9 měsíců - vývoj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5453
3.6.11 21:31

nene :mrgreen: :mrgreen: začal se teda tak před 14 dny plazit nic víc,jako že by sám seděl ani náááhodou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
3.6.11 22:03

No my teda sami sedime, ale nic vic. Zatim se umi pomoci nozicek tocit dokola. Jinak doktorce uz i vadilo, ze si sam neumi sednout ( bez pomoci ), ale jak si ma sam sednout, kdyz neumi byt na kolinkach. prijde mi, ze nekdy nepremysleji. Kdyz ho posadim, tak sam sedi, to je u me taky uspech. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
3.6.11 22:08

Osvedceny recept jak naucit dite lezt, kdyz se mu nechce prejit z plazeni na vsechny ctyri, je dat mu za tricko micek. Fakt to funguje, videla jsem na vlastni oci u kluciny co ne a ne v 10 mesicich popolezt. Tak pokud chcete nektere svoje prcky povzbudit, tak doporucuju. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
4.6.11 00:47

Ahoj holky, tak naše krasavice neleze, trošku se plazí… Byli jsme na neurologii a prý je OK. Zjistila jsem, že jak nemá motivaci tak prostě dopředu nepůjde. Jo a sama nesedí ani posazená. Za to umí paci paci, jak je veliká, berany berany, nenene.. Říká krásně táta, když je naštvaná i máma, takže fakt je každý mimčo asi jiný… Snad jednou začne i chodit ne???? :nevim: :nevim: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
4.6.11 18:55

Ahoj, a jak to vysetreni na neurologii probiha. V pondeli se tam musime objednat. Ale pry to je na dlouho. Ze se asi prvne dostaneme na rehaliblitaci a ze je mozne ze nez pujdeme na neurologii, tak ze budeme lezt. Jinak Danecek uz taky dela paci paci, pa, pa, rika baba. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
4.6.11 23:36

Ahojky holky!
Tak my jsme se už rozlezli a dokonce si Mates dneska začal stoupat. RHC jsme se s úspěchem vyhnuli, ale dal si načas, šmoula jeden, začal pár dní před tím, než by nás paní doktorka na tu rehábku poslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
5.6.11 07:11

Ahoj, tak velka gratulace :kytka: , aspon nekomu se to povedlo bez pomoci :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
14.6.11 19:04

Ahoj, tak jsme byli vcera na prvni rehabilitaci. A meli jsme stesti, ze jsme tam sli. Zjistili, ze Danecek nema vubec posilene sikme brisni svaly a proto se nemuze zvednout na kolinka. Pouzivam jenom primy brisni sval a ten ma uplne pretizeny. Pry je to dane uz geneticky, ale da se to normalne spravit. Cvicime 2 cviky na posileni briska a uvidime co bude dal. Jenom me nastvalo, kdyz mi rekli, ze uz nas detska doktorka mela poslat davno, ze to mela poznat. Ale prej je porad dost casu, jenom ty mensi deti lepe cvici, tyhle vetsi uz prej jsou vycurany a nechce se jim :lol: Jeste pry bylo stesti, ze teda nezacal chodit, protoze by vypadal jako postizeny, mel by nozicky stocene dovnitr, ploche nohy, prohnuta zada a vypoukle brisko a to uz by se napravovalo hur. Jsem zvedava za jak dlouho brisko posilime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.6.11 11:06

ahoj moje dcera má 9 měsícu a nechce si vubec sednout,už jsem z toho trošku nervozní.I když teda krásně leze,tak nevím.Až pujdem k doktorce jsem zvedavá co nám řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.6.11 13:26

Ahoj nemusis mit strach, ona zacne sedet. Moje dcera lezla od 7 mesicu a poprve zacala sama sedet v 9,5 mesicich. Zato syn sedi, ale neleze. :zed: Kazde dite je proste jine. Ale vsechny to nakonec dozenou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
23.6.11 16:38
hankaniki píše:
Ahoj holky, synovi bylo 6. kvetna 9 mesicu. Uz jsem docela nervozni, protoze skoro nic nedela. Jedine co mu jde, je to ze se otaci z briska na zada. A i to zacal delat dost pozde, protoze uplne nesnasel byt na brisku, strasne plakal, kdyz se nahodou otocil na brisko. Porad cekam kdy se zacne plazit a porad nic. Natahuje nozicky, ze cekam kdy se konecne odrazi, ale zatim marne, zatim se otaci jenom dokola. Zjistila jsem, ze nema potrebu se plazit, protoze se vsude dokutali. Uz nevim jak ho motivovat, aby se zacal plazit. Detska doktorka rikala, ze je zatim v norme, ale kdyz nezacne do 10. mesicu, tak budeme muset jezdit na rehabilitace. Mate take nektera takove miminko co jeste skoro nic nedela. Vsude ctu, ze v teto dobe uz skoro chodi, tak mi z toho neni moc dobre.

Ahoj, nečetla jsem zatím celou diskuzi. Co se nás týká. Malá má za týden 9m a jsme na tom obdobně. Přetáčet se nepřetáčí. Leda omylem z bříška na záda (přepadne). Parkrát se překulila i ze zad na bříško, ale ted zas nic. Když ji dáme na bříško (tráví tak většinu času), tak rotuje kol dokola. Ale neplazí se, nesedá, nepřetáčí se…takový lyň. Taky máme čekat do 10.m a pak asi rehabilitace. Tak uvidíme. Jinak se zdá být malá v poho. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.6.11 19:13

Ahoj, tak to se divim, ze mate cekat az do 10. mesice, kdyz se nechce ani pretacet. Na rehabilitaci mi rikali, ze pretacet by se melo mimco uz v 6. mesicich a kdyz se nepretaci, tak by ho mel doktor poslat na rehabilitaci. Pravdepodobne nema posilene nejake svaly a nedokaze se pretocit. My porad cvicime a zatim pozoruji zmenu jedine v tom, ze kdyz malej sedi, tak uz nevravora a sedi pevne. obcas se uz snazi zvednout na kolinka, ale vzdycky mu to ujede po koberci a couvne. Jak couvne tak spadne a nic z toho neni, ale snad uz to taky brzy zvladne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
23.6.11 19:40

Tak malá když sedí, tak nevrávorá. Ale dávám ji tak co nejméně…oni ji dávaj sedět druzí, když je nevidím :-( Vím, že to není dobré. Já si myslím, že ona nemá motivaci se kulit…má kolem sebe dost sluhů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.6.11 20:03

Tak to je mozne, ze nema motivaci, kdyz ji vsechno nekdo podava. :lol: Oni uz jsou pekne vychytraly. Tak drzim palecky, at delate pokroky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
23.6.11 22:06
hankaniki píše:
Tak to je mozne, ze nema motivaci, kdyz ji vsechno nekdo podava. :lol: Oni uz jsou pekne vychytraly. Tak drzim palecky, at delate pokroky. :kytka:

Díky. Všechny furt napomínám, ať jí nestrkají vše pod nos…zbytečně :roll: Pak jsem já ta nejhorší… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí