Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, synovi bylo 6. kvetna 9 mesicu. Uz jsem docela nervozni, protoze skoro nic nedela. Jedine co mu jde, je to ze se otaci z briska na zada. A i to zacal delat dost pozde, protoze uplne nesnasel byt na brisku, strasne plakal, kdyz se nahodou otocil na brisko. Porad cekam kdy se zacne plazit a porad nic. Natahuje nozicky, ze cekam kdy se konecne odrazi, ale zatim marne, zatim se otaci jenom dokola. Zjistila jsem, ze nema potrebu se plazit, protoze se vsude dokutali. Uz nevim jak ho motivovat, aby se zacal plazit. Detska doktorka rikala, ze je zatim v norme, ale kdyz nezacne do 10. mesicu, tak budeme muset jezdit na rehabilitace. Mate take nektera takove miminko co jeste skoro nic nedela. Vsude ctu, ze v teto dobe uz skoro chodi, tak mi z toho neni moc dobre.
Ahoj
mám stejné miminko.Přesně jak píšeš,přetáčí se a dokutálí se kam potřebuju.teda trošku se začal plazit(jestli se tomu tak dá říct
)ale žádná sláva.A když si vezmu,že první syn už v 10 měsících chodil tak tenhle ani náhodou.Já už se s tím pomalu smiřuju,že budeme chodit na rehabilitace.už nám to hrozilo,když nechtěl zvedat hlavu,pak začal tak jsme se tomu vyhnuli.no uvidíme,taky nevím jak ho mám motivovat ![]()
presne jak pises, dcera taky uz v teto dobe aspo zacinala stoupat a chodit okolo veci a v roce zacala chodit uplne sama. Vim, ze se deti nemaji srovnavat,ale prece jenom uz by asi neco mel delat. Jinak je cily az dost, jenom proste asi nechape, ze muze delat i neco vic
Snad na to brzy prijde, jinak nas ta rehabilitace taky nemine. Jsem rada, ze v tom nejsme sami
Ahojky,
mám čtyři děti a každé je úplně jiné a jede si svým tempem. Dvojčátkům je devět a půl měsíce a na nich je krásně vidět jak nemá cenu řešit nějaké tabulky, kdy má co které dítě umět…
Jedno mimi je akční blázen, které bude za chvíli chodit a druhé mimi mi ještě před 14ti dny jenom leželo na břiše a točilo se dokola. Potom během týdne přešla na čtyři, začala lézt a včera si stoupla v postýlce.
Ze zad na břicho se začala otáčet taky až skoro v sedmi měsících. Rehabku jsem odmítla, protože jí prostě ,,věřím,, že to dokáže. ![]()
Nevěšte hlavu, všechno dobře dopadne… ![]()
Ahojky,
mám čtyři děti a každé je úplně jiné a jede si svým tempem. Dvojčátkům je devět a půl měsíce a na nich je krásně vidět jak nemá cenu řešit nějaké tabulky, kdy má co které dítě umět…
Jedno mimi je akční blázen, které bude za chvíli chodit a druhé mimi mi ještě před 14ti dny jenom leželo na břiše a točilo se dokola. Potom během týdne přešla na čtyři, začala lézt a včera si stoupla v postýlce.
Ze zad na břicho se začala otáčet taky až skoro v sedmi měsících. Rehabku jsem odmítla, protože jí prostě ,,věřím,, že to dokáže. ![]()
Nevěšte hlavu, všechno dobře dopadne… ![]()
Ahojky,
můj syn pásl koníky až ve třech měsících, teprve v ukončených 9 měsících si sedl, lezl mnohem později a chodit začínal v 15měs. Všechno dělal později než ostatní děti. Do ničeho jsem ho nenutila. Zato nic netrénoval, když na něco přišel, hned to pak uměl
.
Dcerka je úplně jiná. Pásla koníky snad už v 1. týdnu a už si snaží sedat…
Kluci jsou většinou línější
. Neboj, ono to přijde!
taky si rikam, ze kluci jsou asi linejsi. A proc by se snazil plazit, kdyz se dokutali
No snad mu za chvili dojde, ze muze taky delat neco jineho nez se kutalet. ![]()
hankaniki píše:
taky si rikam, ze kluci jsou asi linejsi. A proc by se snazil plazit, kdyz se dokutaliNo snad mu za chvili dojde, ze muze taky delat neco jineho nez se kutalet.
urcite budu drzet palecky nam oboum, aby ti nasi chlapi delali nejake pokroky ![]()
Zuzylka píše:
Ahojky,
můj syn pásl koníky až ve třech měsících, teprve v ukončených 9 měsících si sedl, lezl mnohem později a chodit začínal v 15měs. Všechno dělal později než ostatní děti. Do ničeho jsem ho nenutila. Zato nic netrénoval, když na něco přišel, hned to pak uměl.
Dcerka je úplně jiná. Pásla koníky snad už v 1. týdnu a už si snaží sedat…
Kluci jsou většinou línější. Neboj, ono to přijde!
tak pást koníky ve 3. měsících je snad normální ne? ![]()
Tak já mám ted třetí, skoro devítíměsíční…Ano, každé dítě je jiné.....
My tedy cvičíme Vojtu, protože s emalá hodně prohýbala a neotočila se ze zad na bříško- po měsíčním cvičení se obrátila, nicméně to nedělá, protože nemá potřebu.....
Nya bříšku byla vždycky tak jak má, pásla koně hrozně brzo......a ještě než se otočila ze zad na bříško, dostala se na kolínka a je na všech čtyřech a ted se pokouší lézt, ale nohy ji ještě úplně neposlouchaj
no a pokusila se i posadit, ale skončilo to pádem- nic se samozřejmě nestalo…
Každý dítě je jíný a lepší je moc nesrivnávat…Kdyby se ti něco nezdálo, na vše se vyptej a cvičením nic nezkazíte
No a ještě jsem chtěla dodat, že v mém okolí všechny děti narozené i o dva měsíce dříve, toho umí o dost více- skoro všechny si stoupají a chodí za ruce......Tohle fakt neřeším, když vidím, že pokroky jsou.....teda přiznávám, že někdy nervozní jsem, ale pak se vždy uklidím.....
První dvě děti roku neutekly- tohle třetí asi také ne, ale tak někdy snad chodit začne ![]()
hankaniki-fakt klid,všechno přijde. Já mám taky peciválka a dneska jak si tu pěkně vyšlapuje!
A bez cvičení!!
Moc dekuji, taky si myslim, ze to prijde. Dneska mi udelal Danecek radost, zacal sam delat paci paci. Jsou to malickosti, ale potesi ![]()
Ahojky!
Taky mám prnďu, je mu 8 měsíců a týden a taky pořád čekám, kdy začne lézt - zatím jen válíme sudy a plazíme se, no a taky děláme „komín“. Paci paci začal taky dělat asi před týdnem.
Taky mám tendenci srovnávat, ale podívej se na nás dospěláky - ten umí to a ta zas tohle, tak proč by mimča měly jet podle nějaký lainy, ne?