9měsíční škrábe nábytek

Anonymní
19.5.17 08:08

9M skrabe nabytek

Holky, nic podobneho sem nenasla, tak zakladam. Mam 9M dvojcata a chovaji se proste divne..

Jedna z nich ted skrabe kozene operadlo na sedacce a karimatku (lezi nam na zemi, holky na ni lezi, kdyz piji mleko a drzi si lahev). Vzdy jen 2× ci 3× skrabne a jde dal. Kamaradky stejne stara dcera to nedela. Doufam, ze to nic neznaci..

Obe maji i zvlastni zvyk zavirat a otevirat pest. Treba k necemu prijdou a dotykaji se toho tak, ze jakoby zaviraji a oteviraji pest (jakoby to skrabaly tu vec). Nekdy ji jedna z nich zavira a otevira a diva se na ni. Udela to treba 3× za sebou. Dela to kdykoliv, nezavisi to na tom, jestli ma radost nebo vztek.

A druha mi skoro vubec nereaguje na jmeno. Otoci se az po 5tem volani. A i to nevim, jestli na jmeno nebo by se otocila i tak.

Paci, paci, papa, mala a pod neumi vubec. Zvuky zvirat taky ne.

Jmeny je oslovuju porad. Uz jsem zoufala, ze jim neco je.. Muz mi rika, at toho necham, ale nemam dobry pocit..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76616
19.5.17 08:18

Já myslím, že důležité je, jestli se holčičky přetáčejí, jestli lezou, jestli se na tebe smějou a komunikují
naše malá má 7 měsíců a nábytek taky škrábe, škrábe cokoli, vývoj má normální, jestli máš pochybnosti, spíš se zeptej dětské doktorky, ať to posoudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
19.5.17 08:20

Zvuky zvirat v 9 mesicich? :mrgreen: Ja nechapu, proc by mely delat to paci paci, to ja s ditetem treba nedelam vubec. Na co to je? Skrabani nevim, ale nezkouma treba jen ten povrh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
19.5.17 08:22

Mám půlroční holčičku a taky škrábe kde co, prohlíží si ručičky…Podle mě je to normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.17 08:25

Smejou se na sebe a hooodne. Jsou vyrechtane porad. Jedna udela opicku a druha to po ni zopakune a smeje se tomu. Uz stoji a obchazi nabytek. Lezou uz vic jak mesic. Muz taky tvrdi, ze je zajima ten povrch.

Jen to nereagovani na jmeno a zavirani pesticky je divne..

• Citovat
  • Upravit
2249
19.5.17 08:33

Moje malá na jméno reaguje taky jen když se jí chce, slyší na něj, to vím, ale ne vždycky ma zrovna čas a náladu. A pěstička mi příjde úplně normální, vždyť je to pro ni všechno relativně nové, tak se dívá, co ručička umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
19.5.17 08:33

Navíc mi přijde, že aby už v 9 měsících uměli zvuky zvířat, že bys po nich chtěla hrozně moc…:D Tim tempem bys je za rok poslala do školy ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
19.5.17 08:37

Nečti na internetu a nezkoumej chytré diskuze, kde se jedna matka předhání, co umí její děti s dalšími.

Moje dítě v roce a dvou měsících zvuky zvířat rozhodně neumí, když má náladu, ukáže jak je velikej nebo pápá… toť vše.

Sedačku škrábe taky, když je v autosedačce tak škrábe potah, občas vezme nějakou hračku - plastovou a jezdí s ní třeba po okně nebo po dlažbě, aby to co nejvíc řvalo.

Nepozoruj je, užívej si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.5.17 08:41
@Anonymní píše:
Smejou se na sebe a hooodne. Jsou vyrechtane porad. Jedna udela opicku a druha to po ni zopakune a smeje se tomu. Uz stoji a obchazi nabytek. Lezou uz vic jak mesic. Muz taky tvrdi, ze je zajima ten povrch.Jen to nereagovani na jmeno a zavirani pesticky je divne..

Pesticku mi skoro desetimesicni zavírá a otevírá také. Nikdy mne nenapadlo v tom neco hledat. A na jméno reaguje, když ma náladu ;) jsou male, dej jim čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
19.5.17 08:54

Můj 8,5 syn škrábě taky do všeho možného - do čalounění, koberce, hraček…sranda byla, když začal škrábat na rhb to drahé kožené lehátko 8o :mrgreen: neřeším to. Stejně tak kroutí ručkama v zápěstí, většinou, když je nervoźní a naštvaný. Neuroložka mi na to řekla, že je prostě temperamentní a že si bude muset prostě zvyknout. Pěstičky prostě otevírají a zavírají, protože zkouší, co vše dokážou. Prcek měl období, kdy se při přebalování šponoval, vykřikoval a děsně u toho rudnul :nevim: prostě objevují vlastní tělo ;)
edit: Jo a otáčení za jménem - když nechce, tak na mě prdí. Stejně tak paci, paci (je dost nedůtklivej, na ruce si skoro nenechá sáhnout)…když už si plácne, tak jednu má otevřenou a druhou zavřenou…jak je velkej taky nedělá :lol: a zvuky zvířat? Ani prd :mrgreen: máme teda takovou dřevěnou krávu na houpačce s pružinkou pověšenou v obýváku u okna, tak když se zeptám, kde je bů, tak ví, kam se otočit, ale jinak zvířata nepoznává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
19.5.17 09:11
@Svistice píše:
Selektivní hluchota je taky zcela běžná. Myslím, že přetrvává do dospělosti. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.17 09:20

Me to prijde uplne normalni. :nevim: Ja mam doma cerstve ukonceny 7.mesic a to s tou pesti a skrabanim dela taky. Hrozne rada skrabe nove povrchy, momentalne je nejvetsi zabava odplazit se z podlozky a skrabat linoleum. :pankac: Na jmeno reagovat nemusi kdyz je zrovna zabrana do neceho zajimaveho. Paci paci neumi ani kdejake rocni dite, zvuky zvirat to same. :think: Nespechej na ne tolik a na nejake tabulky se vykasli. Kazdy clovek je jiny 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.17 10:02

Holky diky diky diky za uklidneni :hug:

To skrabani se na me kamaradka divala jak kdyby dvojky byly snad retardovane..

Vim, ze neporovnavat, ale kamaradky holcicka je v socialnu napred.. Vim, ze se to muze zmenit. Navic me tehu a porod nebyly uplne ok. Proto je tak pozoruju.. Jsem porad sama doma. Muz furt v praci.. Asi uz mi i hrabe.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.17 10:11

Muz mi porad rika, at je nepozoruju. Navic chce dalsi dite. On chce celkem 4 deti, takze uz tlaci..

Predstavovala sem si, jak budu mit jedno, casem druhe a mizna i dalsi. Jak budeme spolu chodit ven, budu satkovat, latkovky a uziju si zo. A bac dvojcata.. A ja ted litam jak hadr na holi a cilem dne je prezit :oops:

Holky jsou hodne a moc neplacou a dovedou se zabavit i samy, ale nekdy je to uz nad me sily..

Musela jsem si ulevit, omlouvam se..

• Citovat
  • Upravit
30964
19.5.17 10:24
@Anonymní píše:
Muz mi porad rika, at je nepozoruju. Navic chce dalsi dite. On chce celkem 4 deti, takze uz tlaci..

Predstavovala sem si, jak budu mit jedno, casem druhe a mizna i dalsi. Jak budeme spolu chodit ven, budu satkovat, latkovky a uziju si zo. A bac dvojcata.. A ja ted litam jak hadr na holi a cilem dne je prezit :oops:

Holky jsou hodne a moc neplacou a dovedou se zabavit i samy, ale nekdy je to uz nad me sily..

Musela jsem si ulevit, omlouvam se..

Ha ha, devitimesicni dvojcata a muz chce dalsi? Kolik hodin denne se stara on? Kolikrat za noc vstava? Libil by se mne maly rozestup mezi detmi, ale dvojcata jsou trochu specialni zalezitost. Ma muj obdiv kazda, ktera to zvlada s gracii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí