uvěřit. A v tomhle jsem rád, že nemám děti, protože orientovat se, filtrovat ty informace, výzkumy, diskuze. Nejenom tady na Emiminu, tady je normální, že každý říká něco jiného, ale guláš nastává v momentě, kdy se liší názory i „odborníků“, ať už pediatrů, expertů na zdravou výživu. To, co bylo včera zdravé, dnes škodí, a to, co včera škodilo, dnes tak škodlivé není.

Vlastně sem tenhle příspěvek píšu už poněkolikáté - jsem ročník 83 a v té době zdaleka nebylo tolik informací jako dnes. A zaplaťpánbůh, byť mi někdo argumentoval na zdejším fóru, že to je důvod, proč máme takový výskyt rakoviny, plochých nohou, takže dobře, že tu ten net je. Já si to nemyslím. Jasně, většina mamin tady si jede zlatou střední cestu a selský rozum, nicméně je dost těch, které jsou ze všeho hrozně vyplesknuté, všechno studují, řeší, a to zabírá hrozně moc času. Jo, já chápu snahu dát dětem to nejlepší, ale co to vlastně je? Je to to, co si myslí současná věda? Emimino? Ne, podle mě je to nejlepší to, co považuje za správné každá a jedinečná maminka (jo, klidně sem napíšu uzeniny a obarvená pitíčka pro dvouletý děti. Jasně že to není zdravé, ale věřte, že jsou maminky, které nějakou výživu vůbec neřeší). A naopak není nic horšího, když se začnou maminky z opačných názorů přesvědčovat, jak to ta druhá dělá špatně, potažmo jak je úplně blbá.. Takže já bych se na bábovku tady neptal, protože diskuze na dětskou výživu, očkování, věru/nevěru končí flamem většinou.

P. S. Vzpomněl jsem si na Ecce Homo Homolka a na tu scénu z úvodu, jak jí ty buřty doma, ačkoliv si je chtěli opéct v lese na ohni. Jasně, film. Ti malí kluci ve filmu jsou Petr a Matěj Formanovi a v době natáčení jim bylo 5 let ;)Z toho by se dnes některé maminky opupínkovaly, pro některé je zase vrchol hřešení rohlík z bílé mouky. Když mi bylo 5, bydleli jsme na opačné straně obce, na jiné, než byl obchod. A než maminka se mnou v kočáře dojela domů (celou cestu byla taška s nákupem vedle mě), ukousal jsem u všech rohlíků špičky :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.04.16 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.4.16 17:15

Bábovku bych dala az po 1 roku a jen kousek. Ne se najíst. Proste jen na chuť. Je to humus, cukr, mouka, tuk a vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
23.4.16 17:17

@Ploskutáček :potlesk: Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie