Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Me to prijde uplne normalni.
Ja mam doma cerstve ukonceny 7.mesic a to s tou pesti a skrabanim dela taky. Hrozne rada skrabe nove povrchy, momentalne je nejvetsi zabava odplazit se z podlozky a skrabat linoleum.
Na jmeno reagovat nemusi kdyz je zrovna zabrana do neceho zajimaveho. Paci paci neumi ani kdejake rocni dite, zvuky zvirat to same.
Nespechej na ne tolik a na nejake tabulky se vykasli. Kazdy clovek je jiny ![]()
Holky diky diky diky za uklidneni ![]()
To skrabani se na me kamaradka divala jak kdyby dvojky byly snad retardovane..
Vim, ze neporovnavat, ale kamaradky holcicka je v socialnu napred.. Vim, ze se to muze zmenit. Navic me tehu a porod nebyly uplne ok. Proto je tak pozoruju.. Jsem porad sama doma. Muz furt v praci.. Asi uz mi i hrabe.. ![]()
Muz mi porad rika, at je nepozoruju. Navic chce dalsi dite. On chce celkem 4 deti, takze uz tlaci..
Predstavovala sem si, jak budu mit jedno, casem druhe a mizna i dalsi. Jak budeme spolu chodit ven, budu satkovat, latkovky a uziju si zo. A bac dvojcata.. A ja ted litam jak hadr na holi a cilem dne je prezit ![]()
Holky jsou hodne a moc neplacou a dovedou se zabavit i samy, ale nekdy je to uz nad me sily..
Musela jsem si ulevit, omlouvam se..
@Anonymní píše:
Muz mi porad rika, at je nepozoruju. Navic chce dalsi dite. On chce celkem 4 deti, takze uz tlaci..Predstavovala sem si, jak budu mit jedno, casem druhe a mizna i dalsi. Jak budeme spolu chodit ven, budu satkovat, latkovky a uziju si zo. A bac dvojcata.. A ja ted litam jak hadr na holi a cilem dne je prezit
Holky jsou hodne a moc neplacou a dovedou se zabavit i samy, ale nekdy je to uz nad me sily..
Ha ha, devitimesicni dvojcata a muz chce dalsi? Kolik hodin denne se stara on? Kolikrat za noc vstava? Libil by se mne maly rozestup mezi detmi, ale dvojcata jsou trochu specialni zalezitost. Ma muj obdiv kazda, ktera to zvlada s gracii ![]()
Anonymní tak já si to mateřství taky představovala různě, realita je trochu jiná
děti opravdu nemůžeš porovnávat, v tomhle věku mezi nimi jsou často obrovské rozdíly, které se časem krásně srovnají
já věřim, že tvoje holčičky těm ostatním ještě dají na frak ![]()
Manžel chce takhle brzo po dvojkách další?
Taky jsem myslela, že až se syn narodí, budu mít brzo jasno, jestli druhé a případně kdy…no a vím kulový, pořád se na to necítím a čas utíká
![]()
Hehehe, já bych se nebála, přijdou mi normální. Zvuky zvířat naše děcka řešily tak až nějak kolem roka a půl, dřív mi na to kašlaly. A normální jsou, dcera je na osmiletém gymplu. Že děcka všechno oškrabkávají s zkoumají mi přijde vcelku jako norma. Pokud ale máš pocit, že to není OK, tak to prober s dětským lékařem, ať Tě případně uklidní, nebo nasměruje někam dál. Minimálně tím nic nepokazíš.
@Anonymní píše:
Muz mi porad rika, at je nepozoruju. Navic chce dalsi dite. On chce celkem 4 deti, takze uz tlaci..Predstavovala sem si, jak budu mit jedno, casem druhe a mizna i dalsi. Jak budeme spolu chodit ven, budu satkovat, latkovky a uziju si zo. A bac dvojcata.. A ja ted litam jak hadr na holi a cilem dne je prezit
Pokud jsi z dětí unavená, tak se nenech do dalšího dítěte natlačit, budeš to Ty, kdo bude dělat většinu činností kolem nich, tím spíš, že máš dvojky. Já bych byla pro minimální rozestup aspoň 2,5 roku, aby ses nezbláznila, spíš k těm 3 letem, kdy už se s nimi dá domluvit. Mám 4 děti 3 roky po sobě a i tak to je záhul. A čím jsou starší tak tím větší (škola a tak).
@Anonymní píše:
Holky diky diky diky za uklidneni![]()
To skrabani se na me kamaradka divala jak kdyby dvojky byly snad retardovane..
Vim, ze neporovnavat, ale kamaradky holcicka je v socialnu napred.. Vim, ze se to muze zmenit. Navic me tehu a porod nebyly uplne ok. Proto je tak pozoruju.. Jsem porad sama doma. Muz furt v praci.. Asi uz mi i hrabe..
Určitě holčičky nesrovnávej, ony ty rozdíly můžou být mezi dětmi obrovské v tomto věku. Já jsem si taky připadala že moje nejstarší dcera je postižená, začala chodit až skoro v roce a půl. Ostatní děti taky později než je běžné, tak do těch 16 měsíců a jsou fakt normální, byla jsem z toho taky smutná, když jsem viděla 9 měsíční dítka šmatlat kolem nábytku a ty moje buchty ležely na dece a lebedily si a nechtěly se ani hnout. ![]()
Holky jste zlate
. On muz s nimi uz asi 5× byl sam. Musela jsem na urad ci k doktorovi. A zvladl to. Mam na tabuli v kuchyni napsany harmonogram dne a prav. ho obmenuju dle potreb holek. Tak se ho drzel. Ale nevaril a neuklizel a po navratu byl v pyzamu
.
Jinak holky umi slabiky (mamama, bababa, tatata, tetete atd) a jedna myslim i rika cilene máma a mysli me. Vzdy to rika, kdyz me hleda. Druha vcera videla psa a rekla „AF“. Ale nevim, jestli to bylo na nej.. Ta me pokazde take dovede najit, kdyz se schovam.
Muz je naucil vyklepavat zvuky dle jeho zadani a prdet pusou ![]()
Myslím, že jsou úplně normální, můj syn v devíti měsících ležel na zemi a přetočil se na břicho. A točil ručičkama
. A je úplně normální, takže buď klidná ![]()
Zakladatelko, mít dvojčata a ještě stíhat řešit, že neumějí paci, paci, klobouk dolů, mám děti 2,5r. Od sebe a když bylo malému 9m byla jsem ráda, že žiju. Nábytek nám obě děti naprosto zdevastovaly, zdi máme všechny počmárané, Písek z pískoviště všude po zahradě, ale jsou happy a to že to kamarádek děti nedělají? Kamarádek děti zas neumějí lezt po stromech, šplhat po provaze, plynule mluvit, chodit na nočník…každé dítě je prostě jiné. Je vidět, že se jim věnuješ a jsi z toho prostě jen unavená, doporučuji svěřit péči aspoň na jedno odpo tatínkovi a vybrat si činnost u které vypneš, jinak za chvíli vyhoříš! ![]()
@Anonymní píše:
Holky jste zlate. On muz s nimi uz asi 5× byl sam. Musela jsem na urad ci k doktorovi. A zvladl to. Mam na tabuli v kuchyni napsany harmonogram dne a prav. ho obmenuju dle potreb holek. Tak se ho drzel. Ale nevaril a neuklizel a po navratu byl v pyzamu
.
Jinak holky umi slabiky (mamama, bababa, tatata, tetete atd) a jedna myslim i rika cilene máma a mysli me. Vzdy to rika, kdyz me hleda. Druha vcera videla psa a rekla „AF“. Ale nevim, jestli to bylo na nej.. Ta me pokazde take dovede najit, kdyz se schovam.
Muz je naucil vyklepavat zvuky dle jeho zadani a prdet pusou
No tak vidíš, nakonec to vypadá, že jsou tvoji holčiny docela šikovné
![]()
Ono je asi něco jiného hlídat dítě/děti pár hodina a něco jiného mít ho/je na starosti víc dní v kuse ![]()
@Anonymní píše:
Holky jste zlate. On muz s nimi uz asi 5× byl sam. Musela jsem na urad ci k doktorovi. A zvladl to. Mam na tabuli v kuchyni napsany harmonogram dne a prav. ho obmenuju dle potreb holek. Tak se ho drzel. Ale nevaril a neuklizel a po navratu byl v pyzamu
.
Muz je naucil vyklepavat zvuky dle jeho zadani a prdet pusou
Tak vidíš, kolik toho umí, co se píše v tabulkách, na to se vykašli, připadá mi, že máš normální zdravá miminka z toho co popisuješ. ![]()